• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Ρόδο και ΚαστελόριζοΔακρυγόνα, πέτρες, χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΤέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση με σοβαρές απειλές κατά δικαστικού λειτουργούΔολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   02.10.2021 15:27
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς θα γίνεται η τριπλή επιδότηση📌 Το πετρέλαιο θέρμανσης

Επιδότηση για ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο - Πώς θα γίνεται

Ανάσα για τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Τριπλή επιδότηση στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές. Εντός των ημερών, μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Πώς θα γίνεται η τριπλή επιδότηση

Ως προς την ηλεκτρική ενέργεια, έχει αποσαφηνιστεί ότι η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί. Για το φυσικό αέριο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές με παραπλήσιο ποσό ανά μεγαβατώρα, και πάλι με όριο στην κατανάλωση και με κοινωνικά κριτήρια. Και για το πετρέλαιο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του επιδόματος κατά 20%.

Χρήστος Σταϊκούρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 02.10.2021 10:47
Σταϊκούρας στο OPEN: Βγαίνει απόφαση για επίδομα φυσικού αερίου - Τι θα γίνει με το μέρισμα
Σταϊκούρας στο OPEN: Βγαίνει απόφαση για επίδομα φυσικού αερίου - Τι θα γίνει με το μέρισμα

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των τιμών, η κρίση έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, το οποίο κυμαίνεται σε επίπεδα - ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το οικιακό τιμολόγιο μεγάλου προμηθευτή στην Αττική διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στα 0,05401 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0155 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2020 όταν οι τιμές είχαν πέσει στο ναδίρ λόγω της κρίσης του κορονοϊού και 0,02995 το φετινό Μάιο, στη λήξη της περιόδου θέρμανσης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης

Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης που κόστιζε πέρυσι τον Οκτώβριο - σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης - περί τα 0,8 ευρώ το λίτρο, αυξήθηκε τον Απρίλιο κοντά στο 1 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, με τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου κυμαίνεται στο 1,1 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο, η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι η τιμή διάθεσης θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς εκείνης της περιόδου. Τονίζεται ακόμη ότι πολλά νοικοκυριά προχώρησαν την άνοιξη σε αποθεματοποίηση πετρελαίου θέρμανσης, πράγμα που σημαίνει ότι στην έναρξη τουλάχιστον της περιόδου η ζήτηση - η πορεία της οποίας εξαρτάται και από τον καιρό - προβλέπεται να είναι σχετικά μειωμένη.

Όλες οι ειδήσεις

Προκαλεί η Τουρκία για να «ακούει» η Γαλλία: Ανακοίνωση - παραλήρημα για Ανατολική Μεσόγειο

Μαύρα μαντάτα φέρνει η απογραφή πληθυσμού: Μείωση έως 500.000 σε μόνιμους κατοίκους

Παπαδόπουλος για σεισμό: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα

Σεισμός: Αυτά είναι τα σημαντικότερα ρήγματα στην Ελλάδα

Σπάρταθλο: 39χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο και πρώην πυγμάχος έγραψε ιστορία ως νέος Κούρος

Ερντογάν εκτός ορίων: Τουρκικός ο βυζαντινός δικέφαλος αετός

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επιδότηση
  • πετρέλαιο θέρμανσης
  • καταναλωτές
  • φυσικό αέριο
  • ηλεκτρικό ρεύμα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr