X Factor
Άρης Μακρής

Άρης Μακρής: «Πρέπει να έχεις όλο το πακέτο για να κερδίσεις το X Factor»

Ο τραγουδιστής μιλά για την επιστροφή του talent show στο Open, την καλλιτεχνική του διαδρομή και αποκαλύπτει πώς αντιδρά όταν τον προσεγγίζουν οι θαυμάστριες του

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μιλά στο «TV Έθνος» για τον νέο ρόλο που θα έχει στο πολυαναμενόμενο «X Factor» του OPEN, αποκαλύπτει τι τον συνδέει με τον Τόλη Βοσκόπουλο και αναφέρεται στη σχέση που έχει τόσο με τη Δέσποινα Βανδή όσο και με τους τέσσερις κριτές του δημοφιλούς talent show. 

Ποιος είναι ο Άρης Μακρής;

Ένας άνθρωπος κανονικός, που παλεύει για να κάνει τα πράγµατα λίγο πιο όµορφα στον περίγυρό του, όπως και ο καθένας προσπαθεί.

Πού γεννηθήκατε; Οι γονείς σας είχαν σχέση µε τη µουσική;

Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην Αθήνα. Οι γονείς µου δεν έχουν σχέση µε τη µουσική, αλλά είναι λάτρεις της µουσικής.

Εσείς από µικρός τι ακούσµατα είχατε;

Λίγο έντεχνα και λίγο ροκ. Από πολύ µικρή ηλικία άκουγα, όµως, όπερα και γι’ αυτό µου αρέσει πολύ ακόµα και τώρα.

Πότε και πώς αποφασίσατε ότι ο χώρος του τραγουδιού σάς ταιριάζει; Αληθεύει ότι είχατε µπει στο ΤΕΙ Μικροβιολογίας;

Ναι, όντως είχα περάσει στο ΤΕΙ Μικροβιολογίας. Δεν είµαι από τις περιπτώσεις που λένε ότι τραγουδούν από µικρή ηλικία. Για µένα το τραγούδι ήρθε στο λύκειο, όταν φτιάξαµε µε τους φίλους µου, τους κολλητούς µου, µία µπάντα, τους Sagga. Και τότε συνειδητοποίησα ότι όταν ανεβαίνω στη σκηνή αλλάζω τελείως ως άνθρωπος. Εχω µια πληρότητα που δεν έχω υπό άλλες συνθήκες και µια µοναδική ενέργεια. Και τότε συνειδητοποίησα ότι µου αρέσει αυτό το πράγµα και θα ήθελα να το κάνω ως επάγγελµα. Εξάλλου, πάντα ήταν στόχος µου το χόµπι µου να γίνει επάγγελµα, ώστε να µη δουλέψω ούτε µία µέρα στη ζωή µου και να βιοπορίζοµαι από αυτό που αγαπώ.

Και στη συνέχεια ακολούθησαν οι Boys and Νoise… Τι κάνουν τα παιδιά της µπάντας; Εχετε επαφές;

Οι Boys and Νoise ήταν η πιο ιδανική αρχή στον επαγγελµατικό χώρο που θα µπορούσα να κάνω. Το συγκρότηµα εκµεταλλεύθηκε το γεγονός ότι δεν υπήρχε boy band και είχαµε όλη την… πίτα – γι’ αυτό πήγε πολύ καλά. Στρατηγικά ήταν πολύ καλή κίνηση, πήρα πολλές εµπειρίες από αυτό. Εγινε ένα µπαµ αναγνωρισιµότητας από το µηδέν στο 100 και µε βοήθησε να µπω στον χώρο και να ασχοληθώ επαγγελµατικά µε το τραγούδι. Με τα παιδιά από τους Boys δεν έχουµε συχνή επαφή, αλλά το συγκρότηµα «έσπασε» µε πολύ καλές συνθήκες ανάµεσά µας.

Σας στενοχώρησε η διάλυση του συγκροτήµατος;

Όχι, ήταν µία λογική εξέλιξη και µία απόφαση από κοινού, κανέναν από τους τρεις µας δεν στενοχώρησε. Έπειτα από συζήτηση πάρθηκε η απόφαση.

Έχετε βιώσει στιγµές θαυµασµού από νεαρές κοπέλες;

Ολοι µας δεχόµαστε φιλιά αναπάντεχα, εκεί που δεν το περιµένεις. Στη Ρόδο παραλίγο να χάσω τον παντελόνι µου, στο σπίτι µου απ’ έξω υπήρχε καθηµερινά κόσµος που περίµενε να µε δει.

Και η υποκριτική, το µιούζικαλ, πώς µπήκε στη ζωή σας;

Εφηβος ακόµη, µου άρεσε να παρακολουθώ µιούζικαλ. Τότε συνειδητοποίησα ότι µου αρέσει ως θέαµα. Οταν ασχολήθηκα µε το τραγούδι και µπήκα σε αυτόν τον χώρο, ένιωσα την ανάγκη να δοκιµάσω τον εαυτό µου σε κάτι τέτοιο, γιατί ήθελα να ενταχθώ σε µία τέτοια οµάδα. Το κυνήγησα και έτσι προέκυψε η «Οικογένεια Ανταµς», στη συνέχεια το «Mamma Μia!» και τη σεζόν που τελείωσε το «Μαριχουάνα στοπ».

Από το «Μαριχουάνα στοπ» και τη συνεργασία σας µε τον Τόλη Βοσκόπουλο τι κρατάτε;

Από αυτόν τον άνθρωπο κράτησα τα λόγια του, ότι το τραγούδι είναι πραγµατικά κάτι µε το οποίο πρέπει να έχεις πάθος για να ασχοληθείς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει την ίδια πώρωση και το ίδιος πάθος που έχω εγώ. Και σκεφτόµουν: εγώ στην ηλικία του θα µπορώ να τα κάνω αυτά; Είµαι πολύ χαρούµενος που δούλεψα µε αυτόν τον άνθρωπο, έναν µύθο της ελληνικής δισκογραφίας.

Θυµάστε κάτι χαρακτηριστικό από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις σας;

Το µόνο που θυµάµαι πολύ και έχει µείνει χαρακτηριστικά στη µνήµη µου είναι ότι κάθε φορά που ο κ. Βοσκόπουλος τραγουδάει κλείνει τα µάτια του και σκέφτεται τον µπαµπά του, ο οποίος πάλεψε πολύ για να µπορέσει ο γιος του να φθάσει σε αυτό το σηµείο που είναι σήµερα. Του είχε υποσχεθεί ότι θα φθάσει ψηλά. Αυτά τα λόγια µε συγκίνησαν πολύ και είναι κάτι που κρατάω φυλαγµένο στην καρδιά µου.

Ποια είναι η γνώµη σας για τους κριτές του «Χ Factor»;

Tους ξέρω λίγο, είναι η αλήθεια. Τους εκτιµώ ως καλλιτέχνες. Eίναι φτασµένοι άνθρωποι. Φαντάζοµαι ότι δεν θα ήταν σε αυτόν τον ρόλο εάν δεν είχαν πετύχει κάποια πράγµατα προσωπικά. Θεωρώ ότι το ζητούµενο για την κριτική επιτροπή ενός σόου δεν είναι το πόσο φτασµένος είναι κάποιος, αλλά το πόσο σωστός είναι σε αυτά που λέει στα σχόλια και αν δηµιουργεί και ο ίδιος σόου.

Πώς και πότε ήρθε η πρόταση για το «X Factor»;

Η πρόταση ήρθε πριν από λίγους µήνες µέσω της εταιρείας µου, της Panik Records, που έχει αναλάβει δισκογραφικά και τον νικητή του «X Factor».

Ποιος θα είναι ο ρόλος σας στο σόου του Open;

Θα είµαι ο παρουσιαστής των backstage, των οντισιόν και των bootcamps. Στη συνέχεια, στα live παρουσιάστρια θα είναι η Δέσποινα Βανδή.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηµατίσει σε σχέση µε τους υποψηφίους; Υπάρχουν ταλέντα, υπάρχουν πρόσωπα που θεωρείτε ότι θα λάµψουν επί σκηνής;

Υπάρχουν πολλά ταλέντα, έχουµε ακούσει πολλές δυνατές φωνές, ωστόσο δεν µπορώ να πω κάτι συγκεκριµένο τώρα. Ξέρω ότι το υλικό είναι πολύ καλό.

Η Κύπρος και η Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να είναι πηγές ταλέντων;

Είναι, όντως. Πολλοί από τη Θεσσαλονίκη και παιδιά από την Κύπρο έχουν έρθει στο «X Factor».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις ένας υποψήφιος ή µία υποψήφια για να κερδίσει το «X Factor»;

Πρέπει να έχει το πακέτο – ή, αλλιώς, το «X Factor». Να συνδυάζει ένα σύµπλεγµα ταλέντων. Ωστόσο, σίγουρα πρέπει το τραγούδι να είναι η βάση. Ο κόσµος θέλει να δει πώς µιλάς, πώς είσαι ως προσωπικότητα, να νιώσει οικεία µαζί σου, να του προτείνεις κάτι διαφορετικό.

Πιστεύετε ότι υπάρχει χώρος για νέα ταλέντα στο τραγούδι;

Πάντα υπάρχει χώρος. Ακόµα και να ισχύει ότι την πίτα µπορεί να εκµεταλλευθούν 100 άτοµα, εάν υπάρχει ακόµη ένας και είναι καλύτερος από τους 100, τότε θα πάρει τη θέση ενός από τους 100. Δεν είναι θέµα αν χωράει, αλλά αν αξίζει. Αν αξίζει, θα προχωρήσει σίγουρα.

Είναι εύκολο να κάνει κάποιος καριέρα στον χώρο της µουσικής;

Ανάλογα µε το τι όνειρα έχει ο καθένας και τι θέλει να επιτύχει. Είναι ένας χώρος που θέλει γερό στοµάχι, θέλει να το κυνηγήσεις εσύ ο ίδιος και να µην περιµένεις από άλλους. Αν θέλεις κάτι πολύ, οι δυσκολίες δεν σε ζορίζουν τόσο.

Η παρουσίαση εκποµπής σάς ενδιαφέρει;

Αν έβρισκα τον λόγο να είµαι εκεί, ναι. Αν χωρούσα σε µία εκποµπή και µπορούσα να δώσω πράγµατα σε αυτήν, θα το έκανα. Εάν δεν έβλεπα το νόηµα και δεν µου άρεσε, δεν θα το έκανα.

Θα συµµετείχατε σε θεατρική παράσταση ή σε σίριαλ;

Μου έχουν γίνει προτάσεις, σε όλες έχω πει «όχι». Γιατί δεν έχω βρει τον λόγο να είµαι εκεί. Δεν θα ήµουν εγώ ΟΚ όντας εκεί.

Και στο «Your Face Sounds Familiar» γιατί είπατε «ναι»;

Στην αρχή ήµουν διστακτικός σε ό,τι αφορά την τηλεόραση. Να πω την αλήθεια, ως θεατής δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ανοίγω τηλεόραση. Δεν ήξερα αν θέλω και αν θα είµαι καλός. Επίσης, δεν είχα δοκιµάσει να κάνω µιµήσεις, παρά µόνο για πλάκα. Αλλα είµαι ένας άνθρωπος που µου αρέσει να δοκιµάζω. Και αυτό ήταν καλή αφορµή να δοκιµαστώ στις µιµήσεις, στις µεταµφιέσεις. Είναι µια ολόκληρη µελέτη που κρύβεται πίσω από αυτό το οποίο θα µιµηθείς.

Αλήθεια, γιατί οι φίλοι σας σας αποκαλούν «Σούπερµαν»;

Μεγάλωσα µε ταινίες του Κρίστοφερ Ριβ, τις ξέρω απ’ έξω, τις έβλεπα µικρός. Είναι ο αγαπηµένος µου ήρωας και έτσι προέκυψε ο χαρακτηρισµός.

Σε τι διαφέρει ο Άρης από τον Μακρή;

Προσπαθώ να µη διαφέρει σε τίποτα. Προσπαθώ να είµαι όσο το δυνατόν περισσότερο ειλικρινής και σαφής σε αυτά που θέλω και έχω µέσα στο µυαλό µου.

Λέτε στο Instagram «Do it with passion or not at all». Τι σηµαίνει αυτό για εσάς;

Θεωρώ ότι αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάν’ το µε πάθος, µε όλη σου την ψυχή. Αλλιώς δεν έχει νόηµα να το κάνεις.

Τα social media αποτελούν µέρος της καθηµερινότητάς σας;

Ναι. Οχι όσο θα έπρεπε επαγγελµατικά. Αν δεν ήταν λειτουργικά στο επάγγελµά µου, ίσως να µην τα φρόντιζα όσο τώρα.

Σχόλια κολακευτικά ακόµα και για ραντεβού σας έχουν γίνει; Αν ναι, πώς αντιδράσατε;

Εχουν γίνει. Μπορεί να δέχοµαι µηνύµατα, αλλά δεν απαντώ.

Σας ενοχλεί όταν βλέπετε δηµοσιεύµατα σε σχέση µε την προσωπική σας ζωή; Όταν είδατε φωτογραφίες µε την Αννα-Μαρία Βέλλη, πώς αντιδράσατε;

Βλέπω όσα αφήνουν να ειπωθούν. Δεν µε έχει πειράξει κάτι που έχει γραφτεί ή έχει δηµοσιευθεί µέχρι στιγµής. Δεν είµαι άνθρωπος που θέλει να βγάζει πολύ την προσωπική του ζωή στα media. Δεν ενδιαφέρει και κανέναν. Ούτε εµένα µε ενδιαφέρει να βλέπω και να παρακολουθώ τα προσωπικά του καθενός που θαυµάζω ή ακολουθώ.

Τι σημαίνει ο έρωτας για εσάς;

Είναι µία κινητήρια δύναµη προς όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Και σου δηµιουργεί µια διάθεση και µια ενέργεια σε ό,τι κι αν κάνεις.

Έχετε κλάψει για έναν έρωτα;

Ναι, σίγουρα.

Τι σας εκνευρίζει και τι σας ηρεµεί;

Με ηρεµεί η φύση και µε εκνευρίζουν οι εντάσεις.

Ποια είναι τα δισκογραφικά σας σχέδια;

Υπολογίζω µετά το καλοκαίρι να βγει το επόµενο νέο τραγούδι µου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ