• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Μουσική   ┋   27.11.2025 11:47
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τα λεγόμενα της οικογένειας και η απάντηση της εταιρείας📌 «Η πατρότητα δε μετριέται με βιολογία αλλά με παρουσία, ευθύνη και αγάπη»

Ευανθία Ρεμπούτσικα: Στηρίζει τον γιο του Μάνου Χατζιδάκη στη μήνυση απέναντι στην περιοδεία Μποφίλιου- Χαρούλη

Ο Γιώργος Χατζιδάκης υποστηρίζει ότι δεν έδωσε την άδεια του για να χρησιμοποιηθεί η μουσική κληρονομιά του πατέρα του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ευανθία Ρεμπούτσικα (NDP Photos)
Ευανθία Ρεμπούτσικα (NDP Photos)

Φουντώνει τις τελευταίες ημέρες η δημόσια συζήτηση γύρω από την παγκόσμια περιοδεία–αφιέρωμα στα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, με ερμηνευτές τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Γιάννη Χαρούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτισμός | 22.11.2025 20:00 
Παρουσίαση ραδιοφώνων της ΕΡΤ: Με εξωστρέφεια και καινοτομίες εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή η ελληνική ραδιοφωνία

Τα λεγόμενα της οικογένειας και η απάντηση της εταιρείας

Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν έχει δώσει άδεια για τη διοργάνωση και αποκάλυψε πως έχει ήδη προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

Η βρετανική εταιρεία παραγωγής GTP Touring Limited απάντησε άμεσα, τονίζοντας ότι δεν δεσμεύεται νομικά να λάβει τη συγκατάθεση των κληρονόμων για συναυλίες που πραγματοποιούνται εκτός Ελλάδας.

Αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς του Γιώργου Χατζιδάκι περί «μονομερούς ενέργειας» και «υποκριτικού ήθους», η εταιρεία έκανε λόγο για «αυθαίρετη απόφαση που είναι νομικά άνευ ουσίας», επιμένοντας ότι η παραγωγή έχει κινηθεί εντός των ορίων του νόμου.

«Η πατρότητα δε μετριέται με βιολογία αλλά με παρουσία, ευθύνη και αγάπη»

Η συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, δημοσιεύοντας στο Facebook ένα εκτενές κείμενο στο οποίο υπερασπίζεται με πάθος το δικαίωμα του κληρονόμου να προστατεύει το έργο του πατέρα του.

«Είμαι απολύτως σύμφωνη με τη στάση του γιου του Μάνου Χατζιδάκι και θεωρώ απόλυτα θεμιτό να προστατεύει τη χρήση του έργου του πατέρα του. Ο Μάνος υπήρξε, για μένα, ο σημαντικότερος Έλληνας συνθέτης, ένας άνθρωπος οικουμενικός, με βαθιά ευγένεια και μοναδικό αισθητικό κριτήριο.

Η μουσική του έχει μια ποιότητα τόσο λεπτή και ουσιαστική, που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται. Ακόμη και όταν ακούω το έργο του σε μια διαφήμιση που σκοπό έχει να βοηθήσει παιδιά και σχολεία, νιώθω απλώς την ανάγκη να θυμίζω πόσο σημαντικό είναι να προσεγγίζουμε αυτή την κληρονομιά με ευαισθησία.

Η μουσική του Χατζιδάκι έχει έναν κόσμο δικό της και ο σεβασμός προς αυτόν τον κόσμο είναι για μένα ουσιώδης, όχι μόνο απέναντι στο έργο αλλά και απέναντι σε όσους το εκπροσωπούν σήμερα. Γνωρίζοντάς τον, είμαι βέβαιη ότι ο Μάνος θα ήθελε οι επιλογές γύρω από τη μουσική του να γίνονται με προσοχή και αγάπη, όπως ακριβώς έκανε πάντα και ο ίδιος. Και αυτό το δικαίωμα των κληρονόμων του να προστατεύουν το έργο του αξίζει να το τιμούμε.

«Ο χαρακτηρισμός θετός γιος», μου φαίνεται εντελώς περιττός, η πατρότητα δεν μετριέται με βιολογία αλλά με παρουσία, ευθύνη και αγάπη. Και εκεί ο Μάνος στάθηκε πατέρας με όλη τη σημασία της λέξης.

Όλα αυτά τα σχόλια που γίνονται στο διαδίκτυο κατά του γιου του Μάνου που τον στοχοποιούν και τον κατηγορούν, είναι απαράδεκτα. Για ποια Ελλάδα μιλάμε που θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Και με το έτσι θέλω, κάνω αυτό που θέλω χωρίς να σέβομαι τις αποφάσεις του κληρονόμου; Χρησιμοποιώντας το όνομα του; Αντί να σεβαστούμε τη μνήμη του Μάνου, ο οποίος δεν θα έδινε ποτέ την άδεια του αν ζούσε. Όσον αφορά τα ραδιόφωνα που άκουσα πως δεν παίζεται ο Μάνος, να ρωτήσετε κάποιους άλλους και όχι τον γιό του. Τελικά δεν υπάρχει ούτε σεβασμός, ούτε ποιότητα, μόνο συμφέρον.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευανθία Ρεμπούτσικα
  • Γιάννης Χαρούλης
  • Νατάσσα Μποφίλιου
  • Μάνος Χατζιδάκις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr