• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου: Τα 400+1 πρόσωπα του Τσίπρα στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ.Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και τι να προσέξετεΣυνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη ύποπτη για τον εμπρησμό της Marfin - Είχε ενημερώσει ότι θα γυρίσει στην ΕλλάδαΣάλος με τις δηλώσεις Ραχόι πριν το ματς Ισπανίας - Γαλλίας: «Η Γαλλία δεν έχει Γάλλους παίκτες»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.10.2021 08:29
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης📌 Στενές σχέσεις με Μπάιντεν και Μενέντεζ

Τζορτζ Τσούνης: - Ποιος είναι ο υποψήφιος για νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Τον επιχειρηματία Τζορτζ Τσούνη προτείνει επίσημα η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν για να αναλάβει τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και να διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ. Ο Τσούνης θα γίνει ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα εάν η υποψηφιότητά του λάβει την έγκριση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2022.

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και CEO του ομίλου Chartwell Hotels, που έχει στην ιδιοκτησία του, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ξενοδοχείο σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. 

Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Ο υποψήφιος διάδοχος του Τζέφρι Πάιατ είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο οποίος μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια πήρε πτυχίο νομικής στο St. John’s University. 

Ο Τσούνης διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με την ελληνοαμερικανική κοινότητα όσο και με την εκκλησία. Μάλιστα ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. 

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησής του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία, κάτι που τελικά δεν έγινε. 

Στενές σχέσεις με Μπάιντεν και Μενέντεζ

Διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς στην προεκλογική εκστρατεία του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ έχει στενή φιλία και με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Κακοκαιρία Αθηνά – Live χάρτης: Πού αναμένονται καταιγίδες & χαλάζι

ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ή να μην γίνει το Συνέδριο» - Το δίλημμα Τσίπρα και οι τελικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σύντομα

Κορονοϊός: Πανδημία και lockdowns αύξησαν τις περιπτώσεις κατάθλιψης και άγχους – Έρευνα του Lancet

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστική πολιτική: Δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, θετικά βήματα και κρίσιμα ερωτήματα

ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μετατρέπονται σε... υπερ-παρόχους νερού - Τι σημαίνει για τιμολόγια, εργαζομένους και δήμους

«Κωδικός συσπείρωση» για τη Ν.Δ. - Ο κίνδυνος της χαλαρής ψήφου και το …φλερτ στους αναποφάσιστους

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα πλειοψηφία καλείται να μοιράσει την τράπουλα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • πρέσβης
  • ΗΠΑ
  • Τζορτζ Τσούνης
  • Τζέφρι Πάιατ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr