ΒορΟινά: Εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων στη Θεσσαλονίκη

ΒορΟινά: Εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων στη Θεσσαλονίκη

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού δίνουν οι οινοποιοί της Ενωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με το οινόφιλο κοινό, στην εκδήλωση «ΒορΟινά»

Με τη συμμετοχή 24 οινοποιών από τη Βόρεια Ελλάδα και την Ηπειρο πραγματοποιείται, αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, τα «ΒορΟινά», στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, το οινόφιλοι κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει οίνους και αποστάγματα από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας.

Θεματικά περίπτερα

Παράλληλα, θα υπάρχουν και κάποια θεματικά περίπτερα όπως,

  • «Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς….!!» μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια» (Ωρες:   18:30-19:15, 19:30-20:15 και 20:30-21:15)
  • «Τα Ροζέ των ΒορΟινών» Γευστική δοκιμή ροζέ οίνων με τις ετικέτες που έχουν επιλέξει οι οινοποιοί της Ενωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
  • «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» -Παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος (Ωρες:  20:00, 20:30, 21:00 και 21:30), προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα, κουίζ γνώσεων με οινοτουριστικά δώρα
  • «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» -Γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019»
  • Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά, με τις ετικέτες «Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρτοποιήματα «Κουκουμέρια» εμπνευσμένα από το αμπέλι και το κρασί.

*-Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival. Είναι η 14η χρονιά που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.
-Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

-Στο πλαίσιο των ΒορΟινών, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το masterclass «Τόπος ή τρόπος;» με τον master of wine Κωνταντίνο Λαζαράκη. Πρόκειται για μία άσκηση πάνω στον αμπελώνα και το στυλ των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή του κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ