• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.08.2020 21:18
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα📌 Εκτάκτως στο Μαξίμου Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

Πρόκληση Ερντογάν: Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Ο Τούρκος πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική πλευρά - Διάψευση από την Αθήνα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: APimages
copyright: APimages

Νέα αναζωπύρωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προσπάθησε να δημιουργήσει Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις ώρες αφότου έκανε λόγο για επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και σήμερα πήρατε την πρώτη απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λογαριασμούς Τούρκων χρηστών στο Twitter αναρτώνται τις τελευταίες ώρες πληροφορίες, οι οποίες παρουσιάζουν επεισόδιο που φέρεται να έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη, 12 Αυγούστου, μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής «Kemal Reis». Στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται ότι τουρκική φρεγάτα παρεμπόδισε την ελληνική και της προκάλεσε ζημιές. Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την ελληνική πλευρά, η οποία τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο επεισόδιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.08.2020 14:22
«Το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και διεξάγει κανονικά έρευνες»
«Το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια και διεξάγει κανονικά έρευνες»

Eν τω μεταξύ μιλώντας στη γενέθλια εκδήλωση για τα 19 χρόνια του κυβερνώντος κόμματος, του AKP, ο Tούρκος πρόεδρος είπε: «Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου. Η απαίτηση μιας θαλάσσιας δικαιοδοσίας για το νησί (σ.σ.: Καστελόριζο), το οποίο απέχει 2 χλμ. από την τουρκική ακτή και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική και κοινή λογική. Είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι ένα νησί 10 km2 έχει ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων km2» τόνισε στον παραληρηματικό του λόγο.Κλείνοντας όμως έτεινε χείρα φιλίας λέγοντας: «Η λύση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις...».

Νέα επικοινωνιακά παιχνίδια των Τούρκων

Νέο προκλητικό μήνυμα έστειλε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. Συγκεκριμένα ανήρτησε βίντεο, το οποίο δείχνει τον πλου του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

«Τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, οι αδάμαστοι και αποφασισμένοι προστάτες των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, συνεχίζουν να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό μας πλοίο Oruc Reis με τα ίδια πλοία και με την ίδια αποφασιστικότητα από την πρώτη μέρα».   

Deniz yetki alanlarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizin yılmaz ve kararlı koruyucuları Türk Deniz Kuvvetleri, MTA ORUÇ REİS araştırma gemimize refakat ve koruma görevine ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam etmektedir.#MSB #TSK pic.twitter.com/Fab91yxuSW

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 13, 2020

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα

Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Καγκελάριο για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής (14/08) έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ουσιαστικά με αυτή την επικοινωνία κλείνει ένας μεγάλος διπλωματικός κύκλος επαφών τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού, που είχε την Τετάρτη συνομιλήσει και με τον  Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση των Γάλλων απέναντι στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην ελληνική ΑΟΖ και στα όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας, από το Oruc Reis και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία.

Διπλωματικός «πυρετός» και από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που βρέθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ,όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκτάκτως στο Μαξίμου Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open Tv, λίγο μετά τις 18:00 μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • NAVTEX
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr