Live blog - Φωτιά τώρα: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα - Όλες οι εξελίξεις

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
25.07.2023 22:59

Ολοκληρώθηκε το Live blog του ethnos.gr

Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

25.07.2023 22:35

Συναγερμός στη Ρόδο

Βρήκαν ύποπτο με μπιτόνι βενζίνης στο Μαλώνα

25.07.2023 22:21

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Κέρκυρα

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει να καίγεται η Κέρκυρα, με τις φλόγες να κυκλώνουν οικισμούς και να γλύφουν τις αυλές σπιτιών.

Τα κύρια μέτωπα μαίνονται στα χωριά Λούτσες, Παλιά Περίθεια και Λαύκι.

25.07.2023 22:13

SOS από meteo

Ακραία επικινδυνότητα πυρκαγιών με καιρό τύπου Hot-Dry-Windy

25.07.2023 21:46

Συγκλονίζει ο οπερατέρ της ΕΡΤ που κατέγραψε την πτώση του Canadair

«Έβλεπα τα αεροπλάνα που κάνανε καταπληκτικές προσπάθειες για να σβήσουν μία φωτιά, μία αναζωπύρωση και κάποια στιγμή σκέφτηκα να κάνω δύο τρία κοντινά πλάνα. Βλεπω την ώρα που το αεροπλάνο χτυπάει στο δέντρο, εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία και να κάνει βουτιά. Και εκείνη τη στιγμή βλέπω τον καπνό, τη φλόγα που σηκώθηκε και ύστερα ήρθε ο κρότος. Ένας εκκωφαντικός κρότος. Δεν το πίστευα, ακόμα δεν έχω συνέλθει» περιγράφει σοκαρισμένος ο εικονολήπτης.

25.07.2023 21:33

Τα σενάρια για τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

25.07.2023 21:18

Πύρινη λαίλαπα και στην Ιταλία

Δείτε τρομακτικές εικόνες

Φωτιά Ιταλία

25.07.2023 20:54

Μέσα σε καλύβι βρέθηκε ο κτηνοτρόφος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ βρέθηκε καθισμένος και φαίνεται πως εγκλωβίστηκε από τις φλόγες στην προσπάθειά του να βγάλει έξω τα ζώα.

25.07.2023 20:51

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Ρόδο

25.07.2023 20:37

Κικίλιας: Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο, στο οποίο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας, Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με την απώλεια των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους την ώρα του καθήκοντος.

25.07.2023 20:31

Δραματικές ώρες στην Κέρκυρα

Στο χωριό λούτσες η φωτιά – Καίγονται σπίτια

25.07.2023 20:30

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Λύγισε» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που είδε μπροστά στα μάτια της τη μοιραία συντριβή

25.07.2023 20:27

Νεότερες πληροφορίες για τον κτηνοτρόφο

Εντοπίστηκε απανθρακωμένος

25.07.2023 20:22

Συλλυπητήρια Τούρκου υπουργού Άμυνας

«Σε επικοινωνία μας, ο υπουργός ‘Αμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

25.07.2023 20:06

Τραγωδία στην Κάρυστο: Νεκρός βρέθηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν

Νέα τραγωδία στη νότια Εύβοια καθώς εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο 41 χρόνος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στο Πλατάνιστο Καρύστου, όπως μεταδίδει το τοπικό evima.gr. Σημειώνεται πως ο 41χρονος είχε εξαφανιστεί, πριν ξεσπάσει η φωτιά που καίει στην περιοχή.

25.07.2023 20:01

Συλλυπητήριο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια των δύο χειριστών του Καναντέρ τονίζει ότι « η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Ειδικότερα στο μήνυμά της η Πρόεδρος αναφέρει: «Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

25.07.2023 19:52

Χωρίς τέλος ο εφιάλτης στην Κέρκυρα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Ρόδo, με την φωτιά να απειλεί πλέον το Γεννάδι και τις κατοικίες στο σημείο. Η φωτιά προήλθε από τον οικισμό Βάτι, όπου και εκεί απειλούνταν σπίτια. Ωστόσο, εκείνο το μέτωπο οριοθετήθηκε και η φωτιά διασπάστηκε στα δύο. Το ένα πύρινο μέτωπο οδηγεί στο Γεννάδι και το υπόλοιπο στη Λαχανιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η περιφέρεια έχει στείλει πούλμαν στο χωριό, σε περίπτωση που χρειαστεί μεγαλύτερη εκκένωση. Αν και όλες αυτές τις ημέρες, τα χωριά έχουν εκκενωθεί. Μάλιστα, την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε το μεσημέρι το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βάτι, εκκενώστε τώρα προς Λίνδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

 

25.07.2023 19:43

ΚΚΕ: Το τραγικό δυστύχημα των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροπλάνου αναδεικνύει την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

«Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές» υπογραμμίζει ανακοίνωση του κόμματος.

25.07.2023 19:39

Το 2007 σε κοντινό σημείο του Πλατανιστού στην Κάρυστο είχε πέσει ένα άλλο Canadair

25.07.2023 19:38

Τα συλλυπητήρια της προέδρου της Ευρωβουλής στα ελληνικά

25.07.2023 19:29

Πυροσβεστική: Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

«Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι σημαντικότερες από αυτές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα», σημειώνει η Πυροσβεστική

Αναφορικά με την πυρκαγιά στη Ρόδο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι' αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Βάτι, Πλημμύρι και Λαχανιά καθώς και Γεννάδι προς ασφαλή κατεύθυνση.Σχετικά με την Κέρκυρα, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τους οικισμούς Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απράος Καλαμάκι και γι' αυτό το λόγο εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας, μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται».

25.07.2023 19:26

Ανδρουλάκης για πιλότους: Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη

Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δύο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για τη τραγωδία της πτώσης του Καναντέρ.

«Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωσή του .

25.07.2023 19:17

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συνθήκες του δυστυχήματος να διερευνηθούν, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

«Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες» και «τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος».

25.07.2023 18:57

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκης για το χαμό των 2 χειριστών

Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια  και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.

25.07.2023 18:50

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για να μπορέσουν να αποτρέψουν την εισβολή της φωτιάς, ενώ και τα δύο χωριά έχουν εκκενωθεί.

Στο Γεννάδι υπάρχει μέτωπο φωτιάς πέριξ του χωριού και για την αντιμετώπισή του δίνεται μάχη από εθελοντές και πυροσβέστες, με την συνδρομή και των πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Μάχη δίνεται επίσης και στην γύρω περιοχή από το χωριό της Μαλώνας, αφού υπάρχει κίνδυνος να μπει η φωτιά στον οικισμό. Και στη Μαλώνα επιχειρούν πυροσβέστες και αρκετοί εθελοντές.

Ειδικότερα, στη Ρόδο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις, γι' αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

 

25.07.2023 18:36

Δήλωση Δένδια για τους 2 νεκρούς χειριστές του Canadair

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

25.07.2023 18:28

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

25.07.2023 18:26

Τραγικός επίλογος

Νεκροί οι 2 χειριστές του Canadair

25.07.2023 18:19

Το γύρο του κόσμου κάνει η πτώση του Canadair – Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Το γύρο του πλανήτη κάνει η είδηση της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για κατάσβεση εστίας της μεγάλης φωτιάς που καίει στην περιοχή.

«Πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε στη νότια Ελλάδα ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στη χώρα εν μέσω σφοδρού καύσωνα» αναφέρει τοAssociated Press.

Η Washington Post, με τη σειρά της, γράφει ότι έπεσε το αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ προχωρούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης ανά την Ελλάδα.

«Το αεροσκάφος που πάλευε με τις φλόγες συνετρίβη στη νότια Εύβοια. Δύο άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του Canadair» υπογραμμίζει το BBC.

Στο τρομακτικό περιστατικό αναφέρεται και το βρετανικό δίκτυο Skynews που γράφει ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ρεματιά στην Κάρυστο ενόσω το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών προχωρά.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύστου της Εύβοιας, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο συνετρίβη, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Bild.

25.07.2023 18:07

Μήνυμα Μακρόν μετά την πτώση του Canadair

«Ένα ελληνικό Καναντέρ συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες του πληρώματος, τους οικείους τους και τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στην ίδια ανάρτηση, τονίζει πως «η συμπαράστασή μας απευθύνεται στους ήρωες που, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και παντού αλλού, ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε καλοκαίρι για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

25.07.2023 17:58

Χωρίς τέλος οι αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Αγωνία για Γεννάδι και Μαλώνα, κοντά σε σπίτια οι φλόγες

25.07.2023 17:47

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Η ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συμφώνησαν η αυριανή προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο να αναβληθεί για τις επόμενες ημέρες.

25.07.2023 17:41

Τρομακτική δορυφορική εικόνα από τις φωτιές στη Ρόδο

Τρομακτική δορυφορική εικόνα από τις φωτιές στη Ρόδο

25.07.2023 17:40

Εξασθενούν οι άνεμοι στη Ρόδο

Καλύτερη η εικόνα αύριο. Ωστόσο θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν σε Κάρυστο και Κέρκυρα

25.07.2023 17:27

Φωτιά στην Άρτα, στην περιοχή Καλαμιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Καλαμιά της Άρτας σε κτήμα με μπάζα και σκουπίδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επί τόπου επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

25.07.2023 17:19

«Παραμένουμε σε συναγερμό, ακραίος ο κίνδυνος και αύριο»

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/07) λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, τα σοβαρότερα μέτωπα της φωτιάς, που είναι ενεργά αυτή την ώρα είναι της Ρόδου και της Κέρκυρας. Την ενημέρωση έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τον ίδιο, και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη χώρα, αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις.

25.07.2023 17:12

Συγκλονιστικές εικόνες από την πτώση του Canadair

Πτώση Canader στην Κάρυστο

Πτώση Canader στην Κάρυστο

25.07.2023 16:58

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους 2 χειριστές του Canadair

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε αναμονή.

25.07.2023 16:50

Συγκλονιστική φωτογραφία δορυφόρου – Τεράστια καταστροφή στη Ρόδο

25.07.2023 16:46

Πώς έγινε η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο

Με βάση τα στοιχεία που παρείχαν οι αρχές και το οπτικό υλικό, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης στον Πλατανιστό Καρύστου, παρατηρήθηκε ότι το δεξιό φτερό του αεροσκάφους συγκρούστηκε με ένα δέντρο ενώ βρισκόταν στη φάση απελευθέρωσης νερού. Η σύγκρουση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση του δεξιού πλωτήρα, οδηγώντας σε αυξημένη δεξιά κλίση του αεροσκάφους, με τελικό αποτέλεσμα τη συντριβή του στο έδαφος.

25.07.2023 16:43

Δεκάδες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Δεκάδες είναι αυτή τη στιγμή οι αναζωπυρώσεις που καταγράφονται στις περιοχές όπου έχει εκδηλωθεί η φωτιά, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι νέες αναζωπυρώσες και τα μέτωπα που αναζωπυρώνουν εστιάζονται στις περιοχές Προφήτης Ηλίας, Πλατάνια, Μάσσαρι, Μαλώνα, Βάτι, κοντά στο Θάρρι ενώ το μεγαλύτερο και πιο ανησυχητικό μέτωπο εντοπίζεται στο Βάτι με κατεύθυνση προς Γεννάδι. 

25.07.2023 16:37

Πλάνα από τα συντρίμμια του Canadair στην Κάρυστο

25.07.2023 16:34

Κέρκυρα: Δύσκολη η κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο χωριό Λούτσες και στους οικισμούς Σύκι και Ημερολιά. Στις Λούτσες οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών, ενώ έκαναν στάχτη ένα ξυλουργείο.

25.07.2023 16:33

Τεράστια καταστροφή στη Ρόδο: Κάηκαν τα αναδασωτέα δάση του 1987

25.07.2023 16:30

Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες στην Κέρκυρα

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (gallery)

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (gallery)

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (gallery)

25.07.2023 16:16

Νέο 112 για εκκένωση στην Κέρκυρα

25.07.2023 16:15

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο - Οι φλόγες περικύκλωσαν το Βάτι

25.07.2023 16:11

Κεφαλογιάννη: Συγκάλεσε σύσκεψη για τις πυρκαγιές στη Ρόδο

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε η υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, παρουσία του ΓΓ Μ. Φλουρή, του ΓΓ ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη, του Προέδρου ΞΕΕ Α. Βασιλικού, με θέμα τις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου.

25.07.2023 16:07

Μάχη για να σωθεί το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα – Οι φλόγες καίνε τα πάντα στον διάβα τους – Κινδυνεύουν σπίτια

25.07.2023 16:02

Έκτακτη είδηση στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η πτώση του Canadair στην Κάρυστο

25.07.2023 15:58

Ανακοίνωση από το ΓΕΑ για το Canadair

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας».

25.07.2023 15:55

Νέα μεγάλη εστία στο Βάτι της Ρόδου

Νέα μεγάλη εστία φωτιάς κατακαίει το δάσος δίπλα από το χωριό Βάτι της Ρόδου

25.07.2023 15:52

Σε Ρόδο και Κέρκυρα τα σοβαρότερα μέτωπα - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σε Ρόδο και Κέρκυρα εξελίσσονται τα σοβαρότερα μέτωπα πυρκαγιών, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής πολλές αναζωπυρώσεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως επισήμανε, στη Ρόδο η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο και προσέθεσε ότι «επιχειρούν αδιάκοπα 266 πυροσβέστες 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, πλήθος εθελοντών, καθώς και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν διατεθεί και δυνάμεις από το πρώτο φως της ημέρας, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα».

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού.

«Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Λούτσες και γι΄ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση. Πριν από λίγο εκδόθηκαν 2 ακόμη μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Ημερολιά και Σύκι προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Επιχειρούν εκεί 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα και από αέρος περιοδικά 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα», σημείωσε.

Στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας μέχρι στιγμής, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, «αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έχουν διατεθεί σε αυτές τις περιοχές».

25.07.2023 15:48

To Canadair τύπου CL 215 που έπεσε είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο του Βόλου στις 11:44 το πρωί. Είναι από τα παλιά του ελληνικού στόλου.

25.07.2023 15:41

Ακυρώνεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπ. Εργασίας

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο.

25.07.2023 15:32

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο

25.07.2023 15:29

112 για εκκένωση και στη Ρόδο

25.07.2023 15:24

Νέο 112 για εκκένωση στην Κέρκυρα

25.07.2023 15:18

Εικόνα από την πτώση του καναντέρ

Εικόνα από την πτώση του καναντέρ

25.07.2023 15:03

Τι γνωρίζουμε για την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο

Σύμφωνα με πληροφορίες το Canadair έπεσε στην περιοχή Ισιωμματα Και αυτή την ώρα σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ελληνικό και οι πιλότοι είναι δύο.

Το αεροσκάφος έχει πέσει σε ρεματιά του όγκου που οδηγεί στο χωριό Ποτάμι.

Το Canadair χάθηκε από τα ραντάρ και εντοπίστηκε από ελικόπτερο περιπολίας.

25.07.2023 14:56

Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στην Κάρυστο ένα καναντέρ που επιχειρούσε στο μέτωπο συνετρίβη κάτω από άγνωστές συνθήκες στην περιοχή. Για την ώρα δεν υπάρχουν νεότερα για την κατάσταση των πιλότων

25.07.2023 14:54

Διεθνή ΜΜΕ: Εκτενείς ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ για τη φωτιά στη Ρόδο

25.07.2023 14:45

Εκκενώνεται και άλλος οικισμός στην Κέρκυρα - Μήνυμα του 112

25.07.2023 14:40

Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική σε λίγα λεπτά

25.07.2023 14:35

Ο δήμαρχος Ρόδου θα υποβάλλει μήνυση για εμπρησμό των δασών του νησιού

Μήνυση κατ' αγνώστων για εμπρησμό από πρόθεση των δασών της Ρόδου πρόκειται να υποβάλει ο δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Καμπουράκης. Η μήνυση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και θα αφορά τα εξής αδικήματα:

  • Του εκ προθέσεως εμπρησμού, από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας (ά. 264 παρ. 1β, γ ΠΚ).
  • Του εκ προθέσεως εμπρησμού σε δάση, εκ του οποίου μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση ή είχε ως επακόλουθο σοβαρή ή ευρεία ρύπανση ή υποβάθμιση ή σοβαρή ή ευρεία οικολογική και περιβαλλοντική διατάραξη ή καταστροφή (ά. 265 παρ.1β,γ ΠΚ)
  • Της απόπειρας ανθρωποκτονίας (με άμεσο ή ενδεχόμενο δόλο) κατά συρροή κατά των μονίμων κατοίκων της Ρόδου και των προσωρινά διαμενόντων στο νησί με οποιαδήποτε ιδιότητα (εποχιακά εργαζομένων, τουριστών, φιλοξενουμένων σε καταλύματα κ.λπ.) στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές (ά. 42 παρ. 1, 299 παρ.1 ΠΚ).

Τα συγκεκριμένα αδικήματα έλαβαν χώρα από τις 18/07/2023 έως και σήμερα, που η πυρκαγιά μαίνεται στο νησί της Ρόδου.

25.07.2023 14:30

Μία σύλληψη για την πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Θήβας

Ένας άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Θηβών, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου που επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του δήμου Θηβαίων.

Για το παραπάνω περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ' αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

25.07.2023 14:17

Απίστευτα πλάνα: Η φωτιά περικύκλωσε το χωριό Λούτσες

Διαβάστε αναλυτικά

25.07.2023 14:04

Ακραίος κίνδυνος Πυρκαγιάς και την Τετάρτη - Κίνδυνος και για την Αττική

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Καρδίτσας, ΠΕ Τρικάλων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Πιερίας, ΠΕ Ημαθίας, ΠΕ Πέλλας, ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Σερρών, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)

25.07.2023 13:58

Περικυκλώνει τα σπίτια στις Λούτσες η φωτιά

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Κέρκυρα, καθώς το χωριό Λούτσες έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες. Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

25.07.2023 13:50

Ρόδος: Εκκενώνεται το Βάτι - Μήνυμα από το 112

25.07.2023 13:48

Ρόδος: Γερμανός τουρίστας στη μάχη της κατάσβεσης - Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Mathias Heuhelτουρίστας από τη Γερμανία  μαζί με ντόπιους και εθελοντές έπεσε στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς που έφτασε στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Το συγκλονιστικό πλάνο κατέγραψε φωτογράφος του AP που βρίσκεται στη Ρόδο.

Διαβάστε αναλυτικά

Γερμανός τουρίστας στη μάχη της κατάσβεσης στη Ρόδο

25.07.2023 13:42

Κέρκυρα: Απεγκλωβίστηκε όχημα της Πυροσβεστικής

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές των δυνάμεων της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες και χρειάστηκε να επιχειρήσει πυροσβεστικό όχημα για να απεγκλωβιστούν.

25.07.2023 13:39

Κέρκυρα: Σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι του χωριού Λαύκι

25.07.2023 13:36

Εκκενώθηκε το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα - Στα σπίτια οι φλόγες

25.07.2023 13:26

Παραμένουν στα μέτωπα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών εξακολουθούν να συνδράμουν:

  • Συνολικά 9 Α/Φ CL-215, 6 Α/Φ CL-415, 17 Α/Φ PZL και 6 Ε/Π CHINOOK επιχειρούν στα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
  • Το σύνολο των μέσων - μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Πέρα από την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό, εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τα παρακάτω μέτρα για όλη την επικράτεια:

  • Εκπομπή του συνόλου των 214 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (1.284 άτομα με 642 οχήματα) και 22 πυροφυλακίων (132 άτομα με 66 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 1416 ατόμων και 708 οχημάτων, ανεξαρτήτως δείκτη επικινδυνότητας.
  • Εκπομπή 50 περιπόλων επιτήρησης (300 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.
  • Εκπομπή 18 περιπόλων επιτήρησης (108 άτομα), πλέον των καθορισμένων από το Πυροσβεστικό Σώμα, σε κεντρικές οδούς της Αττικής.
  • Εκπομπή περιπόλων επιτήρησης σε όλη την επικράτεια, μέχρι 5 χιλιόμετρα πέριξ του συνόλου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
  • Ετοιμότητα 2 ωρών σε όλα τα τμήματα και τα μέσα του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (5.312 άτομα) και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (341 άτομα) .
  • Πτήσεις 1 Ελικοπτέρου UH-1H για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης στην Μαγνησία - Λάρισα και ετοιμότητα πτήσεων Ελικοπτέρων UH-1H για επιτήρηση νησιών Ανατολικού Αιγαίου.
  • Αυξημένη ετοιμότητα Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Μονάδων Υγειονομικού. 

25.07.2023 13:20

Μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια στο Βάτι οι φλόγες

25.07.2023 13:13

Κέρκυρα: Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες στη Λούτσα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Κέρκυρα, καθώς οι φλόγες βρίσκονται μία ανάσα από τα σπίτια στον οικισμό Λούτσες.

25.07.2023 13:00

Μάχη σε 4 μέτωπα στη Ρόδο

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως τα νέα παιδιά, δίνουν γενναία μάχη αυτή την ώρα για να κρατήσουν την πυρκαγιά και να μην μπει στο χωριό Βάτι.

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα - Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

Λίγο μετά τις 12:30 επίσης, μια ακομα αναζωπύρωση δημιουργήθηκε κοντά στο μέτωπο των Πλατανίων. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές.

25.07.2023 12:55

Ρόδος: Νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο των Πλατανίων

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, λίγο μετά τις 12:30 επίσης, μια ακόμα αναζωπύρωση δημιουργήθηκε κοντά στο μέτωπο των Πλατανίων. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές.

25.07.2023 12:49

Μητσοτάκης για φωτιές: Δύσκολες οι επόμενες ημέρες - Είμαστε σε επιφυλακή

«Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο αναφερόμενος στις φωτιές.

«Όπως είπα και στη Βουλή μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό και καλύτερη προετοιμασία όμως ξέρουμε είναι ότι η μάχη είναι δύσκολη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε πως «τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, ξηρασία».

Διαβάστε αναλυτικά

25.07.2023 12:46

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα μέτωπα στη Ρόδο

Φωτιά στη Ρόδο (gallery)

Φωτιά στη Ρόδο (gallery)

25.07.2023 12:42

Αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο - Δραματική κατάσταση στο Βάτι

Νέες αναζωπυρώσεις παρουσιάζονται συνεχώς στο πεδίο της φωτιάς που κατακαίει τη Ρόδο για 8η μέρα και όπως όλα δείχνουν και η σημερινή μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη παρά το ότι ξεκίνησε με σχετική ύφεση.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι νέοι, δίνουν γενναία μάχη αυτή την ώρα για να κρατήσουν την πυρκαγιά και να μην μπει στο χωριό Βάτι.

Επίσης, ισχυρές αναζωπυρώσεις καταγράφονται και στο δεύτερο μέτωπο προς το χωριό Γεννάδι, γεγονός που επίσης έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από αέρος και εδάφους.

Το τρίτο μέτωπο προς Μαλώνα - Μάσσαρι επίσης προβληματίζει και θεωρείται επικίνδυνο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκαν πριν από λίγο έκτακτες ενισχύσεις.

25.07.2023 12:31

«Ζούμε εμπόλεμη κατάσταση»: Κραυγή αγωνίας από κάτοικο της Ρόδου

25.07.2023 12:20

Σκάφη του Λιμενικού σε ετοιμότητα στις Λούτσες

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 2 πλοία του Λιμενικού στην παραλία της Αχαράβης για να βοηθήσουν στην εκκένωση στην περιοχή Λούτσες.

25.07.2023 12:12

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Β. Κέρκυρας: Έργο εμπρησμού οι φωτιές

25.07.2023 12:03

Ρόδος: Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το Βατί

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά το ρέμα και φτάσει στον οικισμό ο οποίος βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις φλόγες.

25.07.2023 11:56

Άλλαξε ο άνεμος στη Κέρκυρα – Κινδυνεύει το χωρίο Λούτσες

Εντολή εκκένωσης δόθηκε πριν λίγο για το χωριό Λούτσες καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς τα σπίτια λόγω της αλλαγής του ανέμου ο οποίος κινείται γρηγορότερα

25.07.2023 11:51

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς (25/7)

Νέα θερμική έξαρση

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα Τρίτη προβλέπεται νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Aναλυτικά:

Tην Τρίτη 25-7-2023 προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

25.07.2023 11:46

Οροθετήθηκε η φωτιά κοντά στο Τατόι

25.07.2023 11:42

Μήνυμα του 112 για εκκένωση στην Κέρκυρα

25.07.2023 11:38

Ρόδος: Σπαρακτικές εικόνες με τα νεκρά ζώα

25.07.2023 11:30

Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο στο Τατόι

Φωτιά σε οικοπεδικό χώρο κοντά στο αεροδρόμιο στο Τατόι έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική. Στο σημείο σπεύδουν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες

25.07.2023 11:23

Κάρυστoς: Αγνοούνται τα ίχνη του 41χρονου κτηνοτρόφου – Βρέθηκαν καμένα μαντριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα θρίλερ με έναν κτηνοτρόφο 41 ετών ο οποίος αγνοείται. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του, όταν προχθές εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έφυγε να πάει στο μαντρί να πάρει τα ζώα του, μεταδίδει το evima.gr.

Από εκεί και μετά αγνοείται και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Χθες ο αδερφός του μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Αυτή την ώρα άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου, στο βουνό του Πλατανιστού σε υψόμετρο 610 μέτρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί δεκάδες ζώα, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από τη μανία της φωτιά, να έχουν απανθρακωθεί, αλλά και μαντριά στην περιοχή του Πλατανιστού να έχουν μετατραπεί σε στάχτες.

25.07.2023 11:00

Ρόδος: Online εφαρμογή για καταγραφή προσώπων στη δυνητική περίπτωση νέων προληπτικών απομακρύνσεων

Ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ρόδο μαίνεται, σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λαμβάνει μέτρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν προετοιμασμένος ο μηχανισμός για την άμεση αποτύπωση και εύρεση προσώπων που τυχόν άλλαξαν τόπο διαμονής, σε περίπτωση νέων προληπτικών απομακρύνσεων, εάν χρειαστεί.

Για αυτόν τον σκοπό, ετοίμασε από χθες, σε συνεργασία με την εταιρεία CISCO, online εφαρμογή καταγραφής αν και εφόσον χρειαστεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον. Πρόκειται για μία απλή στη χρήση εφαρμογή, που δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και τουρίστες να δηλώσουν, από το κινητό τηλέφωνό του, τα προσωπικά στοιχεία τους αλλά και όσων συνοδεύουν, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει την ακριβή γεωγραφική θέση τους και την αποθηκεύει σε βάση δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης καταγράφεται όχι μόνο εάν βρίσκεται σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αλλά σε οποιοδήποτε σημείο εκτός οργανωμένων χώρων ακόμα και στην ύπαιθρο.

Η online εφαρμογή καταγραφής ακολούθησε την πρόσκληση που απηύθυνε χθες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς τον κλάδο διαμονής του νησιού, ώστε να προχωρήσει στην εκμίσθωση κλινών στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου, συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά έως και τον Αρχάγγελο και στη δυτική πλευρά έως και τον Θεολόγο, και στη συνέχεια προχώρησε στη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την εισαγωγή των διαθέσιμων κλινών. Με αυτήν την πρωτοβουλία, γίνεται προσπάθεια ώστε, εν μέσω υψηλής πληρότητας σε ξενοδοχεία και καταλύματα και αιχμής της τουριστικής περιόδου, να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες προσωρινής μετεγκατάστασης με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πληγέντες. Χθες μεταφέρθηκαν τουρίστες από σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας και δήλωσαν ελεύθερα δωμάτια στην πλατφόρμα.

Στη Ρόδο ξεκίνησε το Σάββατο 22 Ιουλίου η προληπτική απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών από το νότιο τμήμα του νησιού, η οποία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα μεταφέροντας με ασφάλεια περισσότερους από 19.000 τουρίστες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Χθες, Δευτέρα 24 Ιουλίου, το 90% των τουριστών είχαν αποχωρήσει από τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας μεταφερόμενοι είτε σε άλλο ξενοδοχείο είτε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής τους ή πίσω στα ξενοδοχεία από όπου αποχώρησαν προληπτικά, ενώ το υπόλοιπο περίπου 10% ήδη μεταφέρεται ώστε μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ολοκληρωθεί συνολικά η αποχώρηση.

25.07.2023 10:59

Δήμαρχος Ρόδου: Ανάγκη από ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει το νησί, συνιστά με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Η ανάρτησή του:

25.07.2023 10:53

Ρόδος: Ισχυρές δυνάμεις αντιμετώπισαν την αναζωπύρωση στο Βάτι

Η αναζωπύρωση αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στη Ρόδο, όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας Βατίου κ. Βασίλης Καλαποδάκης.

25.07.2023 10:37

Κέρκυρα: Δεύτερη αναζωπύρωση στο Λαύκι

Μια δεύτερη αναζωπύρωση καίει σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα από την Παλιά Περίθεια και το χωριό Λαύκι . Από την νύχτα βρίσκονται έξω από χωριό κάτοικοι, πυροσβέστες και υδροφόρες του Δήμου Β.Κέρκυρας προκειμένου να σταματήσουν την φωτιά πριν τον οικισμό.

25.07.2023 10:31

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες στα μέτωπα φωτιάς στην Ελλάδα

25.07.2023 10:29

«Η Ελλάδα δίνει μάχη με τις πυρκαγιές από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο»

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας της Κομισιόν, Virginijus Sinkevicius έκανε ανάρτηση σχετικά με τις φωτιές στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Η Ελλάδα δίνει μάχη με τις πυρκαγιές από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο.

Η Κομισιόν έχει κινητοποιήσει 450 πυροσβέστες & αεροπλάνα, αλλά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης δεν επαρκούν»

25.07.2023 10:22

Κέρκυρα: Μεγάλη μάχη με την φωτιά στις Λούτσες

Μεγάλη μάχη δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή Λούτσες – Άνω Περίθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο βορρά Γ. Μαχειμάρη η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια στο υψηλό σημείο ωστόσο τόσο η πυροσβεστική όσο και τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού έτσι ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά.

40 οχήματα με 90 άτομα όπως και υδροφόρες του δήμου με σκαπτικό μηχάνημα επιχειρούν με την συνδρομή εναέριων μέσων, δυο ελικόπτερα και επίσης ένα pzl και ένα καναντέρ.

Όπως μεταδίδει το corfutvnews.gr, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, με ποτίσματα και άλλες εργασίες, καθώς δημιουργείται πρόβλημα με τoν ανεφοδιασμό των υδροφόρων.

25.07.2023 10:18

Τηλεοπτικό συνεργείο απειλείται από την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο

Τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι εθελοντές τρέχουν μακριά από το σημείο γιατί μέσα σε λίγα λεπτά παραλίγο να τυλιχτούν στις φλόγες.

25.07.2023 10:14

Ρουμάνοι πυροσβέστες βοηθούν λαγουδάκι που επέζησε από τις πυρκαγιές στη Ρόδο

25.07.2023 10:12

Επιδείνωση σε τρία μέτωπα στην Κέρκυρα

25.07.2023 10:05

Μια σύλληψη για πυρκαγιά στην Δωρίδα

Ένας άνδρας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στην Τ.Κ. Διακοπίου, του Δήμου Δωρίδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Για το παραπάνω περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ' αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

25.07.2023 09:56

Ρόδος: Συγκλονιστική φωτογραφία δορυφόρου

Ρόδος: Συγκλονιστική φωτογραφία δορυφόρου

25.07.2023 09:50

Μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Κέρκυρας

Επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Παλιά Περίθεια στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και το απόγευμα της Δευτέρας φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και υπήρξε σχετική ύφεση, τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά φούντωσε και πάλι, διάνυσε μεγάλη απόσταση και έχει ήδη φτάσει στη θέση Ανάπαυση, ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό Λούτσες.

25.07.2023 09:45

Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται ως τα μεσάνυχτα η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Παρατείνεται ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (25/7), με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, η απαγόρευση της κυλοφορίας στο περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης και στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου, Πυλαίας–Χορτιάτη και Θέρμης, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Διαβάστε αναλυτικά

25.07.2023 09:41

Εκτιμήσεις για πάνω από 150.000 στρέμματα στη Ρόδο

25.07.2023 09:38

Δύσκολες οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στην Τράπεζα Αιγίου

Για τις προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στο Αίγιο μίλησε στην ΕΡΤ ο Υποστράτηγος και συντονιστής επιχειρήσεων Ν. Ρουμελιώτης

25.07.2023 09:35

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο evima.gr σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο από τον Πλατανιστό.

Στο χωριό αυτή την ώρα βρίσκονται κλιμάκια της αστυνομίας τα οποία έχουν ζητήσει τη συνδρομή κλιμακίου της πυροσβεστικής με drone για τον εντοπισμό του 41χρονου κτηνοτρόφου.

25.07.2023 09:35

Δήμαρχος Ρόδου: Ο μηχανισμός του δήμου λειτούργησε υποδειγματικά

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης μιλώντας στο OPEN για την καταστροφική φωτιά στο νησί ανέφερε ότι ο μηχανισμός του δήμου λειτούργησε υποδειγματικά βοηθώντας πολίτες και επισκέπτες, ενώ τόνισε ότι ο δήμαρχος και ο δήμος δεν μπορούν να επέμβουν στο επιχειρησιακό κομμάτι το οποίο το έχει ο κρατικός μηχανισμός και η Πυροσβεστική.

Αναφερόμενος στον τουρισμό σημείωσε ότι εάν ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα της φωτιάς τότε το νησί θα επανέλθει στην κανονικότητα μετά και την συμπεριφορά των Ροδιτών που βοηθούσαν τους επισκέπτες.

25.07.2023 09:34

Φωτιά στην Κάρυστο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Πανοχώρι

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται αυτή την ώρα στην Κάρυστο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο πάνω από το Πανοχώρι καίει αυτή την ώρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν και από αέρος.

Πανοχώρι

Πανοχώρι

25.07.2023 09:30

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά στη Ρόδο

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη φωτιά που πλήττει επί οκτώ ημέρες το νησί της Ρόδου παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Διαβάστε περισσότερα 

25.07.2023 09:30

Η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κυβέρνηση η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών στις 08:00 είχε ως εξής:

  • Στη Ρόδο η κατάσταση είναι σε ύφεση. Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες και έχουν ξεκινήσει τα εναέρια μέσα. Έχουν α/γ 2 CL-415, ένα Mi-8, 3 Τράκτορες και ένα Chinook.
  • Στην Κάρυστο έχουν κοπεί τα μέτωπα νότια και ανατολικά και γίνονται ενέργειες σε χαράδρα βόρεια του Πλατανιστού. Πετάνε 2 CL-215 και ένα ΑΒ-214.

25.07.2023 09:27

Δεν υποχωρεί το μέτωπο στη Ρόδο

Για 8η ημέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, την οποία δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και εκατοντάδες εθελοντές.

Στην διάρκεια της νύκτας η μάχη δόθηκε κυρίως σε δύο μέτωπα στην περιοχή των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και στην περιοχή του χωριού Βάτι στη Νότια Ρόδο.

Στις δυο αυτές περιοχές επικεντρώνονται από το πρωί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν το βράδυ υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για την Ρόδο, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στην Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

25.07.2023 09:25

Αρκετά τα μέτωπα στην Κάρυστο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτωπα στην περιοχή είναι πολλά.

25.07.2023 19:13

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα. Δείτε σε live ενημέρωση όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις φωτιές που είναι σε εξέλιξη. Ζωντανή ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, ΚέρκυραΕύβοια και Δερβενάκια. Μάθετε τις τελευταίες ειδήσεις για τις εκκενώσεις περιοχών και τη μάχη της Πυροσβεστικής με την πύρινη λαίλαπα.