• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   03.03.2023 05:44
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καταλήψεις σε σχολές - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Τέμπη: Η τραγωδία «βαραίνει» τους φοιτητές της Βόρειας Ελλάδας - Η έκκληση των πανεπιστημίων και η δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
Αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Την ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης των φοιτητών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πανεπιστήμια και κυρίως αυτά της Β. Ελλάδας καθώς το προσωπικό των αρμόδιων γραφείων «βλέπει» ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πολλοί φοιτητές, έχει επηρεάσει σοβαρά τους νέους που φοιτούν στα ΑΕΙ.

Στο πλαίσιο αυτό τα ιδρύματα καλούν όσους νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα, είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους, να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη η οποία θα παρασχεθεί δωρεάν σε όλους.

Το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο (στο οποίο φοιτούσαν πολλοί από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη) πρωτοστατεί σε αυτή την πρωτοβουλία και μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) ανακοίνωσε ότι: Αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλοί φοιτητές και  φοιτήτριες μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, διοργανώνει, σε συνεργασία με την EMDR Hellas, θεραπευτικές παρεμβάσεις, ατομικά ή σε μικρές ομάδες. Στόχος των παρεμβάσεων είναι, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της συναισθηματικής αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και η συμβολή στην αποφυγή βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ψυχολογικών δυσκολιών.

Η ψυχολογική παρέμβαση παρέχεται δωρεάν και αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ που νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα,  είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους. Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο  2310992621 ή στο [email protected].

Καταλήψεις σε σχολές - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, έχουν προγραμματίσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 μ.μ  φοιτητές πανεπιστημίων της Αθήνας. Με σύνθημα «Τα κέρδη τους. Οι νεκροί μας. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φοιτητές θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και θα απέχουν από τα μαθήματα τους.

Οι νέοι μιλούν για τις  τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρειών και ζητούν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα να μη συγκαλυφθεί. Στις κινητοποιήσεις, θα  πάρουν μέρος φοιτητές από τα πανεπιστήμια Αθήνας, Πειραιά, Πάντειο, Πολυτεχνείο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Τέμπη
  • φοιτητές
  • Παιδεία
  • ψυχολογική υποστήριξη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr