Lifestyle|28.03.2022 23:11

Όσκαρ 2022: Έρευνα για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στην Κρις Ροκ ξεκινά η Ακαδημία

Newsroom

Η πιο πολυσυζητημένη σκηνή των Όσκαρ 2022 είναι, πιθανότατα, το χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ για τα σχόλια του τελευταίου αναφορικά με τη σύζυγο του Σμιθ, Τζέιντα, και τα προβλήματα υγείας που έχει τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια των μαλλιών της.

Σύμφωνα με το BBC, η Ακαδημία αποφάσισε να επανεξετάσει το περιστατικό, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον κώδικα δεοντολογίας της, ενώ έσπευσε να «καταδικάσει» τα όσα έγιναν. Μάλιστα, με δεδομένο ότι, ο κώδικας δεοντολογίας που ψηφίστηκε από τα μέλη της Ακαδημίας το 2017 με αφορμή το κίνημα #metoo είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά τη βία, έχει ανοίξει μία ολόκληρη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο ο Σμιθ θα έπρεπε να κρατήσει το βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να τα βρήκαν στο after party

Σε κάθε περίπτωση η ένταση ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες φαίνεται ότι δεν συνεχίστηκε. Σύμφωνα με τον ράπερ, Diddy οι δύο άνδρες τα βρήκαν στο πάρτι που ακολούθησε την τελετή. Όπως μεταδίδει το Page Six, ο ράπερ επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες τα βρήκαν μετά το τέλος της τελετής, στο after party του Vanity Fair και ότι το συμβάν θεωρείται πλέον λήξαν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κόντρα τους έχει λήξει», δήλωσε ο Diddy στο Page Six. «Είναι αδέρφια» και όλα είναι «περασμένα ξεχασμένα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο after party του Vanity Fair, ο Smith εμφανίστηκε να χορεύει όλη τη νύχτα και να τραγουδά τις επιτυχίες του, ενώ πηγή ανέφερε στο Page Six, ότι οι δυο τους είχαν κανονίσει να λύσουν τα μεταξύ τους ζητήματα μετά την τελετή.

Μπορεί το χαστούκι να στοιχίσει στον Γουίλ Σμιθ το χρυσό αγαλματίδιο;

Ποικίλα είναι τα σχόλια που διατυπώνονται στο διαδίκτυο μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ζωντανά στη σκηνή ο Γουίλ Σμιθ (Will Smith) εναντίον του Κρις Ροκ (Chris Rock), ο οποίος τον εξόργισε με αφορμή σχόλιο που έκανε για τη σύζυγό του. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, ενδέχεται ο Σμιθ να πρέπει να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο του Α' Ανδρικού Ρόλου, καθώς οι οδηγίες για τους κώδικες συμπεριφοράς είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Πιο συγκεκριμένα, μια πηγή με υψηλή θέση στο Χόλιγουντ δήλωσε στην The Post μετά το συμβάν πως «πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση». Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δε θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Η Ακαδημία είχε δώσει στη δημοσιότητα έναν κώδικα συμπεριφοράς το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο.

Σε αυτόν, τονίζεται η σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS, Dawn Hudson είχε πει τότε: «Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών».

Μάλιστα η διευθύνουσα σύμβουλος είχε αναφέρει πως«Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση της θέσης, της δύναμης ή της επιρροής τους με τρόπο που παραβιάζει τα αναγνωρισμένα πρότυπα αξιοπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε μορφή κατάχρησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα πρότυπα αυτά είναι ουσιώδη για την αποστολή της Ακαδημίας και αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας».

Έχουν ειδοποιηθεί και οι Αρχές

Για το περιστατικό που συνέβη «οι ερευνητικές μονάδες του LAPD γνωρίζουν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ».

Το άστοχο σχόλιο του Chris Rock για τη σύζυγο του ηθοποιού, το χαστούκι και η μάχη με την αλωπεκία

Σοκ στο Χόλιγουντ αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την τελετή των Όσκαρ 2022 έχει προκαλέσει το συμβάν.

Γουίλ Σμιθ: Γιατί χαστούκισε τον Κρις Ροκ

Τι συνέβη ακριβώς; Ο Κρις Ροκ είπε πως ανυπομονούσε για τη συνέχεια του «G.I. Jane» -ταινία όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι, με αποτέλεσμα να προκληθεί η οργισμένη αντίδραση του νικητή του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Αυτό που προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ, είναι το γεγονός ότι η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, πάσχει από αλωπεκία, και έχει απώλεια μαλλιών, με αποτέλεσμα να ξυρίσει το κεφάλι της.

Μάλιστα, η Πίνκετ Σμιθ, εμφανίζεται δημόσια για μιλήσει για όσα αντιμετωπίζει και να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Σε βίντεό της τον Δεκέμβριο του 2021, μίλησε για την αλωπεκία και τη γραμμή που είχε εντοπίσει στο κεφάλι της. «Δείτε τη γραμμή» είπε η 50χρονη, τότε, γυναίκα και έδειξε το τριχωτό της κεφαλής της.

«Τώρα θα μου είναι πιο δύσκολο να το κρύψω, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας ώστε να μην αρχίσετε τις ερωτήσεις. Η μαμά θα βάλει μερικά στρας εδώ και θα το μετατρέψω σε στέμμα» είπε.

 

Τι είναι η αλωπεκία

Η αλωπεκία είναι μια απρόβλεπτη καλοήθης νόσος αγνώστου αιτιολογίας στην οποία παρατηρείται η τέλεια έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως και σπάνια λόγω αγενεσίας.

Ενοχοποιούνται συχνότερα διάφοροι γενετικοί παράγοντες-κληρονομικότητα (10%-42% θετικό οικογενειακό ιστορικό), σωματικό και ψυχικό στρες, τραυματισμοί και παρατεταμένα εμπύρετα νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδοπάθειες , αναιμία, σακχαρώδης διαβήτης, μυασθένεια, ελκώδη κολίτιδα. Συσχέτιση με λοιμώξεις, φάρμακα και ψυχολογικοί παράγοντες είναι μερικά ακόμη απ τα αίτια.

Θεωρείται φυσιολογική η πτώση από 50-100 τριχών ημερησίως, εφόσον αντικαθίστανται από αντίστοιχες φυσιολογικές τρίχες. Σε κανονικές συνθήκες το 80-85% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση που διαρκεί περίπου 6 χρόνια- τότε μεγαλώνουν και είναι δυνατές και δύσκολο να βγουν από το δέρμα, το 1-2% στην καταγενή φάση που διαρκεί περίπου 1 μήνα και η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται και προοδευτικά νεκρώνεται, το 15 –20% στην τελογενή φάση όπου έχει νεκρωθεί ο βολβός (ρίζα) τους και απλά συγκρατούνται στο θύλακο μέχρι να πέσουν (διάρκεια 3-4 μήνες), και το 1-2% των τριχών είναι δυστροφικές.

Σε κάποια άτομα, όμως, η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχιακή διακύμανση. Στην πράξη, χάνουμε λιγότερες από 100 τρίχες ημερησίως. Όταν, όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη, τότε η κατάσταση είναι παθολογική, ιδιαίτερα αν οι νέες τρίχες είναι λεπτότερες και μικρότερες από αυτές που αντικαθιστούν.

ειδήσεις τώραΌσκαρ 2022Γουίλ Σμιθχαστούκι