Ελλάδα προς Βρετανούς τουρίστες: «Come to Greece» χωρίς βίζα
Η Ελλάδα «θωρακίζει» τον τουρισμό ενόψει Brexit και με την αρωγή της Ε.Ε. δίνει τη δυνατότητα στους Βρετανούς να επισκέπτονται τις ελληνικές παραλίες χωρίς βίζα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών προτείνουν οι Βρετανοί πολίτες να εισέρχονται στην περιοχή Σένγκεν για 90 ημέρες το εξάμηνο χωρίς βίζα.
Ένα άτακτο Brexit υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν μια μεγάλη μερίδα (την δεύτερη μεγαλύτερη) της τουριστικής κίνησης κάθε σεζόν στην Ελλάδα.
«Μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.
Με τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την έξοδος της Βρετανία από την ευρωπαϊκή οικογένεια , όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακιστεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Δημοσκόπηση MRB για OPEN: 8 στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού
Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα - Μήνυμα γενικευμένης κλιμάκωσης στέλνει η Νίκαια
Φρίκη στην Αυστρία: Έκαψαν ζωντανό γιο αντιδημάρχου για να του κλέψουν 200.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα
Αυτό είναι το νέο μυστήριο των Βερμούδων: Τι κρύβει η θάλασσα που «δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



