• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές σήμερα - Πέφτει λίγο η θερμοκρασίαG7: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ενίσχυση της στρατιωτικής στήριξης προς την Ουκρανία Ράμα για τις αντιδράσεις για το θέρετρο του γαμπρού του Τραμπ: «Δεν έχει κλειστεί καμιά συμφωνία»Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζονται οι εξετάσεις με Ελεύθερο Σχέδιο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   18.01.2019 16:44
Newsroom
Newsroom

Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος

Τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί εάν τηρούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι υποσχέσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Κλάους Ρέγκλινγκ/(AP Photo/Petros Giannakouris)
Κλάους Ρέγκλινγκ/(AP Photo/Petros Giannakouris)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι «βιώσιμο», καθώς, αν μη τι άλλο, το ήμισυ αυτού οφείλεται σε διάφορους μηχανισμούς με χαμηλά επιτόκια, ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του σε οικονομική εκπομπή της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας την Παρασκευή, που είχε ως κεντρικό θέμα της τις επιπτώσεις από το Brexit.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, η πλέον δύσκολη περίπτωση ανάμεσα στις πέντε χώρες της κρίσης που υποστηρίχθηκαν από τον Μηχανισμό, υπήρξε πάντα η Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, δεν λαμβάνει πλέον χρηματικά ποσά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο διάσκεψης εποπτικού χαρακτήρα, θα εξεταστεί εάν τηρούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι υποσχέσεις, και στόχος είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην χώρα.

Σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτιμά πως με αυτή δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη και πως η ανησυχία βρίσκεται στην πλευρά της Βρετανίας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ ο ίδιος γενικά δεν πιστεύει πως από το Brexit θα επηρεαστεί πολύ η οικονομία στην Ευρώπη, ώστε να χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση από τον ESM.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, ακόμη και εάν δεν υπάρξουν άμεσες οικονομικές συνέπειες του Brexit για το ευρώ -το οποίο, όπως επισήμανε, είναι σήμερα ασφαλέστερο από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια- ο ESM θα επηρεαστεί έμμεσα από τις αναταράξεις που θα προκληθούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε στη συνέντευξή του πως τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει ανάγκη να εφαρμοστεί κάποιο από τα πιστωτικά εργαλεία σε χώρες-μέλη της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν χάσει την πρόσβασή τους στις αγορές, και αυτό, κατά την άποψή του, καταδεικνύει πως «έχουμε βγει από την κρίση».

Διαβάστε ακόμη

Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ

Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών

Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι

Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κλάους Ρέγκλινγκ
  • δημόσιο χρέος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr