Διευθυντές σχολείων ζητούν την κάλυψη όλων των μονάδων με καθαρίστριες
Οι τουαλέτες παρουσιάζουν αποκρουστικό θέαμα - Προκύπτουν θέματα υγιεινής για τα παιδιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι διευθυντές των σχολείων σχετικά με τα θέματα καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν «ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καθαρίστρια και οι τουαλέτες ήδη μετά το πρώτο διάλειμμα παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό αποκρουστικό θέαμα και πολλές φορές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την πραγματοποίηση υγειονομικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες, λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επαναφέρει, το εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.
Στο πλαίσιο αυτό οι διευθυντές επισημαίνουν ότι:
«Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να διαβιούν σε ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον. Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των καθαριστριών, απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου με πολύ χαμηλή αμοιβή, και αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τη λήξη των μαθημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα είναι μεγάλες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων οι εκπαιδευτικοί καλούν τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα και υπογραμμίζουν: Τα σχολεία έχουν ανάγκη από προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας».
«Μίλησαν» οι κάμερες στη Θεσσαλονίκη: Τρία γνώριμα πρόσωπα ψάχνει η Αντιτρομοκρατική για τη φονική επίθεση
Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί γιατί έπεσε η πολυκατοικία στα Πετράλωνα - Ο μηχανισμός που έφερε την καταστροφή
Απίστευτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη: Πήγε για εγχείρηση ρουτίνας και έφυγε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Την αφήνουν ελεύθερη μετά από 39 χρόνια: Το έγκλημα με τις 17 μαχαιριές που σόκαρε τη Βρετανία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



