Copyright: AP

Κορονοϊός - Ο Πλανήτης σε πολιορκία: Γήπεδα, πάρκινγκ, εκθεσιακά κέντρα γίνονται νοσοκομεία

Τελευταία Ενημέρωση
Οι κρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν με εξπρές διαδικασίες να δημιουργήσουν νέες δομές νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Ο κορονοϊός που πριν από δυο-τρεις μήνες έμοιαζε με... κινέζικα στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος, είτε παρακολουθούσε εξ αποστάσεως και με απάθεια, είτε αγνοούσε πλήρως, τη ραγδαία εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Κίνα, πλέον απειλεί την ανθρωπότητα. Απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη, οι άνθρωποι βιώνουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα που μέχρι πρότινος έβλεπαν μόνο σε χολιγουντιανές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Ο πλανήτης, το τελευταίο διάστημα, έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 580.000 και τους νεκρούς να είναι περισσότεροι από 26.000. Και δεδομένου ότι κανένας κρατικός μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοιου είδους κατάσταση, οι κυβερνήσεις προσπαθούν εκ των υστέρων να δημιουργήσουν, έστω και πρόχειρες, δομές προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πανδημία που θερίζει.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, γήπεδα μετατρέπονται σε νοσοκομεία, εκθεσιακά και εμπορικά κέντρα μεταμορφώνονται σε μονάδες υποδοχής ασθενών με κορονοϊό, ακόμη και πάρκινγκ γίνονται υπαίθρια νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η πληθώρα των κρουσμάτων και η έλλειψη κλινών...

Τεχεράνη, Ιράν

Το διεθνές εκθεσιακό κέντρο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Τεχεράνης μετατράπηκε σε προσωρινό νοσοκομείο με 2.000 κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού που νοσεί.

teherani.jpg
(AP)

Μαδρίτη, Ισπανία

Το συνεδριακό κέντρο IFEMA στη Μαδρίτη μετετράπη από τον στρατό σε προσωρινό νοσοκομείο με 5.500 κλίνες καθώς τα νοσοκομεία της πόλης πλησιάζουν πια στα όριά τους και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες όσων νοσούν.

ap_20082307875772_1.jpg
(AP)

Μπέργκαμο, Ιταλία

Το Μπέργκαμο είναι μια από τις πόλεις που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον εφιάλτη του κορονοϊού. Οι αρχές της Λομβαρδίας σε συνεργασία με τον στρατό και την μονάδα αλπινιστών, εθελοντές και οργανώσεις που εργάστηκαν σε ανάλογα πρότζεκτ στη Σιέρα Λεόνε την εποχή που ξέσπασε ο Εμπολα, μετατρέπουν σε νοσοκομείο το εκθεσιακό και εμπορικό κέντρο της πόλης.

ap_20086491677009_1.jpg
(AP)

Λονδίνο, Αγγλία

Η Μεγάλη Βρετανία άργησε να θωρακιστεί απέναντι στον κορονοϊό και πλέον... τρέχει για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον για την περίθαλψη ατόμων που θα χτυπηθούν από κορονοϊό. Ηδη το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του γεγονός που ανάγκασε τις αρχές, με τη συνεργασία του στρατού, να μετατρέψουν το εκθεσιακό κέντρο του Λονδίνου ExCel σε νοσοκομείο με περίπου 5.000 κλίνες.

ap_20086400482916_1.jpg
(AP)

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Το πανεπιστημιακό γήπεδο της Λισαβόνας μετετράπη από τις πορτογαλικές αρχές σε προσωρινό χώρο υποδοχής και περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

lisbon.jpg

Βελιγράδι, Σερβία

Η ανάγκη για κλίνες και για ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, οδήγησε και την κυβέρνηση της Σερβίας με την αμέριστη συμπαράσταση του στρατού να μετατρέψει το εκθεσιακό-εμπορικό συγκρότημα Belgrade Fair σε νοσοκομείο με περισσότερες από 3.000 κλίνες.

https://twitter.com/FriendsOfSerbs/status/1243541592784453635

Μόσχα, Ρωσία

Η Ρωσία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την κατασκευή νοσοκομείου αποκλειστικά για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό. Περίπου 5.000 εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς για να χτίσουν μια νέα νοσοκομειακή μονάδα 500 κλινών σε μια περιοχή έξω από τη Μόσχα.

ap_20085655806287_1.jpg
(AP)

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Παραπλεύρως στο νοσοκομείο Ντουμπράβα στο Ζάγκρεμπ -στον χώρο του πάρκινγκ- οι αρχές της Κροατίας, με την πλήρη υποστήριξη του στρατού, δημιούργησαν μια ξεχωριστή μονάδα προκειμένου οι υγειονομικές υπηρεσίες να υποδέχονται τους ασθενείς με κορονοϊό. Θυμίζει όμως περισσότερο στρατιωτικό καμπ και λιγότερο νοσοκομειακή μονάδα...

Σιάτλ, ΗΠΑ

Ενα γήπεδο ποδοσφαίρου στα προάστια του Σιάτλ, μετετράπη σε δύο μεγάλες πτέρυγες αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό.

ap_20085697891175_1.jpg
(AP)

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να επιτάξει το στάδιο Πακαέμπου στο Σάο Πάολο, το οποίο μετατρέπεται σε υπαίθριο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού. Το ίδιο συνέβη και με το θρυλικό στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο επίσης θα μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής ασθενών με κορονοϊό. Επίσης, στο Σάο Πάολο, μετετράπη σε μια τεράστια νοσοκομειακή μονάδα 1.800 κλινών το εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

ap_20083617194620_1.jpg
(AP)

Μπογκοτά, Κολομβία

Περισσότερο στρατώνες παρά νοσοκομειακή μονάδα θυμίζουν οι υποδομές που δημιούργησαν οι αρχές της Κολομβίας στην πρωτεύουσα Μπογκοτά για να περιθάλψουν όσους νοσούν από κορονοϊό. Το καμπ δημιουργήθηκε σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ...

https://twitter.com/skpachauri101/status/1242491765925376001

Μιλούζ, Γαλλία

Δεκάδες στρατιώτες, στη Μιλούζ της νότιας Γαλλίας, δημιούργησαν ένα προσωρινό υπαίθριο χώρο περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό στο πάρκινγκ δίπλα στο νοσοκομείο Emile Muller.

Τζακάρτα, Ινδονησία

Οι αρχές της Ινδονησίας μετέτρεψαν το αθλητικό χωριό που δημιουργήθηκε στην Τζακάρτα για να φιλοξενήσει αθλητές στους Πανασιατικούς Αγώνες του 2018, σε νοσοκομειακή μονάδα 3.000 κλινών για κρούσματα με κορονοϊό.

ap_20083272225310_1.jpg
(AP)

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Δίπλα σε νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας μαζί με τον στρατό δημιούργησαν μια ξεχωριστή μονάδα υποδοχής ασθενών με κορονοϊό.

Γουχάν, Κίνα

Η πρώτη πόλη που επλήγη από τον κορονοϊό, μετρώντας μάλιστα πολλούς νεκρούς, ήταν και η πρώτη που προχώρησε σε ένα μικρό κατασκευαστικό θαύμα. Η Γουχάν, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, σε διάστημα μόλις έξι ημερών δημιούργησε ένα ολόκληρο νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσούντες με κορονοϊό...

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ