• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκαΜε 159 «ναι» ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός - Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στο στεγαστικό και οι αιχμές για την «Ιθάκη»Ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η ρύθμιση για τη μετατροπή των δανείων σε ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματαΣτάση εργασίας στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Τετάρτη - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Ζητάνε 9.500 ευρώ για ρευματοκλοπές σε σπίτι ακατοίκητο εδώ και 2 χρόνια
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   03.05.2019 14:33
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Του πάει περισσότερο του Γεωργούλη η Ευρωβουλή

«Γιατί Ευρωκοινοβούλιο και όχι ελληνική Βουλή;» ρωτήθηκε ο υποψήφιος µε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αλέξης Γεωργούλης (Eurokinissi)
Αλέξης Γεωργούλης (Eurokinissi)

«Το Ευρωκοινοβούλιο µου πάει περισσότερο. Οπότε δεν θα ήθελα να µπω στα άλλα» απάντησε. ∆εν γνωρίζω πώς κατέληξε στο συµπέρασµα αυτό. Με δεδοµένο ότι δεν έχει υπάρξει ούτε βουλευτής ούτε δηµοτικός σύµβουλος, υποθέτω για αισθητικούς λόγους. Αν και τα τρία λεπτά οµιλίας που προβλέπονται για κάθε ευρωβουλευτή, όταν π.χ. πρέπει να αναπτύξει στην Ευρωβουλή µια ερώτηση, µάλλον θα αποδειχθούν λίγα για έναν άνθρωπο µε τόσο πληθωρική παρουσία. Οπως τουλάχιστον φαίνεται να έχει ο Αλέξης Γεωργούλης, αν κρίνει κανείς από τις εµφανίσεις του στα τηλεοπτικά δρώµενα. Κυρίως τις πρωινές ώρες.

Αν αυτά που γράφω σας φαίνονται «κακίες», σας λέω ότι είναι µάλλον αµηχανία. Προκύπτει κάθε φορά που διαπιστώνω το πόσο οι όροι του πολιτικού «µάρκετινγκ» είναι ισχυροί στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι. Ιδίως των ευρωεκλογών, που απευθύνονται σε ένα τεράστιο εκλογικό σώµα συγκριτικά µε τις εθνικές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κανόνας είναι σαφέστατος: Το ευρωψηφοδέλτιο κάθε µεγάλου κόµµατος πρέπει να έχει εκτός από πολιτικές υποψηφιότητες και µια αίσθηση χαλαρότητας, νεανικότητας και λάµψης. Τα στοιχεία δηλαδή που συγκεντρώνει η υποψηφιότητα ενός ιδιαίτερα αναγνωρίσιµου ηθοποιού. Ούτε συζήτηση ότι ο επαγγελµατικός αυτός χώρος έχει έντονη πολιτικοποίηση, και πολύ καλά κάνει. Πολλά τα παραδείγµατα ανθρώπων µε σαφέστατο στίγµα και αναφορές σε όλο το πολιτικό φάσµα. Μόνο που δεν φαίνεται η υποψηφιότητα του Αλέξη Γεωργούλη ότι είναι αποτέλεσµα αυτής της συνθήκης.

Ο ίδιος άλλωστε είναι αρκετά τίµιος στις δηλώσεις του, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του δεν προέκυψε από κάποια ευρεία πολιτική συµφωνία µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από την επιδοκιµασία του στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ώστε να φέρει στην Ελλάδα µεγάλες κινηµατογραφικές παραγωγές από το εξωτερικό. Σε τέτοια ζητήµατα, άλλωστε, σηµειώνει ότι θα προσανατολίσει τη δραστηριότητά του αν εκλεγεί. Πράγµα που µοιάζει µάλλον πολυτέλεια, αν ισχύουν αυτά που λέει το κυβερνών κόµµα. Οτι δηλαδή είναι µια εξαιρετικά κρίσιµη περίοδος για το µέλλον της Ευρώπης. Πως στο άµεσο µέλλον θα υπάρξουν καθοριστικές συγκρούσεις ανάµεσα στον νεοφιλελευθερισµό και την πρόοδο, ενώ πρέπει να αντιµετωπιστεί και η άνοδος της ακροδεξιάς.

Διαβάστε ακόμη

«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού

ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400

Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρωεκλογές
  • Αλέξης Γεωργούλης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr