• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Το ελληνικό Watergate»: Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για τα 126 έτη φυλάκισης στους τέσσερις κατηγορούμενουςΘρίλερ με το πτώμα μέσα σε βαλίτσα στη Χαλκιδική: Βρέθηκε χωρίς κεφάλι - «Πίστεψα πως ήταν ζώο»Ανατροπή με την αγνοουμένη που εντοπίστηκε μετά από 24 χρόνια στις ΗΠΑ - Γιατί συνελήφθηΕυχετήριο τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν ανήμερα των γενεθλίων του
δημοφιλές τώρα: Τέμπη: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού - «Η πληγή παραμένει...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   27.01.2019 15:45
Πάνος Θεοδωρίδης
Πάνος Θεοδωρίδης

Οψόµεθα εις Φιλίππους

Τα «ναι» και τα «όχι» πέρασαν, αποµένει µια έρµη υλοποίηση, της οποίας τη διαδροµή και θα παρακολουθήσουµε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Βουλή/Eurokinissi
Βουλή/Eurokinissi

Ασχετο µε τη γνώµη µας, θα αποδειχθεί ποιοι δικαιώθηκαν και ποιοι όχι. Υποψιάζοµαι πως θα υπάρξουν ζητήµατα τόσο σε αυτούς που προσδοκούν ελπίδα όσο και σε αυτούς που φοβούνται εµπλοκές. Ποια συµφωνία ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα, για να εξαιρεθούν οι Πρέσπες… Ας το αφήσουµε αυτό στην άκρη για την ώρα.

Εύχοµαι πάντως και προσδοκώ, οτιδήποτε και αν θα συµβεί στο µέλλον, να µη στηριχτεί πάλι στα µαλλιά-κουβάρια που γίναµε στη διαδροµή. Σπανίως οι ψηφοφορίες που συνδυάζουν ποικίλα γεγονότα και κρίσιµα ζητήµατα που συνυπάρχουν δεν φέρνουν σε αποδροµή την κοινωνία. Το κανονικό το όρισε πριν από χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος: «Ενα-ένα τα ζητήµατα».

Τίποτε από αυτά που µας βασάνισαν, µας πόνεσαν ή µας απογείωσαν δεν µπαίνει στον αυτόµατο πιλότο. Ολες οι πλευρές, µετά τις χαρές ή τον θρήνο, επειγόντως πρέπει να δουλέψουν για να συνέλθουν. Βρέθηκε µια στενή ατραπός, όπου µπλέχτηκαν πολλά: πλειοψηφίες αποκτηµένες στην καταιγίδα, βοήθεια συµµάχων που άλλοτε συνηγορούσε και άλλοτε αγρίευε τα πράγµατα. Τόσα και τόσα.

Πάντως, οµολογώ πως περιµένω το αναπόδραστο. Καµία παρόµοια κρίση, όπως αυτή που τραβήξαµε, µε τις απλοποιητικές της κινήσεις, δεν τελειώνει χωρίς επιπτώσεις. Και συνήθως αυτές οι επιπτώσεις τροµάζουν τους πάντες. Το πιο πιθανό είναι να παραµείνει αυτή η περίοδος επί µεγάλο διάστηµα και να «σκάζει» κάθε τόσο ένα πρόβληµα, άσχετο µε τα πρώτα αρραβωνιάσµατα. Για να µοιραστούν κουφέτα και να ρίξουµε ρύζι χρειάζεται µια µορφή γάµου. Χίλιες και µία παροιµίες και γνωµικά διαθέτουµε για τέτοια... παντρολογήµατα.

Σε κάθε περίπτωση, το ζεύγος των κρατών θα µείνει κάποια στιγµή µονάχο του. Και η προίκα, τα συµπεθέρια, το ρούχο της κουµπάρας και το ξύρισµα του γαµπρού θα γίνουν αναµνήσεις. Καταλαβαίνετε πόση σηµασία έχει να καταληφθούµε από µια σπάνια ιδιότητα χαρακτήρα που µάλλον δεν πολυδιαθέτουµε... Την ψυχραιµία.

Διαβάστε ακόμη

«Το ελληνικό Watergate»: Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για τα 126 έτη φυλάκισης στους τέσσερις κατηγορούμενους

Καρυστιανού στο OPEN: Ο Σταμάτης με πλησίασε ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη και ρώτησε τι χρειάζομαι - Ο διάλογος που είχαμε

Φρίκη στη Χαλκιδική: Βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη εντόπισαν εργάτες

Τα δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στους 20 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr