• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κραν Μοντανά: Διαψεύδει ο αδερφός της Αλίκης ότι βρέθηκε νεκρή - «Προσευχηθείτε μέχρι το τελευταίο λεπτό»Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα προς Τήνο το Σάββατο - Τα δρομολόγια που ακυρώνονταιΤέλη κυκλοφορίας: Έρχονται πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων - Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την πληρωμήΞάνθη: Βεγγαλικό εξερράγη στα χέρια 9χρονου - Ακρωτηριάστηκε δάκτυλο, φόβοι για την όρασή του
δημοφιλές τώρα: Κραν Μοντανά: Διαψεύδει ο αδερφός της Αλίκης ότι βρέθηκε νεκρή - «Προσευχηθείτε μέχρι το τελευταίο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.04.2020 09:25
Newsroom
Newsroom

Οικονόμου: Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει σε ελάχιστες περιπτώσεις

«Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τις οδηγίες», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

«Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τις οδηγίες. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τη στάση των πολιτών, που τήρησαν στην πλειοψηφία τους τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού τις ημέρες του Πάσχα.

«Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην περαιτέρω πορεία, οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορονοϊού» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού αυστηροποιήθηκαν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και παραμένουν σε ισχύ μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, οι παραβιάσεις για μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ανήλθαν σε 137 από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο σημειώθηκαν 85 παραβάσεις και μέχρι το μεσημέρι του Πάσχα, 52. Οι περισσότερες παραβάσεις -71 συνολικά- βεβαιώθηκαν στην Αττική. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 90 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν συνολικά 981 άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν 930 παραβάσεις και 51 χθες, από τις 09:00 έως τις 15:00. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. «Πρωταθλήτρια» και εδώ η Αττική με συνολικά 370 άσκοπες μετακινήσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά στις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και άλλων κατηγοριών, ανήλθαν σε 7, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 5.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Μπλόκα αγροτών: «Κλείσιμο και σφράγισμα στα πάντα» - Οι εισηγήσεις πριν την κρίσιμη σύσκεψη και το παράθυρο διαλόγου με την κυβέρνηση

Κραν Μοντανά: Διαψεύδει ο αδερφός της Αλίκης ότι βρέθηκε νεκρή - «Προσευχηθείτε μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Θλίψη στον δημοσιογραφικό και ποδοσφαιρικό κόσμο για τον θάνατο του Σταύρου Πετρακόπουλου

«Όπως οι Σπαρτιάτες» - Σαρωτικοί Σάκκαρη και Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα τους στο United Cup

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Λευτέρης Οικονόμου
  • απαγόρευση κυκλοφορίας
  • πρόστιμα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr