• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   28.03.2019 18:22
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Πανελλαδικές: Από σήµερα οι αιτήσεις

Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι προκειµένου να µη θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία τους στις εξετάσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Το «πράσινο φως» για τις διαδικασίες έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019 έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Ετσι, όλοι οι υποψήφιοι που θέλουν να λάβουν µέρος στις εξετάσεις θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση, ξεκινώντας από σήµερα έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη και η προθεσµία αποκλειστική. Αυτό σηµαίνει ότι µετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καµία αίτηση-δήλωση και φυσικά ο υποψήφιος δεν θα µπορεί να λάβει µέρος στις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι µπορούν να προµηθευτούν τη δήλωση από το σχολείο τους ή από το ∆ιαδίκτυο, καθώς και τις πληροφορίες που αφορούν σε κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, µαθητής ή απόφοιτος).

πανελλαδικές εξετάσεις
ΕΛΛΑΔΑ07.03.2019 11:59
Πανελλαδικές: To τελικό σχέδιο για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Πανελλαδικές: To τελικό σχέδιο για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Στην ίδια προθεσµία (20-29 Μαρτίου) οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τα τρία Μουσικά Τµήµατα µε τη νέα διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων) εκτός από την αίτηση-δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποβάλλουν και σχετική αίτησηυπεύθυνη δήλωση για τα συγκεκριµένα Μουσικά Τµήµατα. Οι µαθητές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν:

  • Οσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνοµικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδηµίας, τις Σχολές του Λιµενικού Σώµατος και τις Σχολές της Ακαδηµίας του Εµπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στον Στρατό, στην Αστυνοµία, στην Πυροσβεστική, στο Λιµενικό ή στο Εµπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστηµα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρµόδια υπουργεία, και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνοµικά Τµήµατα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους λιµενικές αρχές αντίστοιχα.
  • Από φέτος σχολές του Λιµενικού Σώµατος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εντάχθηκαν στο σύστηµα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και συγκεκριµένα η Σχολή ∆οκίµων Λιµενοφυλάκων και η Σχολή ∆οκίµων Σηµαιοφόρων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και η Σχολή ∆οκίµων Λιµενοφυλάκων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι µπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε αυτές είτε µε νέα εξέταση το 2019 είτε χωρίς νέα εξέταση το 2019 (για το 10% των θέσεων).
  • Οσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συµµετάσχουν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυµία τους για τα ΤΕΦΑΑ ώστε να συµµετάσχουν και στις πρακτικές δοκιµασίες (υγειονοµική εξέταση και αγωνίσµατα).
  • Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) µπορούν να είναι µόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2017 ή το 2018 (µε τα ηµερήσια ΓΕΛ ή µε τα ηµερήσια ΕΠΑΛ). Οσοι επιθυµούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων δεν θα υποβάλουν την αίτηση-δήλωση του Μαρτίου, αλλά απευθείας µηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ έτους 2017 θα συµπληρώσουν µηχανογραφικό δελτίο µε πέντε επιστηµονικά πεδία.
Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πανελλήνιες 2019
  • ΤΕΙ
  • πανελλαδικές εξετάσεις
  • ΑΕΙ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr