• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τουςΧάος στους δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Byron - Ο χάρτηςΚακοκαιρία Byron: Απίστευτες εικόνες στον Άλιμο - Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους - ποτάμιαΈγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο - Ποτάμια οι δρόμοι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   19.11.2022 06:45
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Το νέο προπτυχιακό της ιατρικής που απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές: Στα ύψη τα δίδακτρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φοιτητές (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Φοιτητές (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Από 11 χώρες (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιορδανία, Καναδά, Κύπρο, Λίβανο, Μαλδίβες, Ν. Αφρική και Φινλανδία) είναι οι 40 φοιτητές, που σπουδάζουν, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο νέο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο Medical Degree. Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές. Υποψήφιοι από 46 χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για εισαγωγή στο πρώτο έτος λειτουργίας του Προγράμματος.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών έχει πιστοποιηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Στις αποκλειστικές προϋποθέσεις για αίτηση στο “Medical Degree” του ΕΚΠΑ είναι τόσο η ξένη υπηκοότητα, όσο και η φοίτηση του υποψηφίου τα δύο τελευταία χρόνια σπουδών του σε Λύκειο σε χώρα του εξωτερικού. Το πρόγραμμα είναι εξαετές και ουσιαστικά είναι πρόγραμμα-καθρέφτης με το αναμορφωμένο το 2017 ελληνόφωνο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής.

Η ύλη των μαθημάτων είναι ορθολογικά κατανεμημένη στα 12 εξάμηνα των σπουδών. Στα πρώτα 5 εξάμηνα, τα λεγόμενα προ-κλινικά, διδάσκουν τα μέλη ΔΕΠ και οι συνεργάτες τους που στελεχώνουν τα 34 Πανεπιστημιακά Εργαστήρια της Σχολής, ενώ στα 7 επόμενα εξάμηνα, τα κλινικά, η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται από το ακαδημαϊκό προσωπικό των 75 Πανεπιστημιακών Κλινικών της Σχολής που λειτουργούν σε 15 Νοσοκομεία των Αθηνών. Τα τέλη φοίτησης έχουν ορισθεί στο ποσό των 13.000 ευρώ κατ’ έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΚΠΑ. σήμερα φοιτούν περισσότεροι από 7.000 αλλοδαποί φοιτητές σε προγράμματα και των τριών κύκλων σπουδών και στο πλαίσιο των περίπου 900 συμφωνιών συνεργασίας του ΕΚΠΑ (στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών συνεργασίας και του προγράμματος Erasmus+ και CIVIS).

Η φοιτητοκεντρική µάθηση εχει ουσιαστικά υιοθετηθεί, προκειµένου τα μέλη του ακαδηµαϊκού και διοικητικού προσωπικού να είναι σε θέση να διαχειριστούν τη διαφοροποίηση του φοιτητικού πληθυσµού. Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος. Οι προϋποθέσεις εισαγωγής περιγράφονται λεπτομερώς στον ιστότοπο του Προγράμματος. Το Πρόγραμμα δέχεται ήδη αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στην πλατφόρμα https://cloud-services.anova.gr/MEDICEN/. Λήξη προθεσμίας αιτήσεων: 3 Μαρτίου 2023.Για τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής θα διενεργηθούν διαδικτυακά συνεντεύξεις ενώπιον της Επιτροπής του Προγράμματος πριν από τη διαδικασία για την τελική επιλογή. Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΠΑ και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Medical Degree θα βρείτε στο: https://drive.google.com/drive/folders/120Qcy2PbmyF_WjBYDoX4O3eQ8dDBcUzI?usp=share_link

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Το πρόγραμμα εναρμονίζεται πλήρως με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ιδρύματος μας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και την πολιτική εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Στόχοι του προγράμματος είναι η προσέλκυση αριστούχων φοιτητών από χώρες του εξωτερικού και η εκπαίδευση τους με τη σφραγίδα της Ακαδημαϊκής Αριστείας της πρώτης Ιατρικής σχολής των Βαλκανίων.

Η ιστορία και παράδοση των 185 ετών, η διεθνής φήμη της Σχολής μας και οι υψηλές θέσεις της στις παγκόσμιες κατατάξεις, καθώς και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ), οδήγησαν την προηγούμενη χρονιά περισσότερους από 1400 υποψηφίους φοιτητές να υποβάλουν αιτήματα ενδιαφέροντος. Η ιστορία των 185 ετών λειτουργίας του ιδρύματος συναντά την καινοτομία και οι ηθικές αξίες την έρευνα αιχμής, καθώς το ΕΚΠΑ είναι το Πανεπιστήμιο με τον υψηλότερο βαθμό ερευνητικής απήχησης μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Education World University Rankings.

Το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που επιτελείται στην Ιατρική Σχολή βεβαιώνεται από τα πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα και τον μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η βελτίωση της επίδοσης του ΕΚΠΑ από το 2016 και εξής είναι της τάξεως του 76%. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ιατρική Σχολή, το ΕΚΠΑ βρέθηκε στην 53η θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο «Καρδιολογία» και στην 59η θέση στο επιστημονικό πεδίο «Μεταδοτικές Ασθένειες», σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη US News Best Global Universities Rankings 2022-2023. Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι οι Έλληνες απόφοιτοι μας διαπρέπουν σε οποιαδήποτε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ ή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επιλέξουν, όσο ανταγωνιστικό και εάν είναι. Στοιχεία που συλλέγονται μέσω του Δικτύου Αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μαρτυρούν ότι απόφοιτοί μας που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, εξασφαλίζουν απασχόληση συναφή με το αντικείμενό τους σε ποσοστό 100%.

Διαβάστε ακόμη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari

Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • δίδακτρα
  • φοιτητές
  • πτυχίο
  • ιατρική
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr