copyright: eurokinissi

Βελόπουλος κατά Παναγιωτόπουλου, Στεφανή για τον συντονιστή του προσφυγικού

Σκηνικό έντασης στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την αναβάθμιση των F-16

Ανέβηκαν οι τόνοι νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «δυστυχώς η ΝΔ για μια φορά ακόμη αποδεικνύει ότι όχι μόνο έκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού αλλά λειτουργεί και επικινδύνως. Δεν έχετε σχέδιο και πρόγραμμα. Το σχέδιο νόμου και η τροπολογία κινούνται στην λάθος κατεύθυνση».

Σας κάνουν στρατό μέσα στον στρατό

Απευθυνόμενος προς τον κ. Παναγιωτόπουλο του είπε ότι «αν ήμουν υφυπουργός Άμυνας θα είχα φύγει τώρα. Σας κάνουν στρατό μέσα στο στρατό. Δεν εμπιστεύεστε τον ελληνικό στρατό και φτιάχνετε ένα νέο σώμα, περίεργο. Τι είναι αυτό; Είναι οι πραιτοριανοί του πρωθυπουργού, οι οποίοι θα ελέγχονται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον κ. Στεφανή», είπε. «Παραδέχεστε δηλαδή ότι το κράτος είναι ανίκανο να προστατεύει τα σύνορά του;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι περιλαμβάνει ρύθμιση για απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς. «Κατηγορούσατε τον κ. Καμμένο για τις απευθείας αναθέσεις», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης και σήμερα τις νομιμοποιείτε και παραβιάζετε το νόμο. Εδώ θα φάνε χαβιάρι οι φίλοι σας. Έφαγαν οι μεν να φάνε και οι δικοί σας. Δεν είναι έτσι», είπε.

Επίθεση σε ΚΚΕ

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας, «μου είστε πολύ συμπαθείς, αλλά η Χρυσή Αυγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ σας. Δεν ψήφισε κατά του ναζισμού και του κομμουνισμού. Ανήκετε πλέον στην ιστορία. Εμείς δεν θέλουμε να σας στείλουμε στην Γυάρο ούτε στην Μακρόνησο. Οι δικοί σας έστελναν τους αντιφρονούντες στην Σιβηρία και στα γκούλαγκ».

Νομιμοποιείτε τις ΜΚΟ από το παράθυρο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για τις ΜΚΟ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναθέτοντας τον έλεγχο του έργου τους στον υπουργό Άμυνας, τις «νομιμοποιεί από το παράθυρο».

«Ο κ. Στεφανής θα ελέγχει και θα έχει την εποπτεία των οικονομικών στοιχείων των ΜΚΟ. Θα εποπτεύει την μεταφορά των μεταναστών εντός της επικράτειας. Άρα τις παγιώνετε», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο σχέδιο νόμου λέτε ότι είναι ηθική υποχρέωση της χώρας μας να φιλοξενούμε τους λαθρομετανάστες που φθάνουν εδώ; Γιατί; Απέναντι στους Έλληνες δεν έχουμε καμία ηθική υποχρέωση;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επειδή δεν έχει σχέδιο φέρνει τροπολογίες, και μπερδεύει τα πάντα.

Σχετικά με την συγκρότηση ενιαίο φορέα επιτήρησης των συνόρων, επεσήμανε ότι θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό «ενώ εσείς μας λέγατε ότι πληρώνει η ΕΕ».

Ακολούθως απευθύνθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο λέγοντάς του πως «είπατε στον ΑΝΤ1 ότι δεν σας επιτρέπουν να πάτε σε hot spots. Δεν επιτρέπεται στον υπουργό άμυνας!; Μπορείτε να πάτε σε δομές; Ισχύει αυτή η δήλωσή σας;». Μάλιστα επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία πολιτοφυλακής και εθνοφυλακής «γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο αν θέλουμε να μην τον γευτούμε με ήττα», όπως είπε, ενώ έκανε αναφορά και στις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ.

Δεν υπάρχει Ε.Ε. - Η Ευρώπη αλλάζει

«Ζούμε σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές. Γίνεται εκλογή Τζόνσον στην Βρετανία. Εκλέγεται ο Τζόνσον που όλοι τον κορόιδευαν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ΕΕ. Δεν υπάρχει ΕΕ. Στην πραγματικότητα υπάρχει γερμανική ένωση η οποία εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα. Η Ευρώπη αλλάζει. Δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε ό,τι θέλουν οι Γερμανοί. Και το λέω για τον αγωγό nord stream 2. Οι Αμερικανοί διαφωνούν αλλά οι Γερμανοί θα τον φτιάξουν, και η Ελλάδα έχει μείνει απ' έξω» υποστήριξε.

«Από το 2012 δεν έχουμε ροή ανταλλακτικών στον στρατό. Ποιος κυβερνούσε το 2011 και το 2012; Δεν ήμουν εγώ. Ήταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχουμε βίδες και ανταλλακτικά. Δεν λέω ότι φταίτε τώρα εσείς γι' αυτό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ξεχνάμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης. Έχετε κάνει σύμβαση προμήθειας χωρίς να κάνετε σύμβαση συντήρησης και υποστήριξης. Δηλαδή για 7 χρόνια δεν θα έχουμε μιράζ;» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί τουρκικά ελαστικά», καταθέτοντας σχετικό έγγραφο. «Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ αλλά το ελέγξατε; Για ποιο λόγο γίνεται αυτό;», ανέφερε ακόμη.

«Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν UAV. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή και να φωνάξουμε αυτά τα παιδιά που τα φτιάχνουν και να κατασκευάσουμε για την χώρα μας για να έχουμε. Να προετοιμαστούμε με αεροσκάφη χωρίς πιλότους; Η Τουρκία ήδη κατασκευάζει αυτά τα αεροσκάφη. Για ποιο λόγο δεν το κάνει ο υπουργός;» πρόσθεσε.

«Πάμε στην ΑΟΖ. Ο Λίβυος Α/ΓΕΝ λέει ότι έχει εντολή να βυθίσει τουρκικά πλοία αν πλησιάσουν την Λιβύη. Ο Έλληνας Α/ΓΕΝ έχει αντίστοιχη εντολή; Ποια είναι η εντολή που έχει; Ποια εντολή έχετε δώσει ως κυβέρνηση;» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Παράλληλα έκανε αναφορά σε δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Ρολάνδη, «ότι το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη δια του Γεωργίου Παπανδρέου, πίεσε την Κύπρο που καθόρισε ΑΟΖ με την Αίγυπτο να μην πάει τα σύνορα πιο δυτικά προς την Ελλάδα. Η Κύπρος το έκανε αναγκαστικά και έμεινε ακάλυπτο το Καστελόριζο. Γι' αυτό σήμερα η Τουρκία διεκδικεί ΑΟΖ. Αυτό λέγεται ηθική αυτουργία σε προδοσία», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας γυναίκας που κατοικεί στην βραχονησίδα Κίναρο. «Της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε ενοίκιο γιατί ταΐζει τα κατσίκια της. Αυτή η γυναίκα μένει εκεί και φυλά Θερμοπύλες και εσείς της κόβετε το επίδομα και της ζητάτε να πληρώσει από πάνω. Κάνετε λάθη» είπε.

«Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Ο κ. Δένδιας να ξέρει ότι τις επόμενες 33 μέρες η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για ΑΟΖ στο Καστελόριζο. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Δένδιας στον ΟΗΕ δεν έχει συντεταγμένες. Είναι άσφαιρη. Ο Τούρκος το λέει συνέχεια, το είπε και σήμερα. Είπε ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει συντεταγμένες άρα έχει άδικο. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα έχουμε χαρίσει το Καστελόριζο στην Τουρκία και οι επόμενες γενιές θα σας θεωρούν υπαίτιους για απώλεια εθνικής κυριαρχίας νοτίως του Καστελόριζου», κατέληξε.

Έχουμε υπηρετήσει στα σύνορα - Τιμήσαμε τον όρκο μας

Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Βελόπουλο, για την φράση του «θα τρώνε με χρυσά κουτάλια», την οποία είπε αναφερόμενος στις απ' ευθείας αναθέσεις.

«Δεν μπορεί στα παιδιά αυτά μπροστά να λέμε τέτοια εννοώντας τους μαθητές από την Ηλεία που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση. Έχουμε υπηρετήσει 41 χρόνια στα σύνορα υπερασπίζοντας τα παιδιά αυτά και θα το κάνουμε όπως λέει ο όρκος μας μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας. Εκνευρίστηκα! Αλλά εάν σε κάποιον άνθρωπο λένε κάτι τέτοιο και δεν εκνευρίζεται θα πρέπει το περιβάλλον του να ανησυχήσει. Δεν είναι σωστό αυτό που είπατε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο υπουργός δεν κατάλαβε. Δεν είπα ποτέ ότι «ο κ. Στεφάνης θα φάει με χρυσά κουτάλια γιατί δεν το εννοώ και δεν το πιστεύω. Είπα «κάποιοι φίλοι σας. Για τις απευθείας αναθέσεις», απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

Που κατάλαβατε ότι θα υπάρχει στρατός μέσα στον στρατό;

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, απάντησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Από που κι ως που η θέσπιση εθνικού συντονιστή για την διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων, το οποίο θα απαρτίζεται από στελέχη τριών υπουργείων, συνιστούν στρατό μέσα σε στρατό που εγώ πρέπει να σηκωθώ να φύγω; Αυτό καταλάβατε; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει επιπλέον βάρος προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια, και «θα δείτε σε λίγο διάστημα από σήμερα πόσο καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά τον έλεγχο και των συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ