• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.09.2020 23:53
Newsroom
Newsroom

Πιερρακάκης: «Διεθνώς καινοτόμα προσέγγιση για το δίκτυο 5G»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στον κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Κυριάκος Πιερρακάκης (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
Κυριάκος Πιερρακάκης (Copyright: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Στον κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον προσωπικό αριθμό, είπε ότι «το χρονοδιάγραμμα θα είναι κοινό με εκείνο της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και ουσιαστικά ο χρόνος ολοκλήρωσης θα είναι κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ παράλληλα με τις νέες ταυτότητες θα δοθούν ψηφιακές υπογραφές σε όλους τους πολίτες».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε και για το δίκτυο 5G, λέγοντας ότι «η προσέγγισή μας είναι διεθνώς καινοτόμα» και εξήγησε:

«Εκεί που άλλες χώρες θα πάνε να κάνουν απλώς και μόνο τη δημοπρασία για το φάσμα του 5G, που το κάνουμε και εμείς και ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Να κάνουμε την δημοπρασία, αλλά να χρησιμοποιήσουμε μέρος από τα χρήματά της, για να δημιουργήσουμε ένα εξειδικευμένο ταμείο, το "Φαιστός", το οποίο θα επενδύσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος, δηλαδή θα επενδύσει σε startup εταιρείες. 'Αλλωστε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να αναδύεται αυτό το οικοσύστημα και σε άλλους τομείς.» «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «θα κάνουμε και κάτι άλλο, δηλαδή κάποιες από τις συχνότητες δεν τις δημοπρατούμε, αλλά τις κρατάμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα τις παραχωρούμε δωρεάν σε ερευνητικά κέντρα, σε πανεπιστήμια, σε startup επιχειρήσεις για να μπορούν να αναπτύσσονται σχετικά προϊόντα».

Επίσης, είπε ότι «αυτή η καινοτόμα προσέγγιση μπορεί να υιοθετηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτιάχνουμε οικοσυστήματα για να δίνουμε ώθηση στην ιδιωτική οικονομία και στην αγορά, για να καινοτομήσει».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στις ενέργειες για την τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών, λέγοντας ότι «για τις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει μέριμνα για δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση στο σύνολο της επικράτειας, μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία που θα ενσωματωθεί στο gov. gr, για να μπορούν οι πολίτες να κάνουν την αίτηση».

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Πιερρακάκης
  • 5G
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr