• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της σε τούνελΘλίψη στη Ζάκυνθο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού: Πώς το παιχνίδι με το σκύλο κατέληξε σε τραγωδίαΠερικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΜετά την κακοκαιρία Byron έρχεται αντικυκλώνας – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
δημοφιλές τώρα: Κακοκαιρία Byron: Έρχεται αντικυκλώνας που σταματά τις βροχές - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   31.07.2020 11:07
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Κορονοϊός: Πράσινο από την Κομισιόν για live μετάδοση μαθημάτων στα σχολεία

Σύμφωνος με τις αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι ο ελληνικός νόμος για τη μετάδοση μαθημάτων, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: APimages
copyright: APimages

Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις κομμάτων και εκπαιδευτικών για τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, η οποία προβλέπει σε περιπτώσεις όπως η πανδημία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ν' απαντήσει ότι δεν ανακύπτουν θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σήμερα 31-7-2020,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνώρισε τη συμφωνία του νόμου και της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορούν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια επιδημιολογικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με τις αρχές προστασίας των δεδομένων, αλλά και τις λοιπές υποχρεώσεις των υπευθύνων της επεξεργασίας για τη διασφάλιση της νόμιμης και θεμιτής επεξεργασίας του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (GDPR). 

Σε απάντηση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Didier Reynders προς ερώτηση 5 Ελλήνων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών), επισημαίνεται ότι ο νόμος που αφορά στην εξ αποστάσεως μάθηση αναφέρει ρητώς, μεταξύ άλλων, τη μη καταγραφή των διαδικτυακών συνεδριών, τη μη μετάδοση της εικόνας των μαθητών, τους τύπους των προς επεξεργασία δεδομένων και τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε μετά τη διενέργεια εκτίμησης επιπτώσεων σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Τέλος, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι τα ληφθέντα μέτρα προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο αποκάλυψης ευαίσθητων δεδομένων. Οι αναφορές της ερώτησης σε «περιορισμούς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων», κινδύνους «προσβολής της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας διδασκόντων και μαθητών», προσωπικά δεδομένα «τα οποία αναπόφευκτα θα αποκαλύπτονται και θα μπορούν να στοιχειοθετούν προφίλ εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων» δεν βρήκαν κανένα έρεισμα στην αυστηρή πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας με αυτό τον τρόπο «αναδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από την επίμονη μάχη κατά της δυνατότητας εξασφάλισης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία και κατά τη διάρκεια πανδημίας, κρύβονται μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εκπαιδευτικοί
  • εκπαίδευση εξ αποστάσεως
  • προσωπικά δεδομένα
  • Κομισιόν
  • υπουργείο Παιδείας
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr