• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον ΠαλαμάΟ Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»Πλακιάς: Κανείς συγγενής δεν θα ακολουθήσει την Καρυστιανού - Δεν είναι μία η μάνα των ΤεμπώνΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει
δημοφιλές τώρα: Κρήτη: Εθελοντές με σκυλιά και drones μεταβαίνουν για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.04.2019 11:03
Newsroom
Newsroom

Κατρούγκαλος: Έχουμε ενισχύσει τη θέση μας σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

«Θα υπάρχουν διάφορες διμερείς επαφές στο πλαίσιο της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Γιώργος Κατρούγκαλος/Eurokinissi
Γιώργος Κατρούγκαλος/Eurokinissi

«Η Ελλάδα έχει ενισχύσει τη θέση της, όχι απλώς ως μία σταθερή δημοκρατία, αλλά ως εξαγωγέας σταθερότητας στην περιοχή, την οποία κινούμαστε, στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, από τη Νέα Υόρκη.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει και στην επετειακή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. «Όχι για να πάρουμε επιβραβεύσεις και συγχαρητήρια, αλλά επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ακριβώς ρόλο, διευρύνοντας τις διπλωματικές μας συμμαχίες και το διπλωματικό μας κύρος και με τον τρόπο αυτό ενισχύοντας τη θέση της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως θα έχει κοινή παρουσία με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ σε εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα γίνουν σε think tanks. Θα έχουν, επίσης, ακόμη μία κοινή παρουσία στη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ (PBS) την Τετάρτη.

«Θα υπάρχουν διάφορες διμερείς επαφές στο πλαίσιο της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος «με βασικό σκοπό να προβάλουμε την ήπια ισχύ, την οποία έχουν δώσει στη χώρα μας οι πολύπλευρες διπλωματικές της πρωτοβουλίες και οι τριμερείς, με σκοπό την ενίσχυση της θέσης μας και την αδρανοποίηση της προβολής ισχύος όσων αναθεωρητικών δυνάμεων δρουν στην περιοχή μας».

Στη Νέα Υόρκη, οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών θα εστιαστούν σε think tanks και πανεπιστήμια. Σήμερα θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον με τη σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, Τζέιν Χολ Λουτ, θα κλείσει το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ. Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες για το αν η Αμερικανίδα διπλωμάτης θα επισκεφθεί την περιοχή, λέγοντας ότι «αυτό επαφίεται στη δική της πρωτοβουλία».

«Εμείς μένουμε σταθεροί στην ανάγκη να έχουμε επιτέλους επίλυση του Κυπριακού, βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Κάνουμε οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση. Στις 12 Απριλίου έχουμε συμφωνήσει με την Τουρκία να έχουμε ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή διάσταση - που αφορά την Ελλάδα με βάση το θεσμικό κεκτημένο του Κραν Μοντανά. Θέλω να ελπίζω ότι αν προετοιμαστεί καλά, μπορεί η επανάληψη των διαπραγματεύσεων να έχει αποτελέσματα», εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε ακόμη

«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει

Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»

Αυτή η εταιρεία είναι έτοιμη να κοντράρει το ChatGPT! Θα θυμάται, θα κατανοεί και θα ακολουθεί παντού τον χρήστη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • Γιώργος Κατρούγκαλος
  • Ελλάδα
  • Υπουργός Εξωτερικών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr