• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35»
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   27.12.2022 06:15
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Το πρόγραμμα «ΕΥΔΟΞΟΣ»

Πανεπιστήμια: Παράταση στις αιτήσεις για τα συγγράμματα - Ποιοι φοιτητές θα πρέπει να τα πληρώσουν

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου/Eurokinissi
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου/Eurokinissi

Παράταση στην προθεσμία δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Η παράταση δηλώσεων αφορά στη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.Η προθεσμία δηλώσεων παρατείνεται έως την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 και η νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές ορίζεται η Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Οι ανωτέρω προθεσμίες ισχύουν και για την υποβολή αιτήσεων προμήθειας-διανομή διδακτικών συγγραμμάτων στις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει επίσης οδηγίες στις Γραμματείες των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγγραφής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους μετεγγραφόμενους φοιτητές να προβούν εμπρόθεσμα σε δήλωση διδακτικών συγγραμμάτων. Τέλος, υπενθυμίζεται η υποχρέωση των εκδοτών, η οποία απορρέει από τη σύμβαση που έχουν συνάψει ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την εγγραφή τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄957) καθώς και της υπ’ αριθ. 125766/Ζ1/28-07-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2433), για την αποστολή και διατήρηση επαρκούς αποθέματος αντιτύπων στα σημεία διανομής προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές κατά το τρέχον εξάμηνο σπουδών.

Όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση πρέπει να ξέρουν ότι είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο τμήμα τους και δικαιούνται να πάρουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων. Οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα έτη σπουδών τους (ν+2) δεν δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα.

Το πρόγραμμα «ΕΥΔΟΞΟΣ»

Το πρόγραμμα αφορά στην αυτοματοποίηση της επιλογής και διανομής των συγγραμμάτων, για όλα τα Πανεπιστήμια, της Επικράτειας καθώς και για το Ε.Α.Π. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει δήλωση συγγραμμάτων ένας φοιτητής απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης (username - password) που χορηγούνται στους εγγεγραμμένους φοιτητές από το οικείο Τμήμα και χρησιμοποιούνται για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο ανήκει. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει λάβει τους σχετικούς κωδικούς καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, πρέπει να απευθύνετε στη Γραμματεία του Τμήματός ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματος που φοιτά. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι να αποτελέσει το κεντρικό σημείο για την εκτέλεση κάθε ενέργειας που αφορά στη διάθεση και διαχείριση των Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων. Με το νέο τρόπο διανομής όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παραλαβή των Συγγραμμάτων από τους φοιτητές αυτοματοποιούνται και επιταχύνονται.

Ο κύριος σκοπός της Δράσης είναι η πλήρης ενημέρωση των φοιτητών για τα προτεινόμενα Συγγράμματα καθώς και η έγκαιρη διανομή τους, παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Όλοι οι φοιτητές σε κάθε εξάμηνο της φοίτησής τους είναι απαραίτητο να εισέλθουν στην υπηρεσία που αφορά στη Δήλωση Συγγραμμάτων για να μπορέσουν να παραλάβουν Συγγράμματα. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα σε κάθε εξάμηνο να εισέλθουν στο σύστημα του «Εύδοξος», να ενημερωθούν για τα συγγράμματα που προτείνουν οι διδάσκοντες των μαθημάτων και να δηλώσουν τα Συγγράμματα που επιθυμούν. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον τρόπο παραλαβής των δηλωθέντων συγγραμμάτων. Αφού ολοκληρώσουν τη Δήλωση Συγγραμμάτων παραλαμβάνουν στο e-mail που καταχώρησαν έναν κωδικό PIN. Χρησιμοποιώντας τον κωδικό που έλαβε κάθε φοιτητής από το «Εύδοξος» έχει άμεσα τη δυνατότητα να παραλάβει τα Συγγράμματά του από το Σημείο Διανομής που έχει αναλάβει τη διαδικασία παράδοσης για το κάθε σύγγραμμα, αφού γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας του φοιτητή.

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • υπουργείο Παιδείας
  • φοιτητικά συγγράμματα
  • ειδήσεις τώρα
  • πανεπιστήμια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr