• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!Φωτιά στο Κάτω Χαλάνδρι: Στάχτη έγινε το διαμέρισμα - Ένας άνδρας απεγκλωβίστηκεΑποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενώνΔημοσκόπηση Opinion Poll: Άνετη πρωτιά της ΝΔ - Ποια η «δεξαμένη» ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΑΑΔΕ κράτησε τους διευθυντές που βρίσκονται στη δικογραφία»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.07.2020 20:35
Newsroom
Newsroom

Πρώτη αντίδραση ΗΠΑ: Η Γερουσία ζητεί την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400

«Οι σκέψεις που γίνονται είναι η σύνδεση όλων των ανοιχτών υποθέσεων στο Κογκρέσο που αφορούν την Τουρκία, με το μείζον ζήτημα να είναι το σύστημα των S-400» τόνισε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία: Wikimedia Commons
Φωτογραφία: Wikimedia Commons

«Εκκωφαντική» εξακολουθεί να είναι μέχρι και τώρα η σιωπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου «ο πρόεδρος Τραμπ σήμερα εξήγησε στους οπαδούς του γιατί παίζει γκολφ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των αναρχικών, των αριστερών και των διαδηλωτών, ενώ ευχαρίστησε έναν οπαδό του που έγραψε στον κήπο του σπιτιού του, το όνομα "Τραμπ". Είναι πιο σοβαρά θέματα αυτά από την Αγία Σοφία. Όμως για να είμαστε δίκαιοι ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Πούτιν, αντέδρασαν, ενώ διατηρούν στενές σχέσεις συνεργασίας με τον Ερντογάν».

«Η απόφαση Ερντογάν φαϊνεται ότι ξύπνησε αρκετούς νομοθέτες. Όπως πληροφορηθήκαμε γίνονται διάφορες σκέψεις για τρόπους αντίδρασης. Όσο και αν προκαλεί εντύπωση στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες. Οι σκέψεις που γίνονται είναι η σύνδεση όλων των ανοιχτών υποθέσεων στο Κογκρέσο που αφορούν την Τουρκία, με το μείζον ζήτημα να είναι το σύστημα των S-400. Επίσης σε δήλωσή του ο Τζιμ Ρίς, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας το πρωί της Κυριακής θυμήθηκε ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία. Παράλληλα απαίτησε την επιβολή κυρώσεων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Ο Ρις είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος και φίλος του Τραμπ. Όταν έγινε η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν με μερικούς γερουσιαστές, ο Ρις ήταν εκεί» συνέχισε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Μερικές φορές οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δεν κάνουν τίποτε τυχαία. Σχεδόν πάντα συνεννοούνται με τον Λευκό Οίκο και κάποιες λίγες φορές κινούνται ανεξάρτητα. Δεν γνωρίζω τι από τα δύο κάνει ο Ρις. "Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, περιφρονώντας το ΝΑΤΟ, η σύμμαχός μας Τουρκία παρέλαβε το ρωσικό σύστημα S-400. Μέχρι να επανορθώσει η Τουρκία οι σχέσεις μας θα παραμείνουν τεταμένες. Οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση" ανέφερε ο Ρις» πρόσθεσε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους.

«Να σημειωθεί ότι έρχονται πληροφορίες από γραφεία νομοθετών για την πρόθεσή τους να ασχοληθούν με όλο το πακέτο της Τουρκίας. Εκκρεμεί η ψηφοφορία που σταμάτησε ο Τραμπ, όταν στην αρμόδια επιτροπή το 80% των Ρεπουμπλικάνων ψήφισε εναντίον της Τουρκίας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν συμπεριληφθεί σε όλο το πακέτο και το θέμα της Αγίας Σοφίας» κατέληξε ο Μιχάλης Ιγνατίου.  

Διαβάστε ακόμη

Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν

Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα

Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών

Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΗΠΑ
  • S-400
  • Αγία Σοφία
  • Τουρκία
  • κυρώσεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr