Κορονοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας στην Ιταλία μέχρι τις 13 Απριλίου
Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης θα έληγαν τα μέτρα θα έληγαν στις 3 Απριλίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μέχρι τις 13 Απριλίου. Αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός. Ο Σπεράντσα πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.
Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Βοιωτία: Κλείνει το αιολικό πάρκο από όπου ξεκίνησε η φωτιά - Στο στόχαστρο όλα τα έργα του συλληφθέντα δημάρχου
Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στις Σέρρες που σκοτώθηκαν μητέρα και γιος: Το ΙΧ πέφτει πάνω στο φορτηγό
Ο Ερυθρός Σταυρός έσβησε βίντεο για το προσφυγικό ταξίδι του 26χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελίζαμπεθ
Νέα κλιμάκωση: Η Μόσχα δείχνει «άμεση εμπλοκή» του ΝΑΤΟ σε επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος - Τα ονόματα και ο «εγκέφαλος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



