Favipiravir: Το κινεζικό φάρμακο που δοκιμάζει η Τουρκία κατά του κορονοϊού
Δεν εξάγεται, όμως η Τουρκία κατάφερε να το προμηθευτεί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το όνομα του φαρμάκου από την Κίνα, στο οποίο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Υγείας και το οποίο δοκιμάζεται και σε Τούρκους ασθενείς με κορονοϊό με θετικά –μέχρι στιγμής- αποτελέσματα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ», έπειτα από τις μεγάλες συζητήσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση.
Το όνομά του είναι «Favipiravir», ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπεται να εξαχθεί ακόμη στο εξωτερικό. Ωστόσο, η Τουρκία, όπως αναφέρει η «Χουριέτ», κατάφερε μετά από προσπάθειες να το προμηθευτεί. Το όνομα του φαρμάκου επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα το μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον έλεγχο και την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία, Δρ. Ατές Καρά.
Τα αποτελέσματα της θεραπείας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Φαχρετίν Κοτζά, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αν και ήδη παρατηρείται βελτίωση, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου χθες το απόγευμα.
Σε 40 πόλεις της Τουρκίας διανεμήθηκε το φάρμακο
Σε 40 πόλεις της Τουρκίας μεταφέρθηκε με αεροσκάφος-ασθενοφόρο χθες το βράδυ το φάρμακο για τον κορoνοϊό που έφτασε από την Κίνα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά. Το νέο φάρμακο θα παρασχεθεί σε ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική.
Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ
Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ
Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B
Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



