• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η «ακτινογραφία» της ιρανικής επίθεσης στην Κύπρο: Συμβολισμοί, στρατηγικά μηνύματα και η επόμενη μέραΗ εξόντωση Χαμενεΐ και το τέλος των προσχημάτων: Πώς οι ΗΠΑ πέρασαν στην εποχή των «επίσημων δολοφονιών»Από τα λεωφορεία και το μετρό έως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια: Τα σχέδια του Υπερταμείου για οργανικά έσοδα 1 δισ.Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες - Αυτό είναι το μήνυμα
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.11.2020 13:01
Newsroom
Newsroom

Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας τα σενάρια για άμεσο lockdown στην Αττική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει την επιβολή ενός άμεσου lockdown στην Αττική, όμως η διασπορά κρουσμάτων του κορονοϊού δείχνει πως είναι αναπόφευκτο...

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Εικόνα από την καραντίνα στην Αθήνα (Eurokinissi)
Εικόνα από την καραντίνα στην Αθήνα (Eurokinissi)

Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε στην «Ωρα Ελλάδος» ότι η Αττική δεν είναι κοντά στο «λουκέτο», αν οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν προγνωστικά για lockdown στο Λεκανοπέδιο, τότε η πιθανότητα να «κλειδώσει» θα ήταν 80%-20%... Οπως είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ο Γιάννης Σαραντάκος, στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ολικού lockdown καθώς οι περιοχές «γκριζάρουν» η μία μετά την άλλη, όμως η Αττική, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς lockdown.

Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις.

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας. Οριστικά λοιπόν, θα έχει ανακοινωθεί αν θα πάμε σε lockdown μέχρι την επόμενη Παρασκευή, κάτι που ανέφερε και το ρεπορτάζ της εκπομπής του Open TV. Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown αλά... Θεσσαλονίκη.

Μέχρι να έρθει το lockdown όμως, το σενάριο για απαγόρευση εξόδου από την Αττική, για να μην «γκριζάρουν» οι εκδρομείς ό,τι έχει μείνει «καθαρό» στους όμορους νομούς, ύστερα από τις εκδρομές... διασποράς σε Εύβοια, Αράχωβα που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής για να «σωθούν» οι όμορες περιφέρειες. «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ανάλογα μέτρα αν χρειαστεί» επισήμανε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ολα δείχνουν λοιπόν, ότι οδεύουμε προς λουκέτο και στην Αττική, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα πάντα, πλην των σχολείων. Ολες οι βαθμίδες θα παραμείνουν ανοιχτές, όμως αν «στραβώσει» κι άλλο το κλήμα και μετά την επιβολή του διαφαινόμενου lockdown, τότε θα κλείνουν κλιμακωτά οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος ως ευκαιρία για το Μαξίμου, η στήριξη του Μητσοτάκη στον Νετανιάχου και οι πανηγυρισμοί για την αποτυχία του εισαγγελέα της δίκης των υποκλοπών

Από τα λεωφορεία και το μετρό έως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια: Τα σχέδια του Υπερταμείου για οργανικά έσοδα 1 δισ.

Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες - Αυτό είναι το μήνυμα

Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες - Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • κρούσματα
  • Αττική
  • νέα μέτρα
  • Στέλιος Πέτσας
  • lockdown
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr