• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - ΚαραμανλήΠροεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για κλοπή Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες και προειδοποίηση για τσουνάμι - Τρομακτικά βίντεοΊλιον: Συνελήφθη αστυνομικός της ΟΠΚΕ μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητήΜαρουσάκης: Ο αντικυκλώνας δίνει ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στα νότια, κρύο από τη Θεσσαλία και πάνω - Με «βροχές και χιόνια» τα Χριστούγεννα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.05.2020 14:36
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Γεραπτρίτης: «Οχι» πολιτική αντιπαράθεση για εθνικά θέματα

Υπουργείο Εξωτερικών για Εβρο: Καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος

Η πολιτική κόντρα πάνω στην λεπτή κόκκινη γραμμή του Εβρου συνεχίζεται...

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία από φυλάκιο στις Καστανιές (eurokinissi)
Φωτογραφία από φυλάκιο στις Καστανιές (eurokinissi)

Το θέμα που προέκυψε με την «εισβολή» τουρκικής στρατιωτικής κι αστυνομικής δύναμης σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο, έχει ανακύψει σε μείζον πολιτικό ζήτημα, με την αντιπολίτευση να επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία απαντά ότι επ' ουδενί δεν υποβαθμίζει το θέμα και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική του ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει στον Εβρο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε διασαφηνίσει ότι «τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα», απαντώντας στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, και Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα.

Επίσης, σημειώνει πως «ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου, αλλά την Τετάρτη 20 Μαΐου, αναφέρθηκε όχι στο ποια ήταν, αλλά στο ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Διότι ξέρετε, οι δίαυλοι, μπορεί να υπάρχουν, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να υπάρχει καλή θέληση ν’ ακούσουν αυτά που θέλουμε να τους πούμε». Υπογραμμίζει ακόμη ότι «στην πραγματικότητα επίσης, ουδείς υποβάθμισε το ζήτημα στον Έβρο».

Κατόπιν των ανωτέρω, το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια σημειώνει πως «το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites». Τέλος, τονίζει πως «από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να πορεύεται, χωρίς μεγαλοστομίες και υστερικές κραυγές, στον δρόμο της αποφασιστικής υπεράσπισης της χώρας, όπως έπραξε πρόσφατα, κατά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, και πάλι στον Έβρο».

σύνορα, Εβρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.05.2020 09:45
Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τον Εβρο - Η απάντηση Δένδια και οι αντιδράσεις
Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τον Εβρο - Η απάντηση Δένδια και οι αντιδράσεις

Γεραπτρίτης: «Οχι» πολιτική αντιπαράθεση για εθνικά θέματα

Μιλώντας το Σάββατο (23/5) στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογράμμισε ότι «τα εθνικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα» και τόνισε ότι προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε σε ομοψυχία προκειμένου, όπως είπε, να μην γίνονται τα εθνικά θέματα και κυρίως τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Λοβέρδος: Στα πόσα μέτρα γεννάται θέμα...

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συνεχίζονται με τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ, να επιτίθεται στην κυβέρνηση με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter/ Το δηκτικό σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής σημειώνει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών «δεν αποτελούν έκφραση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Να μας απαντήσει η Κυβέρνηση "για πόσες δεκάδες μέτρα" υπάρχει ζήτημα στον Έβρο;»

📄 Δήλωση @a_loverdos ➡ https://t.co/MdSlM6wwhK#kinima_allagis #εβρος pic.twitter.com/ppBoozOdQz

— Κίνημα Αλλαγής (@kinimallagis) May 23, 2020

Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Δένδιας
  • Έβρος
  • υπουργείο Εξωτερικών
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr