Όσα έκανε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ με τη γυναίκα του στην Ελλάδα

Τελευταία Ενημέρωση
Οι βουτιές της Πρισίλα και η κλασική Αθήνα του... Μαρκ

Ήταν ένα ταξίδι - εξπρές στην Ελλάδα, τη µυστικότητα του οποίου θα ζήλευαν ακόµη και αρχηγοί κρατών ή σταρ του Χόλιγουντ. Ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ, µαζί µε τη σύζυγό του, απόλαυσε διακοπές στην Αθήνα και στα νησιά του Αιγαίου περνώντας κυριολεκτικά απαρατήρητος. Μέχρι την τελευταία ηµέρα του ταξιδιού, όταν αποφάσισε να δηλώσει την παρουσία του στη χώρα µας αναρτώντας µια φωτογραφία του ζευγαριού από τον Παρθενώνα, ο δισεκατοµµυριούχος ιδρυτής του Facebook κινήθηκε ινκόγκνιτο από την Αθήνα µέχρι τη Μήλο.

Η εν λόγω φωτογραφία, µάλιστα, προκάλεσε φρενίτιδα στους τουρίστες που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο το πρωί της Παρασκευής, οι οποίοι µάταια αναζητούσαν το ζεύγος Ζάκερµπεργκ µέσα στο πλήθος. Ο «βασιλιάς» των social media και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, επέλεξαν την Ελλάδα προκειµένου να γιορτάσουν την 7η επέτειο του γάµου τους έπειτα από µια µίνι περιοδεία στην Ευρώπη, µε τελικό προορισµό την Αθήνα. Την προηγούµενη εβδοµάδα ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ είχε επισκεφθεί το Παρίσι, όπου συναντήθηκε µε τον Γάλλο πρόεδρο Εµανουέλ Μακρόν, για να συζητήσουν θέµατα που αφορούν το Ιντερνετ και τις νέες τεχνολογίες.

Στην Πόλη του Φωτός τον συνόδευε η κυρία Τσαν και το ζεύγος γιόρτασε τη Γιορτή της Μητέρας µε µια βόλτα στους δρόµους της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο Αµερικανός δισεκατοµµυριούχος και η 34χρονη παιδίατρος έφθασαν στην Αθήνα το µεσηµέρι της προηγούµενης Κυριακής και αµέσως κατευθύνθηκαν στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου τους περίµενε η θαλαµηγός που είχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους.

Η συμφωνία 

Οι ίδιες πηγές ενηµέρωσης αναφέρουν ότι το deal µε την πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε κλειστεί από τις Ηνωµένες Πολιτείες και µέσα στους όρους της συµφωνίας ήταν να τηρηθεί άκρα µυστικότητα από το πλήρωµα για την παρουσία του ζεύγους Ζάκερµπεργκ, καθώς και για το πρόγραµµα της κρουαζιέρας. Πρώτος σταθµός του ταξιδιού φέρεται να ήταν η ∆ήλος, µια και ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ είχε εκφράσει την επιθυµία να θαυµάσει από κοντά τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού.

Ο 35χρονος επιχειρηµατίας και η σύζυγός του έµειναν για αρκετές ώρες στη γενέτειρα του θεού Απόλλωνα, όπου ενηµερώθηκαν για την ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήµατα της ∆ήλου. Στη συνέχεια, η θαλαµηγός αναχώρησε µε προορισµό τη Μήλο, για την οποία η Πρισίλα Τσαν είχε ακούσει εξαιρετικές κριτικές. Το ζευγάρι κολύµπησε σε απόκρυφες, χρυσαφένιες παραλίες του νησιού και την επόµενη µέρα η κρουαζιέρα συνεχίστηκε στις Μικρές Κυκλάδες, σύµφωνα µε τουριστικές πηγές.

Μολονότι το ακριβές πρόγραµµα των διακοπών του ζεύγους Ζάκερµπεργκ στην Ελλάδα κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο µυστικό, οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να επέστρεψε στην Αθήνα την Τετάρτη. Αγνωστο παραµένει, ωστόσο, το µέρος που έµειναν ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ και η Πρισίλα Τσαν στην Αθήνα, καθώς σε επικοινωνία που είχε το «Εθνος της Κυριακής» µε τα πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας κανείς δεν γνώριζε για την παρουσία του διάσηµου επιχειρηµατία στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της µυστικότητας µε την οποία κινείται ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ στις ιδιωτικές του επισκέψεις είναι το γεγονός ότι η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Facebook για τη Γιορτή της Μητέρας µε φόντο το Μουσείο του Λούβρου δηµοσιεύθηκε όταν το ζευγάρι φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα. Κάπως έτσι προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» του και από την Αθήνα, αφού η selfie που έβγαλε το ζεύγος Ζάκερµπεργκ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανέβηκε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για τις Ηνωµένες Πολιτείες της Αµερικής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σε αυτήν την τελευταία βόλτα στην Ελλάδα, ο δισεκατοµµυριούχος και η 34χρονη σύζυγός του επέλεξαν να περπατήσουν στη ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και να καταλήξουν µέσα από το Ηρώδειο στον Παρθενώνα. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κινήθηκαν ινκόγκνιτο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον κόσµο, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Εθνος της Κυριακής» υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου, «ήταν οι πιο διακριτικές παρουσίες στην περιοχή». Από το πρόγραµµα του ζεύγους Ζάκερµπεργκ δεν µπορούσε να λείπει φυσικά το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το «Εθνος της Κυριακής» επισκέφθηκε το µουσείο και συνοµίλησε µε τον κόσµο, όπου µεταφέρθηκε η εικόνα πως το νεαρό ζευγάρι περίµενε κανονικά στην ουρά για τα εισιτήρια και ξεναγήθηκε σε όλους τους ορόφους του µουσείου, µε τον Μαρκ Ζάκερµπεργκ να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέµατα από την κλασική Αθήνα. Ηταν τέτοια η διακριτικότητα µε την οποία έγινε η ξενάγηση, ώστε η ασφάλεια αλλά και η διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης να µη γνωρίζουν καν για την παρουσία του Μαρκ Ζάκερµπεργκ στην Αθήνα. Εν συνεχεία το ζεύγος αποχώρησε από το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας µε προορισµό τον «µυστικό» τόπο διαµονής του. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο Μαρκ Ζάκερµπεργκ και η Πρισίλα Τσαν αναχώρησαν για τις Ηνωµένες Πολιτείες το πρωί του Σαββάτου έπειτα από ένα γεµάτο πενθήµερο στη χώρα µας.

mark1.jpg

Σαν ταινία από το Χόλιγουντ 

Η ιστορία του Μαρκ Ζάκερµπεργκ µοιάζει µε ταινία του Χόλιγουντ. Μοιάζει τόσο πολύ µάλιστα, που το 2010 η πορεία του Αµερικανού δισεκατοµµυριούχου προς την κορυφή ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ να δηµιουργήσει την ταινία «The Social Network». Ο 35χρονος Μαρκ Ζάκερµπεργκ ξεκίνησε τον προγραµµατισµό από τότε που ήταν ακόµα µαθητής. Το ταλέντο του αµέσως εντοπίστηκε από τη Microsoft, η οποία του έκανε πρόταση συνεργασίας όταν ήταν 18 ετών. Ο ίδιος επέλεξε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ, όπου το 2004 µαζί µε δύο συµφοιτητές του δηµιούργησαν το Facebook.

Αρχικά η πλατφόρµα προοριζόταν για τα µέλη της ακαδηµαϊκής κοινότητας και κανείς δεν φανταζόταν ότι την επόµενη δεκαετία το Facebook θα ήταν ο κολοσσός των µέσων κοινωνικής δικτύωσης µε περισσότερους από 2 δισ. χρήστες. Κανείς εκτός από τον Ζάκερµπεργκ, ο οποίος λίγα χρόνια µετά, από την Καλιφόρνια όπου µετέφερε τα γραφεία της εταιρείας του, αρνήθηκε πρόταση της Yahoo, ύψους 1 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά του Facebook. Το 2018 η αξία της Facebook κοστολογείτο στα 500 δισ. δολάρια και ο Ζάκερµπεργκ συγκαταλέγεται ανάµεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ