• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία - Τι περιλαμβάνει και πότε ξεκινάειΗ αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη - Από πίσω η φονική βολήΤα σοβαρά ερωτήματα για το drone στη Λευκάδα: Τα εκρηκτικά, η προέλευση και τα πιθανά σενάρια«Τα εξουδετερώσαμε»: Το βίντεο με την επίθεση των ΗΠΑ σε ιρανικά τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
δημοφιλές τώρα: Αποσύρονται βερνίκια νυχιών γνωστής εταιρείας - Διατίθεται και στην Ελλάδα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.08.2020 15:22
Μαρία Ζαχαράκη
Μαρία Ζαχαράκη

Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ερντογάν: Δώσαμε ηχηρή απάντηση με το Kemal Reis, αν χρειαστεί θα ξαναδώσουμε

Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη έστω και την παραμικρή επίθεση ακόμη και στα μη πολεμικά σκάφη μας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Turkish Presidency via AP, Pool)
(Turkish Presidency via AP, Pool)

Νέες δηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αποκάλυψε τι ειπώθηκε στη συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα ανέφερε: «Ελπίζω ότι η Μέρκελ είχε επικοινωνία με τον Μητσοτάκη μετά από εμένα. Ελπίζω να έφερε τον Μητσοτάκη στη γραμμή που μας είπε. Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου. Τα είπα όλα αυτά στην κ. Μέρκελ. Μας ζήτησε μετά τις 23 Αυγούστου και ως τις 28, και μετά από συμβουλές των συμβούλων, να "μαλακώσουμε" την κατάσταση. Η Μέρκελ είπε να αναπτύξουμε μια διαδικασία και εμείς συμφωνήσαμε. Το ίδιο συζητήσαμε με τον Σαρλ Μισέλ».

Αναφερόμενος στα γεγονότα στο Αιγαίο είπε: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητικές. Το Οruc Reis είναι από τα σημαντικά σκάφη που κάνουν σεισμολογικές έρευνες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη έστω και την παραμικρή επίθεση ακόμη και στα μη πολεμικά σκάφη μας. Χθες συνέβη μια τέτοια κατάσταση και το Κεμάλ Ρέις τους έδωσε την πρέπουσα απάντηση και αργότερα υποχώρησαν στο λιμάνι τους. Αν αυτό συνεχιστεί θα λάβουν την απάντηση και με το παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε κάτι τέτοιο αναπάντητο. Στη Μεσόγειο από την άποψη της απόστασης, η χώρα που έχει την μεγαλύτερη απόσταση είμαστε εμείς. Οι άλλοι δεν έχουν απόσταση εδώ».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 14.08.2020 10:58
«Ατύχημα» στο Αιγαίο: Σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Reis
«Ατύχημα» στο Αιγαίο: Σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Reis

Και συνέχισε: «Στη Δυτική Θράκη χρησιμοποιούν όπλα σπέρνουν σφαίρες στους τάφων των ομογενών μας. Πυροβόλησαν στα νεκροταφεία. Αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα καθόλου. Εσπειραν με σφαίρες τους τάφους των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη. Δεν εγκαταλείπουμε τους ομογενείς μας νεκρούς ή ζωντανούς μόνους τους. Όταν έρθει η στιγμή θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο».

Μίλησε και για επαφές με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες: «Έχω δυσκολία να αντιληφθώ την Ελλάδα γιατί οι μυστικές μου υπηρεσίες, μου λένε ότι η αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες λένε διαφορετικά πράγματα. Λένε ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι υπάρχει ανάγκη να διορθώσουμε τις παρεξηγήσεις. Οι άνθρωποί μας έχουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη με τους Αιγύπτιους από ό,τι με τους Έλληνες. Εκείνοι που διοικούν την Αίγυπτο πρέπει να το καταλάβουν αυτό το κοινό αίσθημα που προέρχεται από την κοινή ιστορία και κουλτούρα».

Την ίδια ώρα ο Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού κι έχει συζητήσεις με τους αρχηγούς όλων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη

Ανεκπλήρωτες προσδοκίες: Ο Τραμπ δεν παίρνει αυτό που ήθελε από τον πόλεμο με το Ιράν - Οι μεγάλες υποχωρήσεις

Η αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη - Από πίσω η φονική βολή

Φρίκη στη Βρετανία: Έφτιαξε ψεύτικο Tinder της πρώην του και έστελνε άνδρες σπίτι της να τη βιάσουν

Μία στα 55 εκατομμύρια: Προσπαθούσε να κάνει παιδιά επί 12 χρόνια και τελικά γέννησε πεντάδυμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Άνγκελα Μέρκελ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Τουρκία
  • Oruc Reis
  • NAVTEX
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr