Release Festival: Ολοταχώς για sold out μέσα σε λίγα 24ωρα η συναυλία των Gorillaz
Κατάμεστη αναμένεται η Πλατεία Νερού την Πέμπτη 25 Ιουνίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού φαίνεται πως θα είναι αυτή των Gorillaz - του πρωτοποριακού μουσικό project του Ντέιμον Άλμπαρν (Blur) - οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο του Release Athens x SNF Nostos, στην Πλατεία Νερού.
25 χρόνια επιτυχιών
Μέσω των επίσημων λογαριασμών του φεστιβάλ στα social media, οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι τα εισιτήρια εξαντλούνται με γοργούς ρυθμούς, καθώς το 70% έχει ήδη διατεθεί.
Η εμφάνιση των Gorillaz στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του ένατου στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο «The Mountain», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2026. Το άλμπουμ έχει ήδη δημιουργήσει προσδοκίες για νέο υλικό και ανανεωμένο setlist στις επερχόμενες εμφανίσεις τους.
Οι Gorillaz δημιουργήθηκαν το 1998 από τον Ντέιμον Άλμπαρν και τον βραβευμένο κομίστα Jamie Hewlett, ως ένα εικονικό συγκρότημα που συνδύαζε τη μουσική με την animation αισθητική, ανοίγοντας νέους δρόμους στη βιομηχανία της ποπ κουλτούρας. Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους πούλησε περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, οδηγώντας το συγκρότημα στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο εικονικό συγκρότημα στην ιστορία.
Ακολούθησαν κορυφαίες κυκλοφορίες όπως το «Plastic Beach» (2010), που σημείωσε επίσης εντυπωσιακές πωλήσεις, ξεπερνώντας τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Το καλοκαίρι του 2025, οι Gorillaz γιόρτασαν την 25η επέτειο τους με μια σειρά συναυλιών στο Λονδίνο, οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς. Η παγκόσμια περιοδεία που ακολουθεί φέρνει πλέον το συγκρότημα και στην Αθήνα, για μία βραδιά που αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, όπως μόνο οι Gorillaz γνωρίζουν να δημιουργούν.
Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



