• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα βρέξειΑνοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων από τους αγρότες - Νέα πανελλαδική σύσκεψηΘανατηφόρο τροχαίο στο Χαλάνδρι: Νεκρός διανομέας μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   17.03.2021 12:50
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Η σταδιακή άρση του lockdown και το έμφραγμα στο ΕΣΥ

Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι η κόπωση των Ελλήνων αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ και συνεπώς η άρση των μέτρων αποτελεί μονόδρομο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: APImages, eurokinissi
copyright: APImages, eurokinissi

Στην κυβέρνηση όλα δείχνουν ότι η απόφαση για σταδιακή άρση του lockdown δύσκολα θα αρθεί. Άπαντες στο Μέγαρο Μαξίμου στις ιδιωτικές τους συνομιλίες αντιλαμβάνονται ότι η κόπωση των Ελλήνων αρχίζει να γυρίζει μπούμερανγκ και συνεπώς η άρση των μέτρων αποτελεί τη δεδομένη στιγμή μονόδρομο. Εκτός αν φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που καταστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο και τελευταία (κυριολεκτικά) στιγμή αλλάξει μια δύσκολη – όπως όλοι παραδέχονται- απόφαση.

Η τελική εισήγηση των λοιμοξιολόγων την προσεχή Παρασκευή θα δώσει ουσιαστικά το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει με βάση των υπάρχοντα σχεδιασμό. Σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι πλέον θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 9 το βράδυ (από 7 που ίσχυε μέχρι σήμερα) καθώς επίσης και η «απελευθέρωση» του SMS στον κωδικό 6 του 13033. Ήτοι θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τη σωματική τους άσκηση πέραν του δήμου όπου κατοικούν! 

Διαβάστε ακόμη: Τέλος lockdown: Το πλάνο για καταστήματα και μετακινήσεις - Αναζητείται βαλβίδα εκτόνωσης

Την ίδια ώρα, το πιθανότερο σενάριο θέλει στις 22 του μήνα να ανοίγουν τα κομμωτήρια αλλά και οι χώροι αισθητικής και μια εβδομάδα αργότερα, στις 29, το λιανεμπόριο. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία προς στιγμήν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, πρόθεση όμως της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον οι μεγάλες βαθμίδες σταδιακά να επαναλειτουργήσουν. Να σημειωθεί επίσης ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

Τα παραπάνω είναι προφανές ότι θα δημιουργήσουν σίγουρα ένα περαιτέρω «βαρύ» επιδημιολογικό φορτίο, σε μια ήδη «βεβαρημένη» περίοδο, όπου το ΕΣΥ κυριολεκτικά ασφυκτιά. Εξ ου κιόλας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προετοιμάσει το έδαφος ώστε στη μάχη εναντίον της Covid να εισέλθει και ο ιδιωτικός τομέας. Άλλωστε, τη Δευτέρα, κατά την διάρκεια της τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» έχει ήδη μπει σε εφημερία ως υποστηρικτικό νοσοκομείο για non-Covid περιστατικά, ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά ασθενείς Covid. Τα νοσοκομεία «Λητώ» και Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώθηκαν στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως θεραπευτήρια κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τους ασθενείς του ιού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

Διαβάστε ακόμη: Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Εξετάζεται το sms με κωδικό 6 στο 13033 με αυτοκίνητο

Διαβάστε ακόμη

Προκλητική ρητορική από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας: «Η προσέγγιση της Ελλάδας ευθύνεται για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο»

Θύμα εξαπάτησης μια 70χρονη στη Θεσσαλονίκη από άτομα που παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ - Μισό εκατ. ευρώ η λεία τους

Οι δικηγόροι που μήνυσαν τη Μαράια Κάρεϊ για το «All I Want for Christmas Is You» καλούνται να πληρώσουν 110.000 δολάρια

Οδηγός επιβίωσης τα Χριστούγεννα: Αυτά είναι τα μυστικά για να αποφύγετε το στρες, την εξάντληση και το φούσκωμα του γιορτινού τραπεζιού

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΣΥ
  • άρση μέτρων
  • Κορονοϊός
  • lockdown
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr