«Τέλος» τα εστιατόρια για 1 στους 2 Έλληνες – Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος
Η κρίση του κορονοϊού αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ένας στους δύο δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020. Αυτό προκύπτει από έρευνα των καταναλωτών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε δείγμα 1.050 ατόμων την περίοδο του Μαΐου 2020 με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 33% ή ένας στους τρεις θα ξεκινήσει άμεσα τη συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο-ταβέρνα, ενώ 17% αργότερα μέσα στον χρόνο.
Να σημειωθεί πως τα καταστήματα εστίασης ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, με αυξημένα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.
Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφονται στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ και σε σχέση με τις διακοπές. Συγκεκριμένα, ένας στους τέσσερις καταναλωτές (24%) δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο, 17% ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 32% (1 στους 3) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. Η πλειοψηφία, σε ποσοστό 37%, εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 16% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 15% αργότερα μετά το καλοκαίρι μέσα στο 2020. Το 30% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές ενώ ένα 8% αναφέρει ότι δεν μπορέσει κάνει διακοπές ούτε το 2021.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού θα διατηρήσουν τις συνήθειες που υιοθέτησαν λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φορά γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. Ένας στους τρεις θα συνεχίσει να φορά γάντια και το επόμενο έτος.
Τα ποσοστά για τις μάσκες είναι ακόμα μεγαλύτερα. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φορά μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020. Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα. Μεγάλη διείσδυση στην καθημερινότητα καταγράφεται για τα αντισηπτικά με το 30% του κοινού να δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να κουβαλάει μαζί του αντισηπτικά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι ακόμα και το επόμενο έτος, ενδεικτικό της αίσθησης κινδύνου που υπάρχει ακόμα και σήμερα.
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Η έκπληξη με Μαρινάκη, οι καραμπόλες και ο «γρίφος» του Μαξίμου
Μόνο 50 άνθρωποι παγκοσμίως: 11χρονος αιμορραγεί από τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά - Η σπάνια ασθένεια
Θα έδινες 2.000 ευρώ για έναν καλύτερο ύπνο; Η βιομηχανία που γεννήθηκε από την καταπίεση των ανθρώπων
Τι άλλο θα δούμε; Σκύλος με 1,5 εκατ. followers πουλήθηκε για 26 δολάρια, σφαγιάστηκε και φαγώθηκε σε εστιατόριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



