Κορονοϊός – Τσιόδρας: Η μάσκα είναι αναγκαίο κακό, θα υπάρξει ξανά η αγκαλιά
Ο καθηγητής χαρακτήρισε τη μάσκα «προσωπικό lockdown» και «αναγκαίο κακό» - Τι είπε για τα μικρά παιδιά και τους ψευδοεπιστήμονες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Εκτενή αναφορά στη χρήση μάσκας έκανε -στην πρώτη πρώτη του εμφάνιση, έπειτα από καιρό- την Τρίτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρεί «τη μάσκα μαχαίρι με δυο όψεις για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τώρα στις κοινωνικές μας δραστηριότητες». Χαρακτήρισε δε τη μάσκα ένα προσωπικό lockdown, ένα αναγκαίο κακό.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως η χρήση της πρέπει να γίνεται σωστά και ότι τα σταγονίδια από ένα φτέρνισμα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 8 μέτρα. Πάντως, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η μάσκα προτείνεται από τον ΠΟΥ και τη Unicef. Μόνη της όμως δεν προστατεύει, αλλά πρέπει να γίνεται και αερισμός των χώρων. Ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια και η μάσκα προστατεύει αυτόν που την φοράει και πιο πολύ τους άλλους.
Τι είπε για τη μάσκα στα νήπια και τα παιδιά
Ειδικά για τα νήπια και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορεί η μάσκα να έχει προβλήματα και γι’ αυτό μπορεί να γίνεται και διάλειμμα μάσκας, όπως σημείωσε. «Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι», είπε ακόμα. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της και να την αντιμετωπίσουν ως μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι και στα μεγαλύτερα με την πληροφόρηση.
Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι μπορούμε να επιβραβεύουμε τα παιδιά για τη χρήση μάσκας αντί να τα τιμωρούμε. Να απαντάμε στα παιδιά με ειλικρίνεια. Αν φερθούμε σωστά, είπε, θα έρθει το εμβόλιο και θα ξεπεράσουμε τον φόβο και θα επανέλθει η αγκαλιά.
Μην ακούτε τους ψευδοεπιστήμονες
Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος θα μάθει να ζει με την πανδημία και όλοι πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους ψευδοεπιστήμονες, είπε κλείνοντας.
«Στρατιωτικές συνέπειες που δεν έχετε ξαναδεί»: Απειλές Τραμπ μετά από πληροφορίες για νάρκες του Ιράν στο Στενό του Ορμούζ
Η σοκαριστική αναφορά της καθηγήτριας πριν πεθάνει - «Δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του σχολείου και έχασε τη ζωή της»
Forbes: Η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους για το 2026 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσά τους
Η NASA άλλαξε τεχνητά την τροχιά δύο αστεροειδών - Τι σημαίνει αυτό για την άμυνα της Γης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



