• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή: Παγετός και τσουχτερό κρύο - Πού θα χιονίσειΕλευθέριος Βενιζέλος: Επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία με δεκάδες κιλά ναρκωτικά - Τρεις συλλήψεις«Δεν προλαβαίναμε ούτε ΚΑΡΠΑ»: Γέμισαν τα νοσοκομεία στο Ιράν με τραυματίες από σφαίρες - Σοκαριστικές μαρτυρίεςΥπό έλεγχο η φωτιά σε αποθήκες επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλες υλικές ζημιές
δημοφιλές τώρα: Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   27.01.2019 15:45
Πάνος Θεοδωρίδης
Πάνος Θεοδωρίδης

Οψόµεθα εις Φιλίππους

Τα «ναι» και τα «όχι» πέρασαν, αποµένει µια έρµη υλοποίηση, της οποίας τη διαδροµή και θα παρακολουθήσουµε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Βουλή/Eurokinissi
Βουλή/Eurokinissi

Ασχετο µε τη γνώµη µας, θα αποδειχθεί ποιοι δικαιώθηκαν και ποιοι όχι. Υποψιάζοµαι πως θα υπάρξουν ζητήµατα τόσο σε αυτούς που προσδοκούν ελπίδα όσο και σε αυτούς που φοβούνται εµπλοκές. Ποια συµφωνία ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα, για να εξαιρεθούν οι Πρέσπες… Ας το αφήσουµε αυτό στην άκρη για την ώρα.

Εύχοµαι πάντως και προσδοκώ, οτιδήποτε και αν θα συµβεί στο µέλλον, να µη στηριχτεί πάλι στα µαλλιά-κουβάρια που γίναµε στη διαδροµή. Σπανίως οι ψηφοφορίες που συνδυάζουν ποικίλα γεγονότα και κρίσιµα ζητήµατα που συνυπάρχουν δεν φέρνουν σε αποδροµή την κοινωνία. Το κανονικό το όρισε πριν από χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος: «Ενα-ένα τα ζητήµατα».

Τίποτε από αυτά που µας βασάνισαν, µας πόνεσαν ή µας απογείωσαν δεν µπαίνει στον αυτόµατο πιλότο. Ολες οι πλευρές, µετά τις χαρές ή τον θρήνο, επειγόντως πρέπει να δουλέψουν για να συνέλθουν. Βρέθηκε µια στενή ατραπός, όπου µπλέχτηκαν πολλά: πλειοψηφίες αποκτηµένες στην καταιγίδα, βοήθεια συµµάχων που άλλοτε συνηγορούσε και άλλοτε αγρίευε τα πράγµατα. Τόσα και τόσα.

Πάντως, οµολογώ πως περιµένω το αναπόδραστο. Καµία παρόµοια κρίση, όπως αυτή που τραβήξαµε, µε τις απλοποιητικές της κινήσεις, δεν τελειώνει χωρίς επιπτώσεις. Και συνήθως αυτές οι επιπτώσεις τροµάζουν τους πάντες. Το πιο πιθανό είναι να παραµείνει αυτή η περίοδος επί µεγάλο διάστηµα και να «σκάζει» κάθε τόσο ένα πρόβληµα, άσχετο µε τα πρώτα αρραβωνιάσµατα. Για να µοιραστούν κουφέτα και να ρίξουµε ρύζι χρειάζεται µια µορφή γάµου. Χίλιες και µία παροιµίες και γνωµικά διαθέτουµε για τέτοια... παντρολογήµατα.

Σε κάθε περίπτωση, το ζεύγος των κρατών θα µείνει κάποια στιγµή µονάχο του. Και η προίκα, τα συµπεθέρια, το ρούχο της κουµπάρας και το ξύρισµα του γαµπρού θα γίνουν αναµνήσεις. Καταλαβαίνετε πόση σηµασία έχει να καταληφθούµε από µια σπάνια ιδιότητα χαρακτήρα που µάλλον δεν πολυδιαθέτουµε... Την ψυχραιµία.

Διαβάστε ακόμη

«Δεν προλαβαίναμε ούτε ΚΑΡΠΑ»: Γέμισαν τα νοσοκομεία στο Ιράν με τραυματίες από σφαίρες - Σοκαριστικές μαρτυρίες

Για τις 13:00 της Τρίτης «κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη

Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του Αυγούστου '25

Παραιτείται η Πρώτη Κυρία της Κύπρου από τον ΑΦΚΣ στη σκιά του βίντεο με τις μίζες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Συμφωνία των Πρεσπών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr