• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εναέριο χάος στη Βρετανία: Πάνω από 600 ακυρωμένες πτήσεις λόγω τεχνικής βλάβηςΝεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Προφυλακιστέοι και για την ανθρωποκτονία του οι γονείςΗ στιγμή που το Phantom φλέγεται στον αέρα πριν συντριβεί στην Τανάγρα - Νέα βίντεο από την τραγωδίαΜεγάλη αγώνια για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα - Ένιωσε δυσφορία, έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε με φορείο
δημοφιλές τώρα: ΕΚΑΒ Ημαθίας: Κατήγγειλαν στο OPEN ότι έχουν μείνει χωρίς ασθενοφόρα και λίγο αργότερα τους έστειλαν...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   19.07.2019 12:30
Ευάγγελος Χεκίμογλου
Ευάγγελος Χεκίμογλου

Κυρώσεις και ακυρώσεις

Η ΕΕ συνεδρίασε για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και κάθε χώρα είπε την πρότασή της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(AP photo)
(AP photo)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η ΕΕ συνεδρίασε για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και κάθε χώρα είπε την πρότασή της. «Οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι αυστηρές» τόνισε η Ολλανδία.

«∆εν είναι σωστό να κάνει η Τουρκία γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Γι’ αυτό προτείνω να µην ξαναφάµε ποτέ µπακλαβά». «Εγώ θα είµαι ακόµη πιο αυστηρή» είπε η ∆ανία. «Προτείνω να µην τρώµε ούτε ταουκιοκσού». «Φάγαµε ποτέ ταουκιοκσού;» ρώτησε ο Μακρόν. «Οχι», απάντησε ∆ανία, «αλλά αν δεν τρώµε ούτε µπακλαβά ούτε ταουκιοκσού, ο Ερντογάν θα φοβηθεί και θα προσέχει περισσότερο».

«Μήπως αν φοβηθεί, στείλει κι άλλο πλοίο να ψάχνει για πετρέλαιο;» φώναξε η Βρετανία από την πόρτα. «Εσύ τι µιλάς», είπε ο Μακρόν, «το στόµα σου είναι µέσα στην αίθουσα και ο ποπός σου απέξω». «Προτιµότερο αυτό παρά το αντίθετο» είπε η Ιρλανδία, που άµα φύγει η Βρετανία από την ΕΕ θα διχοτοµηθεί και πάλι. «Λοιπόν, για να κλείσει το θέµα», είπε η Μέρκελ, «αν ο Ερντογάν επιµείνει, θα του ρίξω ένα τρέµουλο και θα πάθει σοκ. Κι αν επιµένει κι άλλο, όταν τον συναντήσω θα είµαι καθιστή και θα του δώσω µια καρέκλα που δεν θα τον χωράει. Οπότε θα αναγκαστεί να υποχωρήσει». «Αυτά είναι ηµίµετρα» είπε ο Μακρόν.

«Το σωστό είναι να κάνουµε κι άλλες επενδύσεις στην Τουρκία, ώστε ο Ερντογάν να καταλάβει πόσο ισχυροί είµαστε». «Εγώ προτείνω να δώσουµε στους ταύρους τουρκικά ονόµατα», είπε η Ισπανία, «µήπως και η Τουρκία αντιληφθεί ότι όλα έχουν ένα τέλος». Με κυρώσεις ασχολήθηκε και ο πρόεδρος Τραµπ. «Η Τουρκία αγόρασε ρωσικούς πυραύλους, αλλά αγόρασε και αµερικανικά αεροπλάνα» τόνισε µιλώντας στη Γερουσία. «Μερικοί ζητούν να µην του πουλήσουµε τα αεροπλάνα, επειδή ψωνίζει και από τους Ρώσους.

Αν συµβεί αυτό, προτείνω να επιβάλουµε σοβαρές κυρώσεις στις Ηνωµένες Πολιτείες, διότι στρέφεται εναντίον των συµφερόντων µας». «Μα εµείς είµαστε οι Ηνωµένες Πολιτείες» είπε ένας γερουσιαστής. «Προτείνω να επιβάλουµε δασµούς στα προϊόντα που εισάγουµε» συνέχισε ο Τραµπ. «Μα αυτό ήδη γίνεται» παρατήρησε ο γερουσιαστής. «Αρα δεν υπάρχει πρόβληµα» είπε ο Τραµπ. «Θα εισπράττουµε δασµούς και θα αγοράσουµε κι εµείς µερικούς ρωσικούς πυραύλους, ώστε να µάθει ο Ερντογάν να µην κάνει του κεφαλιού του».

Διαβάστε ακόμη

11η Σεπτεμβρίου: Περισσότεροι ήταν οι άνθρωποι που πέθαναν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - Τι απέκρυψαν οι Αρχές

«Νομίζω σου ήταν αρκετό τόσο»: Φρικιαστική μαρτυρία 19χρονου θύματος ενός κατά συρροή βιαστή

Η στιγμή που το Phantom φλέγεται στον αέρα πριν συντριβεί στην Τανάγρα - Νέα βίντεο από την τραγωδία

Μεγάλη αγώνια για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα - Ένιωσε δυσφορία, έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε με φορείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κυρώσεις
  • Τουρκία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr