• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρίλερ με τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά - Ξανά στο τραπέζι η συνάντησηΤρομερός ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και έβαλε βάσεις πρόκρισης!Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν μιλάει» λέει ο πατέραςΑφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
δημοφιλές τώρα: Χίος: Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   23.10.2018 15:02
Στέλιος Παρασκευόπουλος
Στέλιος Παρασκευόπουλος

Οι... λεμονόκουπες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Η χώρα, όπως όλα δείχνουν, θα οδηγηθεί σε εκλογές με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση το κεφαλαιώδες διακύβευμα θα είναι το «Μακεδονικό», αν και νομίζω πως αυτό που «καίει» περισσότερο τους πολίτες είναι η καθημερινότητα, η οποία για αρκετούς είναι δυσβάστακτη. Το πόσο σύντομα θα διεξαχθούν οι εκλογές, φυσικά, θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, που ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως, έτσι όπως εξελίσσονται τα πολιτικά πράγματα, με το πολιτικό εκκρεμές να κινείται μεταξύ λαϊκισμού και γελοίου, είναι ότι οι εκλογές βολεύουν σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ολους τους πολιτικούς μας ταγούς, από τους σοβαρούς μέχρι τους τυχοδιώκτες και τους τελείως αστείους. Για να καταφανεί, όταν οι εκλογές διεξάγονται προς εκκαθάριση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων, το πόσο νοσεί η δημοκρατία μας, το πόσο μελαγχολική έχει καταστεί στον καιρό μας. Οχι μόνο στην Ελλάδα βέβαια, αλλά πανευρωπαϊκά. 
Αλλά αυτό είναι μιας άλλης τάξεως συζήτηση.
Η αναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας με θέμα το «Μακεδονικό», με δεδομένη (;) την αποχώρηση του κ. Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα, εξυπηρετεί τον πρωθυπουργό στο να επανασυσπειρώσει το αριστερό ακροατήριό του -μετέωρο αυτήν τη στιγμή- παίζοντας δυνατά το χαρτί του διαχωρισμού «της ήρας από το στάρι». Ταυτόχρονα, «σπρώχνει» τη ΝΔ σε πιο συντηρητικές θέσεις, δημιουργώντας ή μεγαλώνοντας το κενό στον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο με τη βάσιμη ελπίδα να τον καταλάβει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η ΝΔ, με τον «αέρα» των δημοσκοπήσεων, με πόλωση στο «Μακεδονικό» επί τη βάσει «προδότες - πατριώτες», καταλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό τον συναισθηματισμό των Ελλήνων, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, και καταγράφει εκλογικά κέρδη.
Οσον αφορά τους ΑΝΕΛ, αν και δεν 
επιθυμούν το ρίσκο της απώλειας της εξουσίας, με δεδομένη (;) τη διαφωνία τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, μια εκλογική αναμέτρηση τους αναβαπτίζει στην κολυμβήθρα του λεγόμενου πατριωτισμού, κατακτώντας το πολυπόθητο 3% και ό,τι αυτό σηματοδοτεί στην πορεία σε σχήματα συνεργασίας. Διαφορετικά, το κόμμα κινδυνεύει να περιπέσει σε πολιτική ανυποληψία και να προστεθεί στη «λίστα της λεμονόκουπας», όπου αφού καλοστύφτηκε ως μικρό και χυμώδες, πετάχτηκε στη συνέχεια από το μεγάλο σύστημα της εξουσίας στον κάδο των άχρηστων ή των αζήτητων ή των ορφανών. Στα χρόνια των μνημονίων θυμηθείτε κάποιους άλλους χρήσιμους μικρούς και πώς κατέληξαν (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ).
Θα μου πείτε: σε μια εκλογική αναμέτρηση γίνεται να κερδίσουν όλοι; Γίνεται και παραγίνεται! Το σύστημα δεν γίνεται να χάσει με τίποτε. Αυτός που χάνει-κοροϊδεύεται είναι ο λαός 

Διαβάστε ακόμη

Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες

Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο

«Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου

επόμενο άρθρο  
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr