• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά στη Σκύρο: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα - «Αισιοδοξούμε για πλήρη κατάσβεση»Μετρά τις πληγές της η Μάνη από την ξαφνική νεροποντή: Έπεσαν 140 τόνοι νερού μέσα σε δύο ώρεςΙός Δυτικού Νείλου: Σαφείς αιχμές από τον ΙΣΑ για τον σχεδιασμό των ψεκασμών και τα μέτρα πρόληψηςΠάρος: Δικογραφία σε βάρος του οδηγού ταξί που ξυλοκόπησε ηλικιωμένο για θέση πάρκινγκ - «Επιτέθηκε πρώτος»
δημοφιλές τώρα: Καλοκαιρινός... εφιάλτης: 18χρονος έχασε την ακοή του από το δυνατό «κροτάλισμα» τζιτζικιών
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.01.2019 20:48
Newsroom
Newsroom

Μάικ Πομπέο: Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα και θάρρος

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

(AP Photo/Charles Dharapak)
(AP Photo/Charles Dharapak)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έδειξε «όραμα, θάρρος και επιμονή» στην προσπάθειά της να βρει λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Αυτά, ανάμεσα στα υπόλοιπα, αναφέρει η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με την οποία χαιρετίζει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαρακτηρίζει την επικύρωση της συμφωνίας ως μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, η δήλωση αναφέρει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της Ελλάδας να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ηγέτες της Ελλάδας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στη διαμάχη για το όνομα, γεγονός που θα επιτρέψει στη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να πάρει τη σωστή θέση της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Έλληνας ήταν εκείνος που εγκατέλειψε πρώτος τη Σμύρνη στο έλεος των Τούρκων – Οι Μικρασιάτες δεν του το συγχώρησαν ποτέ!

Φωτιά στη Σκύρο: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα - «Αισιοδοξούμε για πλήρη κατάσβεση»

Μετρά τις πληγές της η Μάνη από την ξαφνική νεροποντή: Έπεσαν 140 τόνοι νερού μέσα σε δύο ώρες

Πάρος: Δικογραφία σε βάρος του οδηγού ταξί που ξυλοκόπησε ηλικιωμένο για θέση πάρκινγκ - «Επιτέθηκε πρώτος»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών
  • Μάικ Πομπέο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr