Κικίλιας στο Έθνος: «O Τσίπρας πάει σε εκλογές µε λάσπη και τσιτάτα»
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ (Eurokinissi)

Κικίλιας στο Έθνος: «O Τσίπρας πάει σε εκλογές µε λάσπη και τσιτάτα»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο βουλευτής της Ν∆ τονίζει ότι η υπόθεση Novartis είναι η µεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών, ενώ επισηµαίνει ότι τώρα, µετά τις Πρέσπες, αρχίζουν τα δύσκολα για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια

Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτηµα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσηµο, υπογραµµίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επιµένει ότι η εµπέδωση της ασφάλειας είναι ύψιστη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας. Χαρακτηρίζει τη «µεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών» την υπόθεση της Novartis και τονίζει πως η Ν∆ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερωθούν οι συνέπειες της Συµφωνίας των Πρεσπών.

Η ΝΔ προεξοφλεί πως η υπόθεση της Novartis είναι πολιτική σκευωρία, προτού ακόµη ολοκληρωθεί η έρευνα για όλα τα εµπλεκόµενα πολιτικά πρόσωπα. Κατηγορείτε, δε, την κυβέρνηση ότι παρεµβαίνει στο έργο της ∆ικαιοσύνης, την ώρα που βάζετε στο στόχαστρο δικαστικούς λειτουργούς. Δεν είναι οξύµωρο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε διχαστικά, µε το σύνθηµα «ή τους τελειώνουµε ή µας τελειώνουν», και τελειώνει διχαστικά µε το «για να κερδίσουµε τις εκλογές πρέπει να βάλουµε κάποιον φυλακή». Εδώ και καιρό έχω πει ότι η κυβέρνηση πηγαίνει σε εκλογές έχοντας καλλιεργήσει ένα κλίµα µίσους, λάσπης και εµφυλιοπολεµικών τσιτάτων. Είναι το τελευταίο καταφύγιο που της έχει αποµείνει για να «µαζέψει» όσο µπορεί την ήττα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός. Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν προεξοφλεί τίποτα και έχει εµπιστοσύνη στην ελληνική ∆ικαιοσύνη. Αντί, όµως, να αποκαλυφθεί «το µεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όπως έλεγαν υπουργοί της κυβέρνησης από το βήµα της Βουλής, αποκαλύφθηκε η µεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών. Με «κουκουλοφόρους» µάρτυρες κρέµασαν στα µανταλάκια έντιµους ανθρώπους, γιατί δεν µπορούσαν να σηκώσουν πολιτικά το βάρος των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Ποτέ δεν θα ξεχάσουµε την εικόνα του δακρυσµένου πρώην πρωθυπουργού και κορυφαίου δικαστικού Παναγιώτη Πικραµµένου από το βήµα της Βουλής.

Σχεδιάζετε να προχωρήσετε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις κυβερνητικές µεθοδεύσεις, όπως τις χαρακτηρίζετε;

Είναι επιβεβληµένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο καταστροφικό εξάµηνο του 2015. Το έχει τονίσει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, το απαιτεί η κοινωνία. Η περίοδος των πρώτων έξι µηνών τραυµάτισε την οικονοµία, διέλυσε την κοινωνική συνοχή και είχε ως οδυνηρό τίµηµα την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της µεσαίας τάξης. Ετσι θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά σχέδιο κατάληψης της εξουσίας.

Έχετε θέσει, τελικώς, εκλογικό πήχη για τη Ν∆ στις ευρωεκλογές; Με ποιο εκλογικό αποτέλεσµα η κυβέρνηση θα αποστερείτο της πολιτικής νοµιµοποίησής της;

Ρωτάτε κάποιον που έκανε µια ζωή πρωταθλητισµό. Σε κάθε κάλπη διεκδικούµε τη µεγαλύτερη δυνατή αποδοχή και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα. Μέχρι και την τελευταία ώρα, το τελευταίο λεπτό. Ετσι έχω µάθει. Πάντα ψηλότερα. Η κυβέρνηση έχει ήδη χάσει την πολιτική της νοµιµοποίηση. Σας θυµίζω ότι η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και περνά τα νοµοσχέδια µε µια συµµαχία προθύµων.

Εξακολουθείτε να ασκείτε σκληρή κριτική στη Συµφωνία των Πρεσπών, µολονότι διεθνώς παρουσιάζεται ως ένα επιτυχηµένο µοντέλο επίλυσης διαφορών. Τι απαντάτε επ’ αυτού; Πώς σχεδιάζετε ως αυριανή κυβέρνηση να αµβλύνετε τις επιπτώσεις της;

Μετά τις Πρέσπες δεν κλείνει το «Μακεδονικό», όπως πιστεύουν κάποιοι. Ισα ίσα, τώρα αρχίζουν τα µεγάλα προβλήµατα για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Η διεθνής κοινότητα προφανώς επιζητά να επιλύει διαφορές, µε οποιοδήποτε κόστος. Κάθε χώρα, όµως, διέπεται από ισχύ και συµφέρον. Εµείς δεν δεχόµαστε το κόστος αυτό να το πληρώσει η Ελλάδα και θα κάνουµε ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό τον σκοπό. Θα κάνουµε ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερωθούν οι συνέπειες της Συνθήκης των Πρεσπών. Σας αναφέρω, για παράδειγµα, τα 10.000 µακεδονικά προϊόντα, την τύχη των οποίων θα αποφασίσει µια επιτροπή Ευρωπαίων γραφειοκρατών. Ο πρόεδρος της Ν∆, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωµα να προβάλει βέτο ειδικά για τα εµπορικά σήµατα. Εµείς δεν πρόκειται να παρατήσουµε τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας στη µοίρα τους.

Συµµερίζεστε την ανησυχία του υπουργού Αµύνης, Ευάγγελου Αποστολάκη, περί πιθανότητας… ατυχήµατος στο Αιγαίο, στον απόηχο της εντεινόµενης τουρκικής προκλητικότητας;

Σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και περήφανη, για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. Οµως, υπουργός Αµυνας δεν είσαι για να µεταφέρεις τις ανησυχίες σου δηµοσίως. Είσαι για να εξασφαλίζεις, σε συνεργασία µε τα επιτελεία, το αξιόµαχο των Ενόπλων ∆υνάµεων και να προστατεύεις τα κυριαρχικά δικαιώµατα της πατρίδας µε αποφασιστικότητα, σχέδιο και πυγµή.

Εχετε επανειληµµένως δεσµευθεί ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα τερµατίσετε τα αυξανόµενα κρούσµατα ανοµίας. Πώς σκέφτεστε να το επιτύχετε; Αρκούν η πολιτική βούληση και η καταστολή;

Είχα την τύχη και την τιµή να υπηρετήσω, µαζί µε τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξέρω από πρώτο χέρι πως, όταν αφήνονται, κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δηµοσιότητας αποτυπώνουν τη χαώδη διαφορά στη δηµόσια τάξη και την ασφάλεια µεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την πρώτη µέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Ελληνες θα δουν µηχανές των οµάδων ∆ΙΑΣ και ∆ΕΛΤΑ, που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα µήκη και τα πλάτη της πόλης, µε δυνατότητα άµεσης παρέµβασης. Μεικτές οµάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. σε καθηµερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόµου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήµατα, όπως και τη δηµιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόµου για το άσυλο στα Πανεπιστήµια, ώστε να µην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληµατιών και παρανόµων. Το δικαίωµα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτηµα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσηµο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ