• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επιμένουν για τρίτη μέρα τα 40αρια - «Σπάνε» με τοπικές βροχές και καταιγίδεςΔέκατη νύχτα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Οι Φρουροί της Επανάστασης ακινητοποίησαν ελληνικό τάνκερΚλείνει λόγω προβλημάτων στατικότητας ο μοναδικός παιδικός σταθμός στη Νέα Μηχανιώνα - Στον αέρα 43 παιδιάΣυναγερμός στην Ακρόπολη: Άνδρας μαχαίρωσε δύο Αμερικανούς τουρίστες
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.04.2021 11:13
Newsroom
Newsroom

Σκυλακάκης: Ερχονται μέτρα για μακροχρόνια άνεργους και εργαζόμενους στον τουρισμό

Κάθετος ότι οι πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό. Ερωτηθείς στον ΑΝΤ1 για τα τεκμήρια διαβίωσης είπε ότι παρότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους.

Το ίδιο ισχύει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές, μόνο που στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Σε ό,τι αφορά την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

Ο κ. Σκυλακάκης ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να έχουμε ένα νέο μνημόνιο, αλλά επεσήμανε ότι αυτό που θα γίνει είτε το 2023 είτε το 2024, είναι ότι θα επανέλθουμε στο καθεστώς των δημοσιονομικών στόχων, με την υποχρέωση για πλεονάσματα, τα οποία όμως θα είναι μικρότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και σε αυτό το θέμα κατόπιν συνεννόησης με τους Θεσμούς, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι και φέτος θα πληρώσουμε τα ίδια χρήματα με πέρυσι. Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν αυξηθεί και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπογράφηκε ήδη απόφαση με την οποία μεταφέρονται στο τέλος του έτους, με τη δυνατότητα ένταξης είτε σε 24 άτοκες δόσεις είτε σε 48 με επιτόκιο 2,5%.

Διαβάστε επίσης: Μειώσεις έως και 30% στον ΕΝΦΙΑ - Πότε ξεκινούν οι δόσεις

Διαβάστε ακόμη

«Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά

Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ

Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»

Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΝΦΙΑ
  • εργαζόμενοι
  • Θεόδωρος Σκυλακάκης
  • τουρισμός
  • άνεργοι
  • ενοίκια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr