Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων 2025, με τις βαθμολογίες των υποψηφίων να αναμένονται προς τα τέλη Ιουνίου, ενώ έναν μήνα αργότερα πρόκειται να γίνουν γνωστές και οι βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.
«Προς το τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες»
«Τα παιδιά θα λάβουν τις βαθμολογίες τους προς το τέλος Ιουνίου, δηλαδή λίγο μετά την ολοκλήρωση των ειδικών μαθημάτων στις πανελλήνιες 2025. Έπειτα θα ακολουθήσει η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων και τις τελευταίες πέντε ημέρες του Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής. Έτσι, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στον καλύτερο οικογενειακό προγραμματισμό, ειδικά για όσους φοιτήσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, και μειώνει τον χρόνο αγωνίας», ανέφερε η υπουργός στην ΕΡΤ.
Στη συνέχεια, η Σοφία Ζαχαράκη έστειλε μήνυμα προς τους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως «ξεκινά για εσάς ένας νέος δρόμος, γεμάτος δυνατότητες και επιλογές. Προσωπικά σπούδασα Αγγλική Φιλολογία, αλλά θα μπορούσα να έχω ακολουθήσει διαφορετική πορεία, ίσως και έναν πιο επαγγελματικά προσανατολισμένο δρόμο, που θα οδηγούσε σε πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, όπως δείχνει η εμπειρία των τελευταίων ετών, πολλοί επιλέγουν τελικά να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από αυτό που σπούδασαν».
«Αξίζει να σκεφτούμε πώς και οι γονείς μας μπορεί να ξεκίνησαν με έναν προσανατολισμό και στη διάρκεια της ζωής τους να άλλαξαν πορεία, λόγω ενός μεταπτυχιακού, μιας ευκαιρίας ή ενός προσωπικού γεγονότος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό με ηρεμία. Έχετε ήδη μελετήσει, έχετε κάνει τις επαναλήψεις σας», σημείωσε στη συνέχεια.
«Το εγχείρημα του ψηφιακού φροντιστηρίου πήγε πολύ καλά για την πρώτη του χρονιά. Ο προκάτοχός μου, Κυριάκος Πιερρακάκης, έθεσε τις βάσεις με τη συμβολή έμπειρων εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου, οι οποίοι ανεβάζουν καθημερινά νέο υλικό. Μετά τον Απρίλιο, επικεντρωθήκαμε στις επαναλήψεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν μια τελική ανασκόπηση πριν από κάθε μάθημα», πρόσθεσε ακολούθως η κα Ζαχαράκη.
Μάλιστα, επισήμανε ότι η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και την επόμενη χωρά, με νέα μαθήματα από την Ε’ Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου. «Για να σας δώσω και μια εικόνα με αριθμούς, αυτή τη στιγμή συμμετέχουν περίπου 100.000 υποψήφιοι, ενώ οι χρήστες του ψηφιακού φροντιστηρίου ξεπερνούν τους 45.000».
Τέλος, η υπουργός Παιδείας μίλησε για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας σε σχέση με την εκπαιδευτική ενίσχυση. «Οφείλουμε να προσφέρουμε συνεχώς ποιοτικές επιλογές, με επίκεντρο την εξέλιξη και τη βελτίωση των μαθημάτων», ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.
Πανελλήνιες 2025: Οι απαντήσεις στο μάθημα των Νέων Ελληνικών
Ένα διασκευασμένο άρθρο από το διαδίκτυο, που πραγματεύεται την αξία της μουσικής στη ζωή των ανθρώπων, και το ποίημα «Τραγούδι στο δρόμο», του Τάσου Λειβαδίτη (ποιητική συλλογή «Τα Χειρόγραφα του Φθινοπώρου», 1990) κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών των ΕΠΑΛ, κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Αντικείμενο των κειμένων είναι η επιρροή της μουσικής στον ανθρώπινο νου και οργανισμό, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική και το τραγούδι.
Οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου τους (200-250 λέξεις), με θέμα την προσφορά της μουσικής στον άνθρωπο και γιατί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας.
Οι απαντήσεις στα θέματα
Επιπλέον, με αφορμή το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα ενιαίο κείμενο 100-150 λέξεων, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε το ποίημα, κάνοντας παράλληλα αναφορές στα σημεία του ποιήματος που τα δικαιολογούν.
Το ethnos.gr. σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο δημοσιεύουν τις απαντήσεις στα θέματα.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



