• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά τώρα κοντά στον σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης - Αποπνικτική η ατμόσφαιραΟλλανδία: Τρομακτική έκρηξη στο κέντρο της Ουτρέχτης - Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες«SMS Blaster Attack»: Συναγερμός για high tech απάτη - Πώς έκλεβαν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμόΙωάννης Κιζάνης: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της φρεγάτας «Κίμων»
δημοφιλές τώρα: Ολλανδία: Τρομακτική έκρηξη στο κέντρο της Ουτρέχτης - Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   24.08.2021 19:28
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καινοτόμος θεσμός του «αναδόχου αναδάσωσης»

H ΔΕΗ ανάδοχος αποκατάστασης και αναδάσωσης στην Εύβοια

Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, η ΔΕΗ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αναδάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΔΕΗ. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα, 24 Αυγούστου, οι κ.κ. Σκρέκας και Στάσσης συμφώνησαν η ΔΕΗ να υποστηρίξει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την άμεση ανασυγκρότηση και αποκατάσταση του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιχείρηση θα χορηγήσει ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές. Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης και θα πιστοποιηθούν από το υπάρχον μόνιμο αλλά και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων αυξημένων αναγκών.

Καινοτόμος θεσμός του «αναδόχου αναδάσωσης»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη. Η ΔΕΗ στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Με τον καινοτόμο θεσμό του «αναδόχου αναδάσωσης» θέλουμε να ενισχύσουμε την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να μεγιστοποιήσουμε την ανθεκτικότητά του απέναντι στην κλιματική κρίση που αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: «Για τη ΔΕΗ η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης έχει μπει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας για τα επόμενα χρόνια. Με γνώμονα την πολυετή δράση και εμπειρία στην αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αναλαμβάνουμε να στηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές και τις τοπικές οικονομίες μέσω των τοπικών Δασικών Συνεταιρισμών, που γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα από όλους μας. Η ΔΕΗ θα συνδράμει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής, με δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και πάνω από όλα με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Ολα όσα θα ισχύουν για ανεμβολίαστους σε εστίαση, εργασία, σχολεία, πανεπιστήμια

Δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Τον σκότωσε ο εργάτης του – Ομολόγησε ο δράστης

Νέα μέτρα: Πώς θα προσέρχονται στην εργασία οι ανεμβολίαστοι - Τέλος τα δωρεάν τεστ από τις δομές του ΕΟΔΥ

Γαλάτσι: Ντοκουμέντο από την επίθεση στον ντελιβερά - Έτσι συνελήφθη ο σεσημασμένος δράστης

Διαβάστε ακόμη

Λάδι στη φωτιά από Τραμπ: Απειλεί να στείλει στρατό στην Μινεσότα - Τι είναι ο «νόμος περί εξέγερσης» που επικαλείται

Ιωάννης Κιζάνης: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι της φρεγάτας «Κίμων»

Νικητής ο 18χρονος Μάριος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος - Το συγκινητικό βίντεο της μητέρας του

«Eurojourney: Πάμε Βιέννη;»: Το ταξίδι μόλις ξεκινάει!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Βόρεια Εύβοια
  • αναδάσωση
  • ΔΕΗ
  • Εύβοια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr