• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του - Του επιβλήθηκε εγγύηση 4 εκατ. δολαρίωνΣίκινος: Τραγικός επίλογος για μία από τις δύο αγνοούμενες από το 2024 Γαλλίδες - Εντοπίστηκε ο σκελετός τηςΠέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Αλμπέρτο ΕσκενάζυΠρωτοφανές βίντεο από Βύρωνα: Λεωφορείο κινείται με ανοιχτή πόρτα και σπασμένα τζάμια
δημοφιλές τώρα: Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   10.07.2020 13:18
Newsroom
Newsroom

Τουρισμός: Ταξιδιωτικά voucher 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(copyright: Pixabay.com)
(copyright: Pixabay.com)

Ταξιδιωτικά voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θεσμοθετεί ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Επειτα από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, το υπουργείο Οικονομικών -στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου- φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση διάταξη, με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Άμεσα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Πολύ σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» αποτελεί η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, «κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους. Γενικότερα, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19. Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η θεσμοθέτηση των διατακτικών εσωτερικού τουρισμού, όπως ορίζονται στο σχετικό άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, ισχύει αποκλειστικά για τη φετινή χρονιά, το 2020 και η υλοποίησή της επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών. Πρακτικά, δίνονται τα συγκεκριμένα κίνητρα φοροαπαλλαγής ώστε να παροτρυνθούν οι εργοδότες να δώσουν στους υπαλλήλους τους vouchers διακοπών, στη φιλοσοφία που ήδη κάποιες επιχειρήσεις παρέχουν κουπόνια για σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, κ.λπ. Πάντως, το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργοδότες, οι οποίοι θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν και σε πόσους εργαζομένους θα τα δώσουν, ούτε υπάρχουν κάποια προκαθορισμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υπάλληλοι για να πάρουν τις διατακτικές. Οπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το συγκεκριμένο άρθρο «ορίζεται ειδικά για το φορολογικό έτος 2020 η απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος των εργαζομένων των διατακτικών εσωτερικού τουρισμού που παρέχονται από τους εργοδότες τους. Η ανάγκη θέσπισης της συγκεκριμένης παροχής κρίνεται αναγκαία για λόγους ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού με οφέλη για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, καθώς διοχετεύονται άμεσα στις ως άνω επιχειρήσεις τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στον εσωτερικό τουρισμό από τους εργοδότες».

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες στο ethnos.gr: Δημιουργική ασάφεια από Τσιάρα - Τα 60 μπλόκα θα απαντήσουν από κοινού

Κυψέλη: Πώς έγινε το μαχαίρωμα στο γυμνάσιο - «Ήταν η πρώτη μέρα της στο σχολείο»

Η ιστορία του νάνου που έγινε γίγαντας: Στα 18 του είχε ύψος 1,22μ. και πέθανε στα 2,34μ.

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • τουρισμός
  • voucher
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr