• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση αν το Ιράν δεν αποδεχθεί την ήττα τουΓιατί το Ιράν λέει «όχι» στις προτάσεις Τραμπ - Τα αντικρουόμενα μηνύματα των ΗΠΑ και η απειλή για «κόλαση»Δυνατός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος - Τουλάχιστον τρεις μετασεισμοίΚαταδίκη-σταθμός για Meta και YouTube: Ένοχες για τον εθισμό ανήλικης - Πληρώνουν 3 εκατ. δολάρια
δημοφιλές τώρα: Ο άνθρωπος που πρόβλεψε 100 χρόνια πριν, σχεδόν όλα τα επιστημονικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα ήταν...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.11.2019 16:26
Newsroom
Newsroom

Ιδιωτικός τομέας: Με 400 ευρώ αμείβεται ένας στους τρεις εργαζομένους

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως δηλώνονται από τους ίδιους τους εργοδότες, είναι χαρακτηριστικά για τις αμοιβές στη χώρα μας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, στα 404,5 ευρώ μεικτά, παραμένει ο μέσος μισθός των μερικώς απασχολουμένων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, όπως δηλώνονται από τους ίδιους τους εργοδότες μέσω των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (ΑΠΔ). Μάλιστα, με τον μισθό της μερικής απασχόλησης κατά τον μήνα Απρίλιο, που αφορούν τα στοιχεία, φαίνεται πως αμείβεται το 28,66% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.

Σε ετήσια βάση, παρουσιάζεται βελτίωση τόσο του αριθμού των απασχολουμένων όσο και του μέσου μισθού. Πιο αναλυτικά, το σύνολο των απασχολουμένων ανέρχεται στα 2.352.294, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, τον φετινό Απρίλιο, ο αριθμός των ασφαλισμένων με πλήρη απασχόληση αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 10,86%, ενώ αύξηση κατά 6,93% παρουσίασε και ο αριθμός των απασχολουμένων με μερική.

Ο μέσος μισθός αυξήθηκε στις επιχειρήσεις κατά 5,48% μέσα σε ένα έτος, φθάνοντας στα 1.170,73 ευρώ. Αναλογικά, το μέσο ημερομίσθιο στις επιχειρήσεις αυξήθηκε τον φετινό Απρίλιο κατά 3,47% σε σύγκριση με τον περυσινό, φθάνοντας στα 51,38 ευρώ.

Συνολικά, οι άντρες καλύπτουν το 53,5% των θέσεων εργασίας στις κοινές επιχειρήσεις. Το ποσοστό αυξάνεται εφόσον η σύγκριση γίνει με όρους πλήρους απασχόλησης, καθώς οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,28% των εργαζομένων, ενώ το ποσοστό τους υποχωρεί στο 44,7% όταν πρόκειται για συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

εφορία, φορολογούμενοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ05.11.2018 11:05
ΕΦΚΑ: Μείωση-ανάσα έως και 33% για 250.000 επαγγελµατίες
ΕΦΚΑ: Μείωση-ανάσα έως και 33% για 250.000 επαγγελµατίες

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, το 22,24% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και το 50,95% έως 39 ετών. Ως προς την υπηκοότητα, από το σύνολο των ασφαλισμένων το 89,47% είναι Ελληνες.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 21,97% των εργαζομένων απασχολούνται ως υπάλληλοι γραφείου. Το 20,76% των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται στο χονδρικό και το λιανικό εμπόριο. Το 16,05% στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια και το 12,43% στις μεταποιητικές βιομηχανίες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το 21,29% των εργαζομένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο χονδρικό - λιανικό εμπόριο, ενώ το 31,6% των ασφαλισμένων υπηκοότητας άλλης χώρας Ε.Ε. εργάζεται στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το Ιράν λέει «όχι» στις προτάσεις Τραμπ - Τα αντικρουόμενα μηνύματα των ΗΠΑ και η απειλή για «κόλαση»

Τέμπη: Αναλυτικά το κόστος της αίθουσας των 1,6 εκατ. ευρώ - Τα πόσα πήγαν... προς τα πάνω

Καταδίκη-σταθμός για Meta και YouTube: Ένοχες για τον εθισμό ανήλικης - Πληρώνουν 3 εκατ. δολάρια

Η Μελάνια θα υποδεχόταν τον Μίτσκοσκι και τη σύζυγό του με το «καλωσορίζουμε τη Μακεδονία» - Πώς... μαζεύτηκε στο 90'

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΦΚΑ
  • μισθοί
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr