• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
δημοφιλές τώρα: Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία - Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   14.03.2020 10:01
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αγώνας δρόμου από τα σούπερ μάρκετ

Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που η ζήτηση εκτινάχθηκε κατά 720% ! (Λίστα)

Εκτινάχθηκε η ζήτηση σε βασικά είδη για το σπίτι με την έλευση του κοροναϊού στη χώρα μας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
φωτογραφία αρχείου/ copyright: APimages
φωτογραφία αρχείου/ copyright: APimages

Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού εξίσου ραγδαία αποδεικνύεται πως είναι και η αύξηση σε αρκετά είδη που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές σπεύδουν στα καταστήματα για να ψωνίσουν τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης έχει δηλώσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η αγορά δεν αδειάζει, υπάρχει επάρκεια».

Βέβαια, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στις δηλώσεις των αρμοδίων και γι' αυτό την Παρασκευή φωτογραφία που δημοσίευσε το ethnos.gr από σούπερ μάρκετ στην Ανοιξη δείχνει άδεια τα ράφια.  Ας δούμε, όμως, σε αριθμός την αύξηση στα προϊόντα. Τα στοιχεία αφορούν συγκριτικά το διάστημα από 24/2/2020 έως 01/3/2020 με 04/3/2019 έως 10/3/2019. 

Καθαριστικά-απολυμαντικά: +721%

Μαντηλάκια-αντιβακτηριδιακά: +709%

Αντισηπτικά υγρά: +495,5%

Σαπούνια: +204%

Χλωρίνη: +85,5%

Αλεύρι: + 141,9%

Ζυμαρικά: + 140,1%

Οσπρια: +136,4%

Ρύζι: + 126,2%

Γάλα εβαπορέ: +90,7%

Αγώνας δρόμου από τα σούπερ μάρκετ

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που έχει προκληθεί στην αγορά λόγω κοροναϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και αναζητούνται τρόποι για να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων.

Παράλληλα με την αύξηση των αποθεμάτων που είναι απαραίτητη, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις, εξετάζεται μεταξύ άλλων η μεταφορά προσωπικού στις αποθήκες αλλά και των μεταφορικών μέσων που γίνεται η διανομή στα τελικά σημεία πώλησης. Τομείς όπου υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες, όταν και εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και στη χώρα μας.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να «στοκάρουν» προϊόντα, υπό τον φόβο του κοροναϊού. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι λιανέμπορι περιμένουν νέο γύρο μαζικής προσέλευσης καταναλωτών τις επόμενες μέρες, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Είναι χειρότερα και από τα capital controls…», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα να παρατηρηθούν κάποιες ελλείψεις στα είδη που «φεύγουν περισσότερο», όπως τα όσπρια, τα ζυμαρικά και το ρύζι, οι οποίες όμως θα είναι παροδικές. Και αυτό γιατί τα εργοστάσια όπως λένε, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και δεν μπορούν να παράξουν παραπάνω. Ωστόσο, με τη νέα παραγωγή, οι οποίες ελλείψεις θα εξαφανισθούν. Αυτή τη στιγμή, πάντως, διαβεβαιώνουν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς υπάρχει επάρκεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, και συστήνουν ψυχραιμία και αποφυγή του όποιου πανικού.

Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • σούπερ μάρκετ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr