• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στο Κάτω Χαλάνδρι: Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα - Μεγάλη κινητοποίηση της ΠυροσβεστικήςΔολοφόνησαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς έγινε το φονικόΕκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία - Όλη η λίστα του ΕΟΦΣφοδρές πολιτικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - «Φοβερό ότι ακούστηκαν αυτά από γιατρό»
δημοφιλές τώρα: Επελαύνει ο χιονιάς στη χώρα: Ποιες περιοχές ξύπνησαν «ντυμένες» στα λευκά
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   22.05.2020 14:32
Newsroom
Newsroom

Ακτινίδια: «Τρέχουν» αυξημένες κατά 28% οι εξαγωγές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί από τη χώρα μας 168.941 τόνοι ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 134.941 τόνοι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο οι εξαγωγές των ακτινιδίων. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί από τη χώρα μας 168.941 τόνοι ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 134.941 τόνοι με την αύξηση να ξεπερνάει το 28%. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολυχρονάκη ειδικό σύμβουλο της Incofruit καταγράφεται για άλλη μια εβδομάδα στα ακτινίδια ρεκόρ όλων των εποχών, αφού οι ποσότητες που έχουν εξαχθεί  υπερβαίνουν πλέον και τις ποσότητες ρεκόρ  της περιόδου 2017/2018 των 154.000 τόνων. «Ουσιαστικά πρέπει να θεωρηθεί ως περαιωθείσα η εξαγωγική τους περίοδος καθότι τα υφιστάμενα αποθέματα είναι λίγα και θα συνεχισθεί με ελάχιστες ποσότητες η ικανοποίηση ανειλημμένων υποχρεώσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών,  λεμονιών, αγγουριών και μήλων με αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 116.348 τόνοι μανταρινιών έναντι 102.623 πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις επόμενες 2-3 εβδομάδες η ζήτηση θα είναι ακόμα υψηλότερη. Επίσης αυξημένες κατά 12% είναι οι εξαγωγές ντομάτας.

Μειωμένες κατά 29% είναι οι εξαγωγές κερασιών, ενώ αυξήθηκαν κατά 10% οι εξαγωγές βερίκοκων. Διπλάσιες είναι επίσης οι εξαγωγές καρπουζιών κι έφτασαν τις 15.000-15.500  τόνους και μάλιστα με τις τιμές στον παραγωγό να είναι κατά 20% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τα καρπούζια ανοικτής καλλιέργειας που φέτος είναι πρώιμα κατά 10-12 μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα του Τραμπ με τον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν μου δώσατε το Νόμπελ, θέλω απόλυτο έλεγχο της Γροιλανδίας»

Μητσοτάκης για αγρότες: Έτοιμος να διαχειριστώ οποιαδήποτε άλλη κατάσταση - Δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μπλόκα

Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών

Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ακτινίδια
  • εξαγωγές
  • αγροτικά προϊόντα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr