• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Πύρινος όλεθρος με δύο νεκρούς και πάνω από 110.000 καμένα στρέμματαΕξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΟλονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών σε διάσπαρτες εστίες στη Δυτική Αττική - Live εξελίξειςΣτην Ελληνική Αστυνομία η προανάκριση για τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   04.01.2021 19:59
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Σχολεία: Ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Ποια είναι η θέση και η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: APImages
copyright: APImages
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Σε λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τις προθέσεις που υπάρχουν σχετικά με τα γυμνάσια τα λύκεια και τα πανεπιστήμια.

Στη θέληση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξουν όλα τα σχολεία -πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση-αλλά η επιτροπή δεν συμφώνησε με δεδομένο ο,τι τα μεγάλα παιδιά εμφανίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα και κοινωνική ζωή.

Για αυτό το λόγο πολλοί επιστήμονες της επιτροπής εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων προτείνοντας ολιγοήμερη παράταση ώστε να μελετηθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, τις επόμενες μέρες .Τόσο οι ειδικοί όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει τα σχολεία να ανοίξουν με αυστηρότερα μέτρα από αυτά που εφαρμόστηκαν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση τώρα προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ηδη έχει εξαγγελθεί η διενέργεια στοχευμένων τεστ αλλά αυτό είναι μια διαδικασία η οποία αφορά στους μεγαλύτερους μαθητές (γυμνασίων και λυκείων),ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων που θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες ή τα παίρνουν κατά τη λήξη των διδακτικού ωραρίου.

Όσον αφορά στα τέστ, τη διενέργειά τους θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Τα τέστ σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς έχουν ζητήσει τόσο οι καθηγητές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν ότι ένα απαραίτητο μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια .

Όσον αφορά στο κλιμακωτό ωράριο είναι εφικτό για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά καθώς οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν και αντίστοιχα να φεύγουν από τις σχολικές τάξεις με μικρή διαφορά στην έως και 15 λεπτά ώστε να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονέων και μαθητών. Κατά τα λοιπά βέβαια θα ισχύσουν τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων, όσον αφορά στις περιπτώσεις που θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό και θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμη

Ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών σε διάσπαρτες εστίες στη Δυτική Αττική - Live εξελίξεις

Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Πύρινος όλεθρος με δύο νεκρούς και πάνω από 110.000 καμένα στρέμματα

«Δεν σταμάτησα ποτέ να σκέφτομαι την επιστροφή» - Η μαρτυρία ενός Μαροκινού στη Θέουτα

Πρώτες εκλογές στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος: άρχισαν την άνοιξη και τέλειωσαν το καλοκαίρι!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γυμνάσια
  • άνοιγμα σχολείων
  • Κορονοϊός
  • δημοτικά
  • σχολεία
  • Λύκεια
  • λοιμωξιολόγοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr