• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια του Αθήνα - Θεσσαλονίκη λόγω προβλημάτων από την κακοκαιρία Byron«Η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί»: Ο Έλον Μάσκ εκτοξεύει απειλές προς την Ευρώπη μετά το πρόστιμο μαμούθ στο ΧΤραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Ναυάγιο με 18 νεκρούς μετανάστεςΕπεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.09.2020 14:05
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Νέα τουρκική προπαγάνδα📌 Πέτσας: «Καμία απειλή δεν μας τρομάζει📌 Εντονη κριτική Τσίπρα για τους χειρισμούς Μητσοτάκη

Νέα επαφή Δένδια - ΝΑΤΟ για τις ελληνικές θέσεις - Στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ

Κρίσιμη ημέρα για το επόμενο βήμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Τετάρτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: eurokinissi, APimages
copyright: eurokinissi, APimages

Διορθωτικές εισηγήσεις αναμένεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση στις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για την επίτευξη ελληνοτουρκικού διαλόγου. Οι συγκεκριμένες προτάσεις συνεχίζουν να μελετώνται από τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία από τις πρώτες αναγνώσεις τους, έχουν εκφράσει ξεκάθαρες αντιρρήσεις με συγκεκριμένα σημεία των προτάσεων.

Πολλά λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, θα κριθούν στο ραντεβού της Τετάρτης, όταν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσουν και εκεί θα παρουσιαστούν από την ελληνική πλευρά οι τροποποιήσεις και οι διευκρινήσεις επί των προτάσεων Στόλτενμπεργκ.

Εν τω μεταξύ νέες τηλεφωνικές επαφές αναμένεται να έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόσο με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια όσο και με τον Τούρκο ομόλογό του, Μελβούτ Τσαβούσογλου. 

Εξάλλου, ο Σαρλ Μισέλ θα αρχίσει κύκλο επισκέψεων με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα επαφές σε Αθήνα, Κύπρο κι ενδεχομένως και Αγκυρα για να προωθήσει την πρότασή του για πολυμερή διάσκεψη σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ανατολικότερα σύνορα της Ευρώπης. Ο Μισέλ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει η συζήτηση και γι αυτό θέλει να βάλει μαζί στο τραπέζι των συζητήσεων Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, αλλά και τις Γερμανία, Γαλλία για να προωθηθεί ο διάλογος και να αποφευχθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία.

Νέα τουρκική προπαγάνδα

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, είτε με δηλώσεις είτε με προπαγανδιστικές κινήσεις εσωτερικής κυρίως κατανάλωσης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτός από δηλώσεις προσπαθεί και με βίντεο που δημοσιεύονται από υπουργεία της κυβέρνησής του να διατηρήσει την κλιμάκωση των απειλών κατά της χώρας μας αλλά και τις ακραίες θέσεις του. Χαρακτηριστικό και το βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Αμυνας στο twitter.

Η ανάρτηση στο Twitter, περιλαμβάνει και το βίντεο που δείχνει το Oruc Peis περικυκλωμένο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δυνατό, σταθερό και ισχυρό! Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο ORUÇ REİS, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή!»

Güçlü, Kararlı ve Muktedir!

Deniz Kuvvetlerimize ait fırkateyn ve korvetler, Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarımızda çalışmalarını sürdüren ORUÇREİS araştırma gemisine refakat/koruma görevini kararlılıkla sürdürüyor. Bölgede hiçbir hukuksuzluğa ve kabadayılığa izin verilmeyecek! pic.twitter.com/ZYmxSpvr55

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) September 6, 2020

Πέτσας: «Καμία απειλή δεν μας τρομάζει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο Open TV, αναφορικά με τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο ΡετζέπΤαγιπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας. «Δεν φοβόμαστε τις απειλές» είπε ο κ. Πέτσας που συμπλήρωσε: «Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Παράλληλα χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε. «Εχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει». Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο κύριος Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις μας. «Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα δέσμη μέτρων για στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία αλλά και για την πρώτη προμήθεια του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Εντονη κριτική Τσίπρα για τους χειρισμούς Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κάθε μέρα που περνάει κατεδαφίζει αντί να χτίζει», ότι γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα «στα δύσκολα χρόνια του 2010-15», ότι οδηγεί τη χώρα «στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα» και πως «μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων (περιορισμούς σε συντάξεις και μισθούς, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις σε τιμή ευκαιρίας, απαξίωση της δημόσιας παιδείας της υγείας και του κοινωνικού κράτους και περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων)». «Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως», είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς».

Επιπλέον τον κατηγόρησε για «προχειρότητα, επιπολαιότητα, απουσία μια συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις». Είπε ότι «το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος» και πως οι υπουργοί «ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, voucher, παγουρίνια, καλλιέργεια σχέσεων με βαρόνους του χρήματος». Ο κύριος Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι μέσω της «κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα την ίδια τη δημοκρατία» και τόνισε ότι «η Ελλάδα ζει αυτή τη στιγμή ζει μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Διαβάστε ακόμη

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Ναυάγιο με 18 νεκρούς μετανάστες

«Η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί»: Ο Έλον Μάσκ εκτοξεύει απειλές προς την Ευρώπη μετά το πρόστιμο μαμούθ στο Χ

Όταν μια cult μπύρα γίνεται ακριβή συνήθεια: Το φαινόμενο Guinness και ο παράγοντας Gen Z

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • Γενς Στόλτενμπεργκ
  • Τουρκία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Στέλιος Πέτσας
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • κρίση στη Μεσόγειο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr