• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κλιμάκωση ή διάλογος; Στη Νίκαια οι κρίσιμες αποφάσεις μετά το κάλεσμα Μητσοτάκη για συνάντησηΑσύλληπτη τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος ξεκλήρισε την οικογένεια της κοπέλας του επειδή τον χώρισεΠέθανε ο Peter Greene: Νεκρός στα 60 του ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   07.11.2020 12:36
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Σχολεία: Απουσίες στους μαθητές που δεν θα συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση λόγω lockdown

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος στα εξ΄ αποστάσεως μαθήματα (τηλεκπαίδευση) είναι όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία θα εφαρμόζονται από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, διαφορετικά θα παίρνουν απουσίες. 

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τη διευκόλυνση της δημιουργίας και λειτουργίας των διαδικτυακών τμημάτων και για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα διαδικτυακά τμήματα θα τηρείται καθημερινά παρουσιολόγιο.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ενημερωθεί καθώς και οι διευθυντές των σχολείων ότι ο καθηγητής της κάθε τάξης θα συμπληρώνει ανελλιπώς κάθε μέρα δελτίο καταγραφής απουσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υποχρεούμενος να αποστέλλει τις απουσίες, ανά βδομάδα, στη σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών, προκειμένου οι διευθυντές να ενημερώνουν την πλατφόρμα του myschool και κατ΄ επέκταση το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων όλοι οι μαθητές οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εκπαιδευτικοί (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης, οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να κερδίζουν χρόνο, θα πρέπει να συνδέονται με το δίκτυο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, έτσι ώστε να κάνουν τις σχετικές δοκιμές σε μικρόφωνα, κάμερες, ήχο, με σκοπό τα μαθήματα την περίοδο του lockdown να κυλούν ομαλά.  

Διαβάστε ακόμη

Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!

Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους

Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο

«Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • τηλεκπαίδευση
  • απουσίες
  • Κορονοϊός
  • μαθητές
  • lockdown
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr