• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μετωπική Ευρώπης-Ρωσίας μετά τη Λειψία: ΕΕ και ΝΑΤΟ ετοιμάζουν απάντηση - Σιωπηρή στάση από ΗΠΑΣύγκρουση εμπορικών πλοίων στη θάλασσα του Μαρμαρά - Αγνοούνται 10 μέλη πληρώματοςΤραγωδία στην Αίγυπτο: Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στο Σινά - 16 νεκροί και 28 τραυματίεςΡηματική διακοίνωση Άγκυρας σε Αθήνα: «Δε θα επιτρέψουμε αλλαγή του status quo στο Αιγαίο»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   19.03.2020 13:02
Newsroom
Newsroom

Σταϊκούρας: Εξετάζεται αναστολή καταβολής δώρου Πάσχα

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για τα 800 ευρώ στους μη μισθωτούς και τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι τράπεζες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το υπουργείο Οικονομικών θέτει τπό αξιολόγηση το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής του δώρου του Πάσχα από τις επιχειρήσεις, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Σε ερώτηση εάν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε: «Αξιολογείται».

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 19.03.2020 10:06
Κορονοϊός: Ρευστότητα μαμούθ από την ΕΚΤ για να μην καταρρεύσουν οι αγορές
Κορονοϊός: Ρευστότητα μαμούθ από την ΕΚΤ για να μην καταρρεύσουν οι αγορές

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών, ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών τους υποχρεώσεων.

Μίλησε επίσης και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην επέκτασή του στα 750 εκ ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα του Ευρώ. Συγκεκριμένα, τόνισε το γεγονός ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην αγορά κρατικών και εταιρικών τίτλων το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη

«Οι αρχαιότεροι μηχανικοί της φύσης»: Πώς τα θαλάσσια σφουγγάρια θα μπορούσαν να καθαρίσουν τα λιμάνια

Τίτλοι τέλους στην εφαρμογή Safe Bus - Οδηγοί της ΟΣΥ μετακινούνται μέχρι και στη Γραμματεία του πρωθυπουργού

Το κρίσιμο όριο του 25%, οι πιθανές συνεργασίες του Σαμαρά και ο Ανδρουλάκης που βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα

«Μονομαχία» με στόχο τη συσπείρωση δεξιών ψηφοφόρων: Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το pressing - Τι θα κάνει ο Σαμαράς

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χρήστος Σταϊκούρας
  • δώρο Πάσχα
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr