• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κύπρος: Αρνούνται να εγκαταλείψουν το Ακρωτήρι οι κάτοικοι - «Έχουμε περάσει πόλεμο, αυτά δεν είναι τίποτα»Κολωνός: Για ενδοοικογενειακή βία και όχι για τον θάνατο της 31χρονης Νεκταρίας προφυλακίζεται ο σύντροφός τηςΧάος στον Λίβανο: Μαζική αποχώρηση κατοίκων από τη Βηρυτό μετά τις επιθέσεις του ΙσραήλΤραγωδία στα Εξάρχεια: Νεκρός 15χρονος μαθητής που έπεσε από μεγάλο υψόμετρο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.07.2020 16:00
Newsroom
Newsroom

Πέτσας: Μας τρομάζει η χαλάρωση στο εσωτερικό - Πιθανή η προανακριτική για την υπόθεση Παππά

Οσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ιστορικό λάθος της Τουρκίας με την Αγία Σοφία, το... Καλογρίτσας gate, τα πανηγύρια, τον ανασχηματισμό και τις επικείμενες παρεμβάσεις στην οικονομία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Για ένα ιστορικό λάθος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία σε τζαμί. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι Ελληνες διπλωμάτες βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «κι ακολουθούν σήμερα κι άλλοι ηγέτες διεθνώς, όχι μόνο Ευρωπαίοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «το ζητούμενο μέσα από τις παρεμβάσεις είναι να προδιαγραφεί ένα πλαίσιο και να μάθουν όλοι, ότι όσοι παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους θα έχουν κυρώσεις. Είναι ένα ζήτημα ιστορικό που έχει να κάνει με την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση».

Για τον τουρισμό και τα εισερχόμενα κρούσματα κορονοϊού ξεκαθάρισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι «και ήδη από χθες έχουν αναδιαταχθεί οι δυνάμεις του ΕΟΔΥ και κάνουμε ελέγχους -δειγματοληπτικούς- και στην Κακαβιά πλέον».

Ξεκαθάρισε δε ότι «Δεν μας απασχολεί τόσο το εξωτερικό γιατί η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας είναι το εσωτερικό της χώρας. Η χαλάρωση σε όλη την επικράτεια μας τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Χτυπήσαμε καμπάνα για να θυμηθεί ο Ελληνας τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης. Αν δεν το πράξει θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα».

Για τα πανηγύρια που τείνουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες, είπε: «Δεν είναι μόνο τα πανηγύρια, αλλά είναι κι άλλα που κοιτάμε και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Φυσικά και είναι στο κάδρο το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών».

Σε ό,τι αφορά σε καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις κι έκτακτα επιδόματα λόγω κορονοϊού τόνισε ότι σε όσους δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, οφείλεται σε λάθος στοιχεία που έχουν καταγραφεί στα συστήματα.

Για το... «Καλογρίτσας gate» ο κ. Πέτσας είπε ότι «βρισκόμαστε σε δύσκολο στάδιο για την ποιότητα της Δημοκρατίας και το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να φέρουμε στο φως όσα έχουν γίνει».

Αφησε δε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη διερεύνηση της υπόθεσης Παππά, ακόμα και τη σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Ακόμα αναφέρθηκε σε αλλαγές που θα έρθουν για την εισφορά αλληλεγγύης, για τον ΕΝΦΙΑ, για το τέλος επιτηδεύματος κι άλλα «χαράτσια» που θέλει η κυβέρνηση να βγάλει από την... πλάτη των φορολογούμενων.

Τέλος, για τον επικείμενο ανασχηματισμό, είπε με νόημα ότι «αυτό είναι το μόνο για το οποίο δεν μπορώ να συμβουλεύσω τον πρωθυπουργό και θα κρίνει μόνος του ποιος είναι ο σωστός πολιτικός χρόνος για να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές».

Διαβάστε ακόμη

Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ

Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;

Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας

Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Παππάς
  • Κορονοϊός
  • Στέλιος Πέτσας
  • Χρήστος Καλογρίτσας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr